Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dimip

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dimip's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/diplo-telos-epithdeumatos-tha-plhrwsoyn-fetos-oi-epaggelmaties.3470750.html Νέο "χαστούκι" για τους επαγγελματίες. Μαζί με το τέλος για το 2015 οι υπόχρεοι θα πληρώσουν σε οκτώ δόσεις το τέλος επιτηδεύματος 2013 news247Μάϊος 15 2015 14:24 Δύο φορές θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος οι υπόχρεοι ελεύθεροι επαγγελματίες αφού η ΓΓΔΕ θυμήθηκε να επιβάλει το τέλος του 2013 που δεν είχε βεβαιωθεί στους τότε επαγγελματίες. Έτσι, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr οι υπόχρεοι θα πληρώσουν δύο φορές το τέλος φέτος. Μαζί με το τέλος για το 2015 οι υπόχρεοι θα πληρώσουν σε οκτώ δόσεις το τέλος επιτηδεύματος 2013 όπως κάνει γνωστό η ΓΓΔΕ με την απόφαση που καθορίζει τον τύπο του ειδοποιητηρίου. Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΔΕ το τέλος επιτηδεύματος 2013 βεβαιώνεται από τη ΔΗΛΕΔ στα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 και καταβάλλεται σε οκτώ ( ίσες μηνιαίες δόσεις. Από τις δόσεις αυτές η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα, αντίστοιχα. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του τέλους εντός της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση ενάμιση τοις εκατό (1,5%). Μετά τη λήψη της πράξης διοικητικού προσδ/σμού υποβάλετε στη Δ.Ο.Υ. αίτηση για νέα εκκαθάριση, εάν επιβλήθηκε τέλος επιτηδεύματος του ν.3986/2011: - εφόσον ασκείτε δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους (εξαιρούνται οι τουριστικοί τόποι), - εφόσον οι μήνες λειτουργίας λόγω διακοπής ή μετασχηματισμού της επιχείρησης είναι λιγότεροι από τους αναφερόμενους. Σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής πράξης για το τέλος επιτηδεύματος κατά τις διατάξεις του άρθρου 63 του Κ.Φ.Δ., ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλλει εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή, με αίτημα την επανεξέταση της πράξης, στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γ.Γ.Δ.Ε. Απευθείας προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της πράξης είναι απαράδεκτη. Η αίτηση υποβάλλεται στη φορολογική αρχή που εξέδωσε την πράξη και αναφέρει του λόγους και τα έγγραφα στα οποία βασίζεται το αίτημα επανεξέτασης.
  2. Υγειένετε συνάδελφοι. Το Καλησπέρα το έκοψα μετά την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια με όλα τα επακόλουθα τους. Και σαν να μη μας φτάνουν όλα που τραβάμε δείτε και το παρακάτω: http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/diplo-telos-epithdeumatos-tha-plhrwsoyn-fetos-oi-epaggelmaties.3470750.html Καλά από δεξιά αλλά και από αριστερά? ΕΛΕΟΣ
  3. Τελικά επειδή το ψάχνω ακόμα, δεν λέει στον ορισμό της σοφίτας ότι πρέπει να βρίσκεται μέσα σε όλο το ύψος της στέγης αλλά απλά να βρίσκεται εντός του ύψους της στέγης. Ούτως ή άλλως στα εκτός σχεδίου με ύψος στέγης +1,20μ. ουσιαστικά σου απαγορεύει να δημιουργήσεις σοφίτα.
  4. Έχεις δίκιο φίλε μου, δυστυχώς δεν πληρώ τον όρο αυτόν, πρέπει να το ξαναδώ! Ευχαριστώ πολύ!
  5. Ναι συνάδελφε, γιατί από κάτω έχω εκμεταλλευτεί τις διατάξεις του ΝΟΚ και έχω δημιουργήσει σοφίτα με το 50% του υποκείμενου ορόφου η οποία δεν μετρά στην δόμηση!
  6. To διάβασα και δεν αναφέρει κάτι σχετικό μόνο για αποστάσεις κτιρίου από τους άξονες των οδών.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι! Επισκέφθηκα σήμερα την ΥΔΟΜ σχετικά με μια μελέτη που έχω καταθέσει για έγκριση δόμησης που αφορά διώροφη μονοκατοικία σε εκτός σχεδίου γήπεδο. Σαν στέγαση κτιρίου έχω επιλέξει δίρριχτη στέγη μορφής V. Η υπάλληλος στην οποία έχει χρεωθεί ο φάκελος δεν δέχεται ότι η στέγη που έχω δείξει στην τομή είναι στέγη αλλά την θεωρεί δώμα διότι συν τοις άλλοις έχει κλίσεις 5,25% και 7,3% σε κάθε σκέλος της. Επίσης θεωρεί ότι στέγη είναι μόνο Λ και όχι V!!!! Της επεσήμανα δε ότι στο ΝΟΚ αναφέρει ρητά: ‘’Στέγη είναι η κατασκευή κάλυψης του κτιρίου, η οποία περιλαμβάνει τη φέρουσα κατασκευή και την επικάλυψη της και μπορεί να αποτελείται από επιφάνειες διαφόρων μορφών, κλίσεων και υλικών.’’ Δεν αναφέρει πουθενά για ελάχιστη κλίση για να θεωρηθεί στέγη ή να είναι σχήματος Λ. Θέλω τη γνώμη σας όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι! Κατέθεσα πρόσφατα μια μελέτη για έγκριση δόμησης που αφορά μονοκατοικία σε εκτός σχεδίου γήπεδο με πρόσωπο σε δημοτική οδό.Κατά τον έλεγχο της έγκρισης δόμησης η υπάλληλος μου είπε ότι η εξωτερική ψησταριά (BBQ) και ο ξυλόφουρνος δεν επιτρέπονται να βρίσκονται τόσο κοντά στον άξονα του δρόμου. Συγκεκριμένα απέχει 9μ. από τον άξονα και 4,60μ από τα όρια του γηπέδου. Συμπληρωματικά σας αναφέρω ότι το γήπεδο είναι κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο και ότι πλάγιες αποστάσεις είναι 2,4μ. ενώ η απόσταση από τον άξονα του δημοτικού δρόμου είναι 15μ. Σε ερώτηση μου που αναγράφεται αυτό δεν μου έδωσε σαφή και ικανοποιητική απάντηση. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην χωροθέτηση αυτών των στοιχείων σε σχέση με το οδικό δίκτυο? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!
  9. Ελπίζω το σχόλιο σου να είναι ειρωνικό αλλιώς θα σε παρακαλούσα να μου πεις σε ποιο νομοθέτημα αναφέρεται αυτό να το μάθουμε κι εμείς.
  10. Καλημέρα φίλοι! Σήμερα συνάντησα πρόβλημα σε μια μελέτη που κατέθεσα στην ΥΔΟΜ του Ηρακλείου. Έχω σχεδιάσει ημιυπαίθριο χώρο στα νότια ισόγειου κτιρίου προσομοιάζοντας στοά με καθαρό ύψος 2,30μ. και ο υπάλληλος της ΥΔΟΜ επιμένει ότι πρέπει να είναι 2,65μ. Του εξηγώ ότι αυτό δεν αναφέρεται πουθενά και ότι ο ημιυπαίθριος δεν είναι χώρος κύριας χρήσης αλλά αυτός ανένδοτος! Έμπλεξα και δεν θέλω να του περάσει έτσι. Θέλω τη βοήθεια σας!
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι! Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τις απόψεις σας. Ένας πολύ καλός μου φίλος μετακόμισε πρόσφατα στο σπίτι της φίλης του το οποίο είναι σε εκτός σχεδίου περιοχή. Το κτίσμα είναι ισόγειο και πρέπει να έχει κτιστεί σε 2-3 διαφορετικές χρονικά κατασκευαστικές φάσεις. Έτσι υπάρχουν δύο πλακοσκεπείς χώροι και ένας χώρος με μονόριχτη ξύλινη στέγη με επικάλυψη κεραμίδια. Πριν 2 χρόνια του έκαναν θερμοπρόσοψη σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες και θερμοϋγρομόνωση στα δώματα. Αμέσως μετά άρχισε να εμφανίζονται σημάδια υγρασίας στον χώρο με την στέγη σε μια οριζόντια ζώνη από 0-0,7μ. από το δάπεδο. Εξωτερικά αυτού του χώρου υπάρχει αυλή η οποία κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με την θερμοπρόσοψη. Εγώ με σύμφωνα με την εμπειρία μου υπέθεσα ότι πρόκειται για ανιούσα υγρασία η οποία προέρχεται είτε από την ανεπαρκή μόνωση της όποιας θεμελίωσης, είτε από την έλλειψη σφραγιστικού υλικού ανάμεσα στο σοβατεπί και τα πλακίδια της αυλής. Επίσης μετά από λίγο άρχισε να παρουσιάζονται και προβλήματα στα λευκά κουφώματα αλουμινίου που βρίσκονται στον χώρο αυτό με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον έντονη διάβρωση της κάτω παρειάς τους η οποία συνοδεύεται με δημιουργία ρευστού υλικού με περίεργη μυρωδιά και ενός είδος μαλλιαρής μούχλας. Από συνομιλία που είχα με έμπειρο κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου μου είπε ότι πρόκειται για ‘’ψωρίαση’’ των κουφωμάτων λόγο πιθανός κακού κράματος του υλικού ή άμεση επαφή του κουφώματος με υλικό που περιέχει ασβέστη. Λύση μου είπε ότι είναι η αντικατάσταση και πιθανόν να είναι χωρίς κόστος αν τα κουφώματα είναι σε εγγύηση για το φαινόμενο αυτό. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Ποιος είναι ο πιθανός λόγος της υγρασίας στους τοίχους του χώρου αυτού? 2) Η υγρασία στον τοίχο έχει παίξει ρόλο στην διάβρωση των κουφωμάτων? 3) Τι λύσεις προτείνεται εσείς για τέτοιου είδους φαινόμενα? (Υ.Γ. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό από τα κουφώματα.)
  12. Συνάδελφοι όλοι ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες και υποπαραγράφους του νέου σχεδίου νόμου για την δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές. Εγώ πάντως ασχέτως από συντεχνιακές αντιλήψεις είμαι υπέρ της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ανοικοδόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές και υπερ της δημιουργίας σχεδίων οικισμών με μελέτες που θα σέβονται τον χαρακτήρα του εκάστωτε οικισμού και σχεδίων επέκτασης των πόλεων. Δεν μπορώ να βλέπω άλλες βίλες σε κορυφογραμμές, καφετέρειες και εστιατορία αλλά και παραθεριστικές κατοικίες εκεί που σκάει το κύμα και 5όροφα αυθαίρετα για εκμετάλευση σε εκτός σχεδίου περιοχές! Έλεος πια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.