Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Elpinor

Core Members
  • Περιεχόμενα

    199
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.057 profile views

Elpinor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

53

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μόλις το κατέβασα κανονικά. Με εξάμηνο 2075 και κάτι ψιλά. Δηλαδή στις παλιές εισφορές (για τους προ 93) συν το 60αρι του ΟΑΕΔ.
  2. Ναι, είναι άσχημο, κακάσχημο και κανένα "καμουφλάρισμα" δεν θα το κρύψει. Πρέπει να παραδεχτείς όμως ότι είναι "ζωντανό", αναπνέει. Μπορεί η ανάσα του να βρωμάει, αλλά αναπνέει. Σε αντίθεση με τα καθαρά, αποστειρωμένα, νεκρά "πυρηνικά καταφύγια" και τα "δεντρόσπιτα".
  3. Πιθανόν να αφορά και περιπτώσεις σαν την δική μου, που έχω κλείσει βιβλία από το 2011 και πέρυσι δεν μπορούσα να γράψω πουθενά τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ. Ο τσίου-τσίου Χ.Θ. μου είχε γράψει τότε ότι είναι "αστοχία" του συστήματος και θα διορθωθεί φέτος. Αν είναι έτσι, θα πάρω μια καλή επιστροφή από τα παρακρατηθέντα ( λέμε τώρα...).
  4. και θα δεις το ειδοποιητήριο του Β2014 με λήξη 31/10/2014 !!! με τις αυξημένες τιμές, πληρωτέο στις τράπεζες μέχρι 31/12/2014 (φυσικά έντοκα).
  5. @aithilenio Μπράβο σου! Μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό. 1. Δεν ξέρω τι περιέχουν τα "ειδικά" λογισμικά. Αν περιέχουν όλες τις βιβλιοθήκες των εταιριών έχει καλώς. Αν όχι τότε δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Σε όλα τα ΒΙΜ λογισμικά μπορείς να προσθέσεις βιβλιοθήκες. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν καταλάβει την χρησιμότητα τους και τις δίνουν πλέον δωρεάν από τα sites τους ή από σελίδες σαν κι αυτήν: http://bimobject.com/Product. Πολλοί τις φτιάχνουν μόνοι τους όπως εδώ: https://bimcomponents.com/. Σε κάθε περίπτωση η απεικόνιση της λειτουργικότητας του χώρου, μπορεί να γίνει και με "παρόμοια" αντικείμενα, προσαρμόζοντας τις διαστάσεις. Σε πράγματα που χρειάζεται η πραγματική απεικόνιση στο 3D (πλακάκι), το κατεβάζεις/σκανάρεις/φωτογραφίζεις ανάλογα με την περίπτωση και το χρησιμοποιείς. 2. Μην ζητάς βιβλιοθήκες από καταστήματα. Δεν θα σου τις δώσουν ποτέ. Μίλα με την εταιρία. Αν έχουν θα σου τις δώσουν, αν δεν έχουν μπορεί να ξεκουνηθούν να φτιάξουν.
  6. όταν το "δώρο" καταλήγει "άδωρο" αυτοακυρώνεται η διάταξη κάνει ένα λουτρό 2,50x2,50, που θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από άνετο (ιδιαίτερα αφού ο ιδιοκτήτης του το θέλει με ντους), σε απόλυτα δυσλειτουργικό. Το έμπειρο μάτι του aithilenio το είδε αμέσως. Η λεκάνη είναι τόσο στριμωγμένη, που θέλει προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να είσαι κάτω από 60 κιλά και κυρίως να μην είσαι κλειστοφοβικός. Η θέση πόρτας-πάγκου (και κυρίως της γωνίας) του νιπτήρα, εξασφαλίζει μπόλικες μελανιές στους ενήλικες και είναι επικίνδυνη για τα παιδιά. Αν δεν σε ενδιαφέρει να πληρώσεις για να λειτουργεί σωστά ο χώρος σου, αλλά δεν έχεις πρόβλημα να πληρώσεις για "στολίδια" οι προτεραιότητες σου θέλουν αναθεώρηση.
  7. Πριν κάνετε ο,τιδήποτε άλλο, θα πρέπει να μεταφέρετε την πόρτα του μπάνιου απέναντι από το παράθυρο (εφ' όσον αυτό είναι εφικτό) και να αλλάξετε την φορά της. Έτσι: 1. ο πάγκος του νιπτήρα θα μπορεί να συμπεριλάβει και το πλυντήριο μαζί με ένα επιπλέον ντουλάπι. 2. η πλευρά ντους - λεκάνης αποκτά μεγαλύτερη άνεση ακόμα και για τετράγωνη ντουσιέρα, χτιστή ή όχι και πιθανόν για την προσθήκη όρθιου αποθηκευτικού χώρου (ντουλάπι - ραφιέρα) στην πλάτη του τοίχου της πόρτας. 3. δεν θα "πέφτετε" πάνω στον πάγκο του νιπτήρα και η λεκάνη δεν θα είναι πια το πρώτο που βλέπεις μπαίνοντας μιας και θα βρίσκεται στην "πλάτη" της πόρτας. 4. ο "διάδρομος" κίνησης στον χώρο θα είναι στον άξονα και θα "μοιράζει" σωστα τις λειτουργίες του. Υ.Γ.Υπάρχει λόγος που προσλαμβάνουμε αρχιτέκτονα για την τελική διαμόρφωση των χώρων μας και δεν αφήνουμε να μας τα σχεδιάσουν τα καταστήματα ή οι διακοσμητές. Η επιλογή της μάρκας των ειδών υγιεινής και του πλακακιού είναι υπόθεση δική σας και δική τους, η λειτουργικότητα του χώρου όχι.
  8. Μέχρι 31/8 άτοκο, μέχρι 31/10 το δέχονται οι τράπεζες, αλλά θα έχει τόκους καθυστέρησης που θα χρεωθούν στο επόμενο εξάμηνο. Όπως ήταν πάντα (πριν αρχίσουν να δίνονται παρατάσεις) λήξη 30/4 & 31/10 εξόφληση στις τράπεζες μέχρι 30/6 & 31/12. Το επιπλέον δίμηνο οι τράπεζες δέχονται την πληρωμή και το ΤΣΜΕΔΕ χρεώνει τους τόκους των 2 μηνών στο επόμενο ειδοποιητήριο.
  9. 9,99 φορές στις 10 θέλω να σε πνίξω γι' αυτά που γράφεις Αυτήν φορά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις πολύ νέων μηχανικών που στην ουσία δουλεύουν για πρώτη φορά με μοναδικό σκοπό την εμπειρία και την επαφή με το επάγγελμα τους στην πράξη (άντε και ένα χαρτζιλίκι) , κανείς δεν θα έπρεπε να πουλάει το μυαλό του και τις γνώσεις του γι αυτά τα λεφτά. Και αν τα έχει απόλυτη ανάγκη για να επιβιώσει (σεβαστό) ας επιλέξει μια άλλη απασχόληση που δεν θα ευτελίζει τον τίτλο του και τις σπουδές του. Κανείς ποτέ δεν θα τον εκτιμήσει αν δεν αποτιμήσει ο ίδιος πρώτα τον εαυτό του σωστά.
  10. Άντε τώρα να εξηγήσεις στον παππού και την γιαγιά, ότι αυτό που άκουσαν στον Αυτιά για έκπτωση ήταν μούφα
  11. Έχω τυπώσει όλες τις "λυπητερές" των συνταξιούχων της πολυκατοικίας (οι λογιστές της γειτονιάς ζητάνε -και σωστά- 5€ για την δουλειά αυτή) και όλοι με ρωτούν το ίδιο πράγμα. Γιατί δεν φαίνεται η έκπτωση του 1,5% στην ειδοποίηση πληρωμής; Εδώ στην υποβαθμισμένη Κυψέλη οι συνταξιούχοι μετράνε και το 1€ οπότε αν ξέρει κανείς ας πει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.