Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

manolis27

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Δωδεκάνησα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

manolis27's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Η ερώτηση αφορά την σύνταξη βεβαίωσης μηχανικού για γήπεδο με κτίσμα που υφίστανται προ του 1955 και την διαδικασία δήλωσης στο σύστημα του ΤΕΕ . Εφόσον λοιπόν υπάγεται στις εξαιρέσεις της παρ.1 άρθρου 23 του Ν.4014, η παρ. 4 του ίδιου άρθρου, αναφέρει σαφέστατα ότι στην δήλωση μηχανικού πρέπει να αναγραφεί: "...ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2." Γνωρίζει κανείς με πιο τρόπο θα συμπεριληφθή αυτό στην Βεβαίωση Μηχανικού που δημιουργεί το ΤΕΕ? Σίγουρα στο φύλλο καταγραφής δεν γίνεται καμία καταχώρηση γιατί αυτομάτως θα το λάβει ως αυθαίρετο..
  2. Καλημέρα Συνάδελφοι, Όσο αφορά Πράξεις Χαρακτηρισμού από Δασαρχείο (εκτός Σχεδίου βέβαια), πρέπει να ξέρετε τα εξής: Τα 7 Τοπογραφικά αντίγραφα κοινοποιούνται σε ΔΟΥ, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου (Πολεοδομία), Ενδιαφερόμενο, Κτηματολογικό Γραφείο (αν υπάρχει για την περιοχή), και Αρμόδια Περιφέρεια. Το Θέμα της ακρίβειας στις συντεταγμένες των κορυφών του εκάστοτε τοπογραφικού, ελέγχεται σε προσφάτους ορθοφωτοχάρτες (1998 ή προγενέστερους ανάλογα την περιφέρεια). Οπότε η ακρίβεια των 10-20εκ, είναι αμελητέα. Αν βέβαια την στιγμή που μια όμορη ιδιοκτησία έχει καταθέσει για πράξη χαρακτηρισμού , τα πράγματα αλλάζουν , διότι αν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη στις συντεταγμένες των τοπογραφικών, υπάρχει πρόβλημα.
  3. Καλησπέρα. Έχει ολοκληρώσει κανείς πλήρη μελέτη ΚΕΝΑΚ, και να την υποβάλει για έκδοση Οικοδομικής Άδειας ? Και αν ΝΑΙ τότε τι ενεργιακή κατάταξη σας βγάζει το ΤΕΕ ? Όλα αυτα τα ρωτώ, γιατί σε μια μελέτη που δουλεύω τις τελευταίες μέρες, (και η πρώτη με ΚΕΝΑΚ) η κατάταξη που μου δίνει το ΤΕΕ είναι μη αποδεκτή, όσες αλλαγές και αν κάνω στο κτήριο.. και μην φανταστείται, ένα 60τμ ισόγειο ειναι.
  4. Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω κάποιο θέμα παρόλο που είμαι μέλος του φόρουμ αρκετό καιρό ήδη. Ο λόγος είναι ο εξής: γονέας θέλει να εκδώσει άδεια ανέγερσης κατοικίας σε ακίνητο, του οποίου, η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα, είναι στο όνομα ανήλικου τέκνου του. Η ερώτηση είναι: μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια σε ανήλικο ιδιοκτήτη? Η πολεοδομία δεν έχει καμία γνώση πάνω στο θέμα και με παρέπεμψε να ρωτήσω νομικό. Δυστυχώς ούτε και ο δικηγόρος όπου απευθύνθηκα μπόρεσε να με διαφωτίσει. Ένα από τα –φορολογικά- προβλήματα που δημιουργούνται, αν θα εκδοθεί οικοδομική άδεια στο όνομα του ανήλικου -αφού δεν έχει εισοδήματα- να ‘κόβει’ τιμολόγια στο όνομα του και πληρώνει τα προβλεπόμενα ένσημα στο Ι.Κ.Α. Έχει κανείς αντιμετώπιση παρόμοια περίπτωση? Υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης αδείας στο όνομα του γονέα με την σύμφωνη γνώμη του ανήλικου τέκνου? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.