Μετάβαση στο περιεχόμενο

mariovic

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

mariovic's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ενδιαφέρον κείμενο, με ανακρίβειες και εντυπωσιασμούς... με ποιό κριτήριο αναδημοσιεύεται στο michanikos.gr ;
  2. Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ! Δεν ξέρω πόσο θα μείνω, πήρα την υπηκοότητα επειδή έχω και ένα παιδάκι πλέον εδώ, αλλά μπορεί σε 5-10 χρόνια να ξαναγυρίσω... οπότε σκέφτομαι όσο μπορώ να πληρώνω (αλλά όχι και κερατιάτικα) να κρατήσω και τα δύο. Χαιρετώ και καλές γιορτές!
  3. Topap ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, ήταν σαφέστατη! Επομένως το πρώτο βήμα είναι να πάρω μια βεβαίωση από εδώ για την μόνιμη κατοικία (άραγε από πού) και μια από την ασφάλεια. Λογικά θα τα μεταφράσω και μετά Κολοκοτρώνη... Επανέρχομαι τώρα για τη σύνταξη. Αν μπορώ να πληρώνω και στην Ελλάδα και εδώ, θα μπορώ άραγε να λάβω και τις δύο όταν έρθει η ώρα ή θα έχω πρόβλημα?
  4. Το ξέρω ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, αλλά το νήμα είχε μακρύνει πολύ και οι πληροφορίες είχαν απλωθεί. Προσπαθώ να μιλήσω με το ΕΤΑΑ για πληροφορίες, αλλά τουλάχιστον τηλεφωνικά είναι αδύνατον. Οπότε απευθύνομαι σε εσάς, αν κάποιος ξέρει κάτι σχετικό. Δεδομένα: 1. Είμαι μηχανολόγος, μέλος ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ από το 2005. 2. Μένω στην Τουρκία (πρόκειται να λάβω και την υπηκοότητα) τα τελευταία δύο χρόνια 3. Πρόσφατα προσλήφθηκα ως υπάλληλος σε εταιρεία (ως μηχανολόγος θα δείξει, ανάλογα αν θα μου αναγνωρίσουν το πτυχίο). 4. Μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη και με τη βούλα, θα παραδώσω το "μπλοκάκι" στην Ελλάδα (γιατί να το πληρώνω τζάπα...) 5. Στην Τουρκία θα έχω την δημόσια ασφάλεια, ενώ η εταιρεία μου προσφέρει και ιδιωτική. Απορίες: 1. Μπορώ να διαγραφώ από το ιατροφαρμακευτικό του ΕΤΑΑ μόνο και να κρατήσω το συνταξιοδοτικό; (έχει νόημα; ) 2. Αν διαγραφώ τελείως, στο τέλος θα βγει άκρη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για τα συντάξιμα ή κλάφτα Χαράλαμπε; 3. Σε περίπτωση που το 2 είναι εφικτό και έχει νόημα, ποιά είναι η διαδικασία; Πρώτα πρέπει να διαγραφώ από το ΤΕΕ και μετά γίνεται αυτόματα; (κάτι τέτοιο διάβασα στο φόρουμ) ή μπορώ να είμαι μέλος του ΤΕΕ και να μην έχω ΤΣΜΕΔΕ δεδομένου ότι θα είμαι κάτοικος εξωτερικου; Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.