Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

akerman79

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by akerman79

  1. Έτσι μπράβο, πογκρόμ κατά των αξαθλιωμένων μέχρι να τους πουλήσουμε ή ,επειδή είμαστε και μηχανικοί, να τους φτιάξουμε και την αγχόνη που θα μας κρεμάσουν.
  2. Κατεδαφίσεις, παρεμβάσεις, αναπλάσεις και άλλα ωραία. Οι λύση θα πρέπει να είναι ανάλογη του προβλήματος: άμεση εκκένωση και carpet bombing. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  3. Τι σχέση έχει η αγορά εργασίας των μηχανικών στην Γερμανία με το αν μπορεί κάποιος να μάθει γερμανικά ή όχι.
  4. Οι μηχανικοι μπορούν να κρατήσουν και την αναπνοή τους αν θέλουν(με), αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι σκάσουν. Όπως έλεγε και η γιαγιά μου nobady gives a f*ck. Όχι εμείς ήμασταν ακόμη πιο μπροστά, είχαμε ελάχιστη αμοιβή το χιλιάρικο, 1162€ αν θύμαμαι καλά;, για την τεχνική αρτιότητα των έργων μας και το μόνο που καταφέραμε είναι το ανάποδο. Να υποτιμήσουμε το ίδιο το επάγγελμα μας και οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά/δεοντολογικά με ηλίθιες υποχρεωτικές αμοιβές μέσω ΤΕΕ, δηλάδη ανίκανων, ανεπάγγελτων τεμπέληδων, προκείμενου να πληρώνονται μέσω αυτών καμιά δεκαρία άχρηστες κρατήσεις τρίτων. Άντε Ελβετία τώρα να πάρετε το εγγυημένο, το ξέρετε ποιο.
  5. Χρησιμοποιώ το EngiLab Beam.2D 2015 Lite v2.2 και πιστεύω είναι από το καλύτερα, give it a go. Πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα που δημιούργησες.
  6. Πριν λίγους μήνες γίναν εκλογές στο ΤΕΕ στις οποίες διάφοροι συνδυασμοί οι οποίοι, από λίγο ως πολύ, είχαν στο πρόγραμμά τους τα παραπάνω αιτήματα και καταποντίστηκαν. Είτε μέσω της τεράστιας αποχής-αδιαφορίας είτε με τη υπερψήφιση των προηγούμενων διοικήσεων του ΤΕΕ και των τακτικών που μας έφτασαν εδώ. Λοιπόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΤΙ περισσότερο θα διεκδικήσετε και από ποιόν. Τώρα είναι αργά συνάδελφοι και άνευ ουσίας οι διαμαρτυρίες. Οι καρεκλοκένταυροι ξαναβιδώθηκαν για τα καλά πάλι στις καρέκλες τους και γελάν μαζί μας.
  7. Ευχαριστώ για τη προσφορά.
  8. Ευχαριστώ Ιάσονα. Ασφαλώς και έλεγχος αυτών που έγραψες απαραίτητα. Και κάτι τελευτάιο, χώρος λεβητοστασίου που εφάπεται της κατοικίας, δεν υπάρχει στην άδεια, και σε αυτή την περίπτωση ΥΔΒΧ; Όσον αφορά τα φύλλα καταγραφής αθροιζουμε τα εμβαδά των χώρων ΒΧ ή ένα φύλλο για κάθε αυθαίρετη κατασκεύη;
  9. Καλημέρα. Προσπαθώντας να υπολογίσω το ύψος του προστίμου για ενα πελάτη του θα ηθελα τη γνώμη κάποιου όσον αφορά την τακτοποίηση γκαράζ, αποθήκη και ψησταριά χωρίς άδεια σε χώρο του οικοπέδου ανεξάρτητο της κατοικίας χρησιμοποιούμε προυπολογισμό ή Υ.Δ. σε βοηθητικούς χώρους, καθώς και την χρήση τριών φύλλων καταγραφής ένα για κάθε αυθαιρεσία; Ευχαριστώ.
  10. Η ασφαλιστική ενημερότητα δεν θα δίνεται για χρήση στις πολεοδομίες? Τι άλλο πρέπει να γίνει για να σταματήσουν να εμπλέκουν τις όποιες οφειλές προς τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη δυνατότητα μας να ασκούμε αυτό το ρημαδοεπάγγελμα? Ειλικρινά αυτήν την βάρβαρη νοοτροπία να έχεις ΠΡΟεξοφλήσει τους πάντες ενώ εσένα σου χρωστούν όλοι και μάλιστα να μην συμψηφίζουν τις οφειλές τους προς εσένα, είναι ότι πιο αισχρό μπορεί να βιώσει ένας επαγγελματίας σ' αυτή τη χώρα.
  11. Καλημέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στο θέμα των κοινοτικών αδειών όσον αφορα τα όρια του οικισμού. Μπορούν να εκδοθούν για εκτός ορίων οικισμού και αν ναι, υπάρχουν καποιοι περιορισμοί όσον αφορά την αρτιότητα ή τα πλάγια όρια; Ευχαριστώ.
  12. Τις ευχές μου σε όλους και καλές γιορτές.
  13. Γλαφυρή η αφήγηση του TheoTDM900 νομίζω πως έδωσε το στίγμα. Καθώς τα διάβαζα ένιωθα deza vu και σκεφτόμουν πως παντου τα ίδια είναι. Είχα το παράπονο πως μόνο σε μενα συμβαίνουν αυτά. Εν κατακλείδι βρείτε "διεκπεραιωτή"-λογιστή γι'αυτη τη δουλειά.
  14. Καμία κοινοποίηση τα βρίσκουν μια χαρά μόνοι τους όλα αμα είναι να στα παρούν. Εγώ τουλάχιστο δεν θυμάμαι να έκανα κάτι αλλο. Πάντως θα ήθελα να ενημερώσω πως έλαβα επιστολή από την ΕΤΕ όπου λέει πως αναβαθμίζεταο ο λογαρισμός κατάθεσης αμοιβών σε "Επαγγελματικό Plus" όπου προσφέρουν επιτόκια καταθέσεων, εκπτώσεις σε έξοδα δανείων, καρνε επιταγών, μεταφορά πόσών κλπ όλα από αυτόν το λογαρισμό. Κανείς άλλος που έλαβε παρόμοια επιστολή?
  15. Χρειάζεσαι τζίρο δηλάδη ΤΠΥ οπως λες. Τώρα ΜΕΚ, ΜΕΕΠ κλπ δεν έχουν καμια σημασία γι΄αυτους αφου δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτά αλλά ουτε και στη εφορία παίζουν ρόλο αφού δεν υπάρχουν ΚΑΔ για δημόσια έργα αυτου καθε αυτου αλλα παραπλήσιοι. Ο λογιστής σου, αν είναι λιγάκι υποψιασμένος, θα σε βοηθήσει πολύ καλύτερα με όλο αυτό το συφερτό(ΔΟΥ,Μηχανολογικο,ΚΤΕΟ). Για το Caddy που αναφέρεις με πισω καθίσματα φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσεις να το βγάλεις σαν εππαγελματικό διότι εδώ μπαίνουνμε στα ειδικής χρήσης οχήματα που ανέφερα. Θα σου πουνε τι τα θες τα καθίσματα?, έχεις προσωπικό? γιατί? τι δραστηριότητα ασκείς ακριβώς? και πως αποδυκνείεται από τη ΔΟΥ?...χάος...Ελλαδιστάν. Να μη ξεφεύγω λοιπόν συζήτα το με το λογιστή σου και εδώ είμαστε και εμέις αν το αποφασίσεις.
  16. Θα απαντήσω στο τελευταίο σχόλιο σου Topap. Επαγελματικό αυτόκίνητο έχουν δικαίωμα να έχουν όλοι οι επαγγελματίες-επιτηδευματίες άρα και οι μηχανικοί. Τώρα όσον αφορα το χαρακτηριστικά, το μέγεθος ή την χρήση του αυτοκινήτου (εκτός δρόμου 4χ4, αγορά ρυμούλκας μαζί με όχημα κ.λ.π.) η δική μου εμπείρία από το τμήμα συγκοινωνιών είναι πως σου ζητούν βεβαίωση επαγγέλμτατος από τη ΔΟΥ με το τους ΚΑΔ και τον αντίστοιχο τζίρο για κάθε δραστηριότητα. Εδώ πλέον μπαίνουν τα "τζιμάνια" του μηχανολογικου και αποφασίζουν τι όχημα πρέπει να έχει ο κάθε επαγελματίας ανάλογα με την δραστηριότητά του. Σε καποιον συνάδελφο πολιτικό μηχανικό του λέγανε πως μόνο αν είσαι τοπογράφος μπορείς να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας 4χ4 με καρότσα ως επαγγελματικό. Τα πράγματα περιπλέκονται όσο προχωράς σε πιο ειδικής χρήσης οχήματα.
  17. Αν έχεις "τζιράρει" 1.500.000 στην πρώτη 5ετία της καριέρας σου τότε δεν βγάζεις ΜΕΚ, βγάζεις αεροπορικό για Copacabana και είσαι άρχοντας. Πάντως αυτό που λες μάλλον έιναι απίθανο.
  18. Όπως σου είπα πρέπει να έχουν το καταστικό μαζί τους απ'όπου τεκμαίρεται η επροσώπηση της εργοληπτικης επιχείρησης. Επίσης αν τα στελέχη της επιχείρησης είναι μηχανικοί ή απασχολούν μηχανικούς χρειάζεται ασφαλιστική από ΤΣΜΕΔΕ για όλους ή βεβαίωση για το αντίθετο. Όπως και να έχει, πάρε την διακύρηξη μπροστά σου, μελέτησέ την λέξη προς λέξη και συγκεκριμένα σου λέω από τις διακυρήξεις Τύπου Β που έχω μια μπροστά μου τώρα, Άρθρο 24.1 παραγραφος 2 λέει για κάθε είδους εργοληπτική πως καταθέτουν προσφορά.
  19. Ασυζητητί και πάντα εγγράφως. Έχεις πέντε μέρες από την ημερομηνία που επιτροπή διαγωνισμού εκδίδει τα πρακτικά του διαγωνισμού. Βέβαια θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν το καταστατικό αλλά φρόντισε να τεκμηριώσεις στην ένστασή σου ότι την ημέρα της δημοπρασίας δεν προσκομίστηκε.
  20. Κατ' αρχήν θα πρέπει να έχεις εγγραφέις στο ΜΕΚ. Έπειτα αφού αποκτήσεις μητρώο έχεις δύο επιλογές, είτε να εγγραφείς στο ΜΕΕΠ ως εργολήπτρια, είτε στο μητρώο μελετητών. Για τα έντυπα και δικαιολογητικά στο post #213 του cna θα βρεις ότι χριαστείς. Στα 5 έτη προϋπηρεσίας για διπλωματούχους έχεις δικαίωμα να εγγραφέις στη Β τάξη του ΜΕΚ και έπειτα να αποκτήσεις το Α2 ΜΕΕΠ στις κατηγορίες που σου αντιστιχούν λόγω ειδικότητας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.