Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

project.breeze

Core Members
  • Περιεχόμενα

    435
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από project.breeze

  1. On 23/6/2019 at 6:52 ΜΜ, VirusX2 said:

    Αδικίες παντού.. για τα ΙΕΚ ούτε λόγος.. τι πράγματα είναι αυτά.. Παιδιά άλλου θεού είναι οι ΔΕ; Ας βγει και κάποια απόφαση να δώσουν οι άνθρωποι 4-5 μαθήματα να γίνουν  ΤΕ και αυτοί και μετά ας δώσουν άλλα 4-5 να γίνουν ΠΕ. Φυσικά μπορεί να γίνουν απευθείας ΠΕ, που είναι το πρόβλημα; 

    Και φυσικά να μετρήσει η προϋπηρεσία, αν είναι αδύνατον.. όλοι ξέρουν ότι μετά από κάποια χρόνια προϋπηρεσίας μπορείς να πας στην ανωτάτη βαθμίδα κάθε κλάδου χωρίς κάποιο υπόβαθρο.. Τα μαστόρια που τα πας; Τι παραπάνω ξέρει ένας μηχανικός πολυτεχνείου; Αδικίες και εκεί..

    Επειδή αφορά και άλλες ειδικότητες πέραν των μηχανικών το σχέδιο.. όλοι ξέρουν ότι μετά από κάποια χρόνια σε νοσοκομείο μπορείς να γίνεις γιατρός γιατί.. "Κάτι ξέρουμε και εμείς από ιατρική"

    https://www.youtube.com/watch?v=HFX8CXBpSYQ

    ΥΓ: Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω ή να αδικήσω κανένα, όμως στην ουσία οι μόνοι που αδικούνται σε αυτήν την περίπτωση είναι αυτοί που έχουν κοπιάσει και έχουν πετύχει κάτι καλύτερο στην ζωή τους. Η ισοπεδωτική λογική βασιλεύει αυτήν την περίοδο.. Το να αναβαθμιστεί κάποια σχολή είναι άλλη συζήτηση και άλλη είναι αυτό το πράγμα που γίνεται τώρα..

    Εντελώς εκτός θέματος και με επιχειρηματολογία σοβαρότητας αντίστοιχης με παράσταση του Σεφερλή στο δελφινάριο. Εάν είσαι ήδη επαγγελματίας και όχι εν ενεργεία φοιτητής είσαι παντελώς αδικαιολόγητος.

    • Upvote 4
    • Downvote 2
  2. Εγώ θα σχολιάσω μόνο κάτι που είδα μερικές σελίδες πιο πίσω και μου έκανε αρνητική εντύπωση. Είπε ένας συνάδελφος διπλωματούχος ότι θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, είμαστε ακόμα ως κοινωνία και ως νοοτροπία εν έτει 2019 τόσο πίσω που δεν θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την  απονομή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων την συναφή εμπειρία; Αυτό κύριε συνάδελφε εσείς το εκλαμβάνετε ως μισαλλοδοξία; Και σας φαίνεται όμως φυσιολογικό ο ναυπηγός να υπογράφει Η/Μ, ο ΜΠΔ να υπογράφει Η/Μ, ο ΠΜ να υπογράφει αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά; Γεννηθήκαμε και γαλουχηθήκαμε σε έναν στραβό γυαλό και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εμείς (οι "πρωην" ΤΕ) στραβά αρμενίζουμε; Λυπάμαι συνάδελφε αλλά αν κοιτούσες πέρα από εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες θα έβλεπες ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αδικούνται κατάφωρα από μία κατάσταση που υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Το ότι γεννηθήκαμε μέσα σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την αποδεχτούμε κιόλας. Ο κόσμος γύρω μας τρέχει με 1000 κι εμείς τσαλαβουτάμε στις λάσπες.

    • Upvote 5
  3. On 14/6/2018 at 4:43 ΜΜ, giotatsik said:

    Στην Ελλάδα έχουμε χωριστεί σαν πολιτικοί μηχανική ΤΕ και ΠΕ. Έξω είναι κοινός ο τίτλος πολιτικός μηχανικός και ανάλογα τι προσόντα ψάχνει μετά η κάθε εταιρία; 

     

    Ο διαχωρισμός αυτός όπως πολύ σωστά είπες υπάρχει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα. Έξω οπουδήποτε πας είσαι πολιτικός μηχανικός, χωρίς ΠΕ, χωρίς ΤΕ, χωρίς ναι μεν αλλά. Έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με έναν που τελείωσε πολιτικός μηχανικός σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Τα ΤΕΙ ανήκουν στην βαθμίδα 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF - European Qualifications Framework) όπως όλα τα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη. 

  4. δεν ειπα αυτο,απλως παραθετω επιχειρηματολογια

    για δωσε εσυ ενα λογο να γινεις πατερας στα 53

     

    Τί λόγο ακριβώς θέλεις να σου δώσω; Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα στην ζωή και ούτε ξέρεις τί προβλήματα μπορεί να υπήρχαν και να μην κατάφερε να γίνει πατέρας νωρίτερα. Αλλά ακόμα και αν διάλεξε να γίνει πατέρας τώρα είναι απόφαση δική του και της συζύγου του και δεν μας πέφτει λόγος. Άνθρωποι πάντα θα φεύγουν νωρίς, είτε από καρδιά, είτε από καρκίνο, είτε από τροχαία δυστυχήματα ( τα οποία παρεπιπτόντως "θερίζουν" στην ιδανική, βιολογικά, ηλικία τεκνοποίησης 20-40).

  5. γιατι βριζεις το συναδερφο σου?εγω μιλησα απλα και κατανοητα,

    για να μαθαινει ο κοσμος καποιες αληθειες,

    αν δεν σου αρεσουν,δε σημαινει οτι εχεις δικιο

    στα 53 δε γινεσαι πατερας

    εξαλλου μιλας σε πατερα 2 παιδιων ετων 41

    και εθελοντη αιμοδοτη εδω και δεκαετια

     

    Εσύ είσαι το μέτρο σύγκρισης λοιπόν και όλα πρέπει με βάση τα δικά σου δεδομένα να τα κρίνουμε. Είσαι το baseline δηλαδή της όλης φάσης.

  6. να βρεις εναν κιρκινεζιο να το δηλωσει σαν πρωτη κατοικια οποτε στην περιπτωση αυτη θα σε αφησουν να χτισεις αφου θα φιλοξενουνται και αλλοι κιρκινεζιοι ..βαλε και καμια κρεβατοκαμαρα παραπανω αφου θα ειναι για αναπραγωγη και την πηρες την αδεια ...

     

    Εάν κατασκευάσω το σπίτι και το ενοικιάσω σε οικογένεια κιρκινεζιών θα έχω πρόβλημα; Θα υποχρεούται το κιρκινέζι να πληρώνει ενοίκιο; 

  7.  

    Δεν βρήκα χρόνο ακόμα να πεταχτώ στην πολεοδομία να το διευκρινήσω αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να έχει πάρει παράταση η ισχύουσα άδεια μέχρι τον Ιούνιο του 19'. Θα πρέπει αυτό να το κοιτάξω. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να σου λένε:"Κύριε το οικόπεδό σας που νόμιμα αγοράσατε με αίμα και ιδρώτα γίνεται Natura και πλέον είναι άχρηστο". Τί να πω... 1η φορά το αντιμετωπίζω και μου φαίνεται πολύ αστείο, για γέλια και για κλάματα.

  8. Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα. Έχω έναν λαχανόκηπο 2500m2 στον οποίο είχε εκδοθεί άδεια για ανέγερση μονοκατοικίας 200m2 το 2009. Λόγω των οικονομικών συγκυριών η κατασκευή της μονοκατοικίας δεν ξεκίνησε ποτέ και η άδεια έληξε το 2013. Μόλις χτες έμαθα ότι η περιοχή κηρύχθηκε Natura και είναι πλέον υγροβιότοπος για την αναπαραγωγή του κιρκινεζιού(!!!). Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Έχω από το πρωί γελάω με την κατάσταση αυτή που έμπλεξα.

  9. Ακριβώς γι'αυτό τον λόγο έγραψα αυτο που έγραψα. Είναι άλλο κάποιος να κάνει μία απλή ερώτηση και άλλο να ανεβάζει τα σχέδια περιμένοντας από όλους εμάς να "κρίνουμε" ή να παρακάμψουμε την δουλειά του συναδέλφου. Δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο.

  10. Καλησπέρα σας, κατά αρχή να σας ευχαριστήσω που απαντήσατε στο ερώτημα μου. Θέλω να σας στείλω τα σχέδια του κτηρίου αλλά δεν γνωρίζω πως στην απάντηση γίνετε επισύναψη αρχείου. Ευχαριστώ.

     

         

     

    Με όλη την καλή διάθεση, θα στέλνατε τις ακτινογραφίες και τις αιματολογικές σας σε forum γιατρών περιμένοντας να πάρετε σοβαρή απάντηση;

  11. Πήγαινε μια βόλτα σε αλυσίδα ηλεκτρικών, ξεκίνα από τα μοντέλα με 17" οθόνη και core i7 cpu και κατέβα σιγά-σιγά μεχρι εκεί που αντέχεις.

    Αν δεν έχεις άλλο μηχανάκι τότε κόκκινη γραμμή τα 8GB και i5 6200U, οι δίσκοι SSD και τα panel FHD είναι μεν καλά αλλά ανεβάζουν την τιμή, το ίδιο και η κάρτα γραφικών.

    Αν τα έχεις σε κανονικό μηχανάκι desktop τότε δες μήπως και τα αποφύγεις στο laptop ή μήπως και συμβιβαστείς με netbook (=> λιγότερα λεφτά και βάρος και όγκος και χωράει σε ντοσσιέ με χαρτιά). Τα 2 χρόνια εγγύηση είναι σημαντικότατο στα λάπτοπ.

    .

    Για μια πολύ γενική ιδέα εδώ, κατά καιρούς οι γνωστές αλυσίδες βγάζουν διάφορα σε προσφορά, αν μπορείς να περιμένεις.

    Dell και Lenovo είναι το όνομα, με HP βεβαιώσου ότι έχεις 2 χρόνια εγγύηση, είτε από κατασκευαστή είτε από το μαγαζί.

     

    17άρα οθόνη γιατί; 

  12. Κάτι που μόλις μου ήρθε στο μυαλό είναι ο αρχικός διαχωρισμός των ΤΕΙ και των ΑΕΙ ο οποίος ήταν βασισμένος στο σκεπτικό το ΤΕΙ να δίνει πρακτικές δεξιότητες ενώ το ΑΕΙ να δίνει θεωρητικές.

     

    Μήπως τώρα με την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ άλλαξε και ο προσανατολισμός τους;

     

    Τα ΤΕΙ ανωτατοποιήθηκαν το 2001 καθώς μέχρι τότε ήταν αδιευκρίνιστης βαθμίδας, δεν είναι κάτι καινούργιο δηλαδή.

  13. BAS σε έχω συμπαθήσει πολύ μέσα από το forum και για τις απόψεις που κατά καιρό εκφράζεις αλλά και για τον πράο και ήρεμο τρόπο που αντιμετώπισες αρκετά φλέγοντα ζητήματα. Νομίζω όμως, ότι δεν αντιλαμβάνεσαι την σοβαρότητα της κατάστασης που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή. Το άρθρο που παραθέτεις μας λέει λίγο πολύ ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά το πόσο πολύ τελικά θα ανέβει. Υπάρχουν προσομοιώσεις που δείχνουν τις επιπτώσεις που θα έχει στις ζωές μας η άνοδος της θερμοκρασίας έστω και 1 βαθμού κελσίου και αυτές είναι τρομακτικές τόσο όσο αφορά τον άνθρωπο αλλά ακόμα περισσότερο την χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη. Άλλωστε όλοι μας το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. 

  14. ο τωρινός απόφοιτος ΤΕΙ μπορεί να παίξει από μηχανικός μέχρι μάστορας και έχει και το λαϊκό προφίλ που προτιμά η αγορά εργασίας. 

     

    Την ώρα που διάβαζα αυτές τις γραμμές ένιωσα κάτι να με ενοχλεί στην τσέπη, έστρεψα το βλέμμα μου προς τα κάτω και είδα μια μαλαστούπα μέσα στα γράσσα να προεξέχει από την τσέπη της βρώμικης πλέον φόρμας εργασίας μου. Κοιτάω την ταυτότητά μου και τί να δω; Άγγελος Κρεούζης...

    • Upvote 7
  15. Ως ανταγωνισμος υπαρχει και αυτο εδω της Cat ,ως τηλεφωνο αντοχης

    https://www.catphones.com/en_gb/cat-s31-smartphone.html

    Απο χαρακτηριστικα δεν τα γνωριζω

     

    Στάλθηκε από το HT7 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

     

    Δεν είναι ανταγωνισμός ακριβώς γιατί κοστίζει 330 ευρώ στην Ελλάδα έναντι λιγότερων των 200 ευρώ που κοστίζει το Ulefone. Επίσης το Ulefone έχει και αρκετά καλύτερα χαρακτηριστικά. Γενικά τα Cat είναι υπερτιμημένα λόγω ονόματος.

  16. Το όλο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων έχει καταντήσει άδικο.

     

    Θυμάμαι ότι πολλοί περνάγανε σε ΤΕΙ από τεχνικό λύκειο.

    Δεν γνωρίζω τι επίπεδο έχει σήμερα το τεχνικό λύκειο αλλά τότε ο μαθητής που κινδύνευε να μείνει στο γενικό λύκειο πήγαινε στο τεχνικό όπου έπαιρνε 17~18 στα μαθήματα (με άριστα το 20).

     

    Στην συνέχεια το ΤΕΙ είχε προσαρμοστεί σε αυτό το επίπεδο και είχε εύκολα μαθήματα, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια που σπούδαζα στο Πολυτεχνείο κάναμε από μαθηματικά που όσοι απόφοιτοι ΤΕΙ είχαν έρθει με κατατακτήριες μου έλεγαν ότι δεν τα είχαν δει καν σαν έννοιες στο ΤΕΙ.

     

    Ίσως το επίπεδο των ΤΕΙ να έχει ανέβει αλλά πρέπει να μπουν δικλείδες, διαφορετικά αδικείται αυτός που στερήθηκε πράγματα (προσωπικό χρόνο, χρήμα, κτλ) για να καταφέρει να περάσει σε μια καλύτερη σχολή και να την τελειώσει.

     

    Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι κάποιος που είναι απόφοιτος ΤΕΙ δεν είναι σωστός ή δεν έχει ασχοληθεί. Απλά αυτός που τελείωσε πολυτεχνείο έχει αφιερώσει 66% περισσότερο χρόνο από την ζωή του για το διάβασμα (το ΤΕΙ ήταν 6 εξάμηνα συν πρακτική, το ΑΕΙ 10 εξάμηνα). Επιπλέον ο απόφοιτος του ΤΕΙ έμπαινε απευθείας στην αγορά με την πρακτική ενώ ο απόφοιτος ΑΕΙ έπρεπε να ψάξει μόνος του.

    Είναι άδικη η πλήρης εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Επειδή κάποιοι νομοθέτες το αντιληφθήκανε, έστω και αργά τώρα που έγινε η εξίσωση σε ανώτατη εκπαίδευση, τώρα θα εξισώσουν το δίπλωμα του πολυτεχνείου με το Master. Όταν γίνει αυτό θα είναι αδικημένοι όσοι μπήκανε στην διαδικασία να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές καθώς ουσιαστικά δεν θα έχουν κάποιο τυπικό όφελος, το 2ο master δεν θα τους δίνει ιδιαίτερο προβάδισμα σε σχέση με αυτούς που θα έχουν τελειώσει πολυτεχνείο και θα είναι επιπέδου master.

     

    1. Μην κοιτάτε το πόσοι μπαίνουν, κοιτάξτε το πόσοι βγαίνουν και ποιοί  (Βάσει των στοιχείων της ΑΔΙΠ μόλις το 30% αποφοιτά από τα τμήματα μηχανικών, οι υπόλοιποι τα παρατάνε γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν).

    2. Κάποιος που τελείωσε ένα Πολυτεχνείο πριν 15 χρόνια και δεν έχει ασκήσει ποτέ το επάγγελμα αύριο μπορέι να πάει και να υπογράψει το οτιδήποτε ενώ ένας απόφοιτος ΤΕΙ που μπορεί να έχει εργαστεί αυτά τα 15 χρόνια στα μεγαλύτερα έργα στον κόσμο δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει σχεδόν τίποτα.

    3 Τα ακαδημαϊκά δικαιώματα δεν πρέπει να ταυτίζονται με τα επαγγελματικά, οι απόφοιτοι Πολυτεχνείων μπορούν να κάνουν κατευθείαν διδακτορικό ενώ των ΤΕΙ όχι. Επίσης το πτυχίο θεωρείται Master και όχι Bachelor όπως των ΤΕΙ.

    4. Η συντριπτική πλειψοψηφία των σχολών μηχανικών είναι 4 έτη και όχι 5, τί πιστεύεις ότι θα πρέπει να ισχύσει για κάποιον που ήρθε στην Ελλάδα με 4ετές πτυχίο μηχανικού από το ΜΙΤ, το Caltech το Imperial ή οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστήμιο που προσφερεί πτυχίο 4ετών σπουδών με βαρύ όνομα ή μη; Θα πρέπει να έχει λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα από τον απόιφοιτο του Πολυτεχνείου;

    5. Πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να αιτιολογήσει το πώς είναι δυνατόν ένας απόφοιτος ΤΕΙ να εργάζεται ως μηχανικός ισότιμα με οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς "μειωμένα" δικαιώματα και όχι στην ίδια του την χώρα;

    • Upvote 7
    • Downvote 1
  17. Πρόβλεψη:

    Επαγγελματικά δικαιώματα αντίστοιχα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) με αυτά που είχαν οι υπομηχανικοί του 1970 χωρίς φυσικά ΚΑΜΙΑ πόρτα, παράθυρο, φεγγίτη κ.λπ. για περαιτέρω εξέλιξη μέσω π.χ. ακαδημαϊκών τίτλων (μεταπτυχιακό κ.α.) ή αποδεδειγμένης εργασιακής εμπειρίας και φυσικά σε ξεχωριστό μητρώο από αυτό των μηχανικών Π.Ε. (γιατί οι νόμοι του 1930 είναι ΙΕΡΟΙ)...

    Όποιος συνάδελφος θέλει να βάλει στοίχημα κάποιο ποσό μαζί μου για το αντίθετο καλοδεχούμενος! 8-)

    Καλές γιορτές σ' όλους τους συναδέλφους και καλή μετανάστευση σε όσους μένουμε ακόμη εδώ...

     

    Κόντρα σε κάθε διεθνή πρακτική; Κόντρα και στην συνθήκη της Μπολώνια; 

    • Upvote 1
  18. Καταρχήν, υπάρχει μελέτη θερμικών απωλειών; (Όλα τα στοιχεία που πολύ σωστά ο συνάδερφος Ήρωνας αναφέρει παραπάνω είναι βασικά στοιχεία στην σύνταξη μιας μελέτης θερμικών απωλείών). Εάν όχι, τότε με ποιό κριτήριο έγινε η επιλογή των σωμάτων; Έχετε υπόψιν σας ότι η απόδοση των σωμάτων μεταβάλλεται με την θερμοκρασία προσαγωγής του νερού. Την θερμοκρασία εξόδου του νερού από τον λέβητα ποιός την επέλεξε; 

    • Upvote 1
  19. Για πήγαινε πες στον πελάτη ότι το λεβητάκι του θα πρέπει να μπει στην κουζίνα γιατί είναι εσωτερικού χώρου να δούμε τί θα σου πει. Όταν όμως πιάσουν τα κρύα φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους.

  20. Νομίζω πως το πρόβλημα έγκειται στην εφαρμογή των ορίων και στην δίωξη όσων τα ξεπερνούν. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν το όριο είναι είναι στα 100, στα 130 ή στα 250 αν δεν υπάρχει μηχανισμός που να επιτηρεί και να τιμωρεί τους παραβάτες. Μην στεκόμαστε στο τυπικό του θέματος αλλά στο ουσιαστικό. Εμένα η ταχύτητα ταξιδίου μου είναι πάντα στα 140-150km/h (ένδειξη κοντερ) που πραγματικά είναι 130-140km/h. Αυτή ήταν και αυτή θα είναι είτε το όριο είναι στα 130 είτε στα 150. Αυτός όμως που πάει με 200 εάν γνωρίζει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα χάσει το δίπλωμά του ή θα φάει ένα γερό πρόστιμο που θα βρίσκεται σε 4ψήφια επίπεδα θα αλλάξει νοοτροπία.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.