Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

abacus

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Μαρούσι, Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

abacus's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προς ενημέρωση όλων των αγαπητών συναδέλφων, Στις ΔΟΥ αναφέρουν προφορικά ότι χάθηκε μια παρτίδα εκκαθαριστικών 2010 στο ταχυδρομείο και για τον λόγο αυτό κάποιοι δεν το έχουν λάβει ακόμα. Συνιστάται σε όσους δεν το έχουν λάβει να πάνε στην ΔΟΥ τους, να τους τυπώσουν το εκκαθαριστικό επί τόπου και να παραλάβουν τα δικαιολογητικά σε περίπτωση που η δήλωση υποβλήθηκε διαδικτυακά.
  2. Δηλαδή εάν είναι εξουσιοδοτημένος ο μηχανικός, κόβει ΑΠΥ στον εαυτό του?!
  3. Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Σχετικά με το (1), πέραν της αίτησης που υπογράφεται από όλους, τι γίνεται με την υπευθ.δηλ. και την εξουσιοδότηση; Ο κάθε ιδιοκτήτης υπογράφει και την δικιά του; Σε ότι αφορά το (2) ποιο από τα ονόματα των συνιδιοκτητών της αυτοτελούς ιδιοκτησίας βάζω στην δήλωση ΦΕΜ και στο ΑΠΥ; Ευχαριστώ και πάλι! Γιώργος
  4. Συνάδελφοι, Τι γνώμη έχετε για τα κάτωθι: 1. Όταν σε μια αυτοτελή ιδιοκτησία είναι περισσότεροι εκ του ενός ιδιοκτητών υπογράφουν ο καθένας ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση ή αρκεί μόνο ο ένας; (στην εγκύκλιο φαίνεται να δίδεται αυτή η δυνατότητα εφόσον γράφει "Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας μπορεί να υποβάλει την αίτηση και ένας εκ των συνιδιοκτητών χωρίς όμως να επιμερίζεται το ποσό του παραβόλου ή το ποσό του προστίμου κατά την αναλογία του συνιδιοκτήτη στο ακίνητο.". Είναι όμως έτσι 2. Στην συνέχεια κόβουμε αντίστοιχο αριθμό ΑΠΥ και αντίστοιχο αριθμό ΦΕΜ;; (δεν είναι λίγο χαζό να κόψει κανείς 238€ σε πάνω από ένα ΑΠΥ?!!?)) Έχω την αίσθηση ότι αυτή η ιστορία της ρύθμισης Η/Χ έχει γίνει περισσότερο πολύπλοκη από όσο θα έπρεπε, τα πρότυπα έγγραφα και οι οδηγίες θα έπρεπε ίσως να είναι πιο αναλυτικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Όταν σε μια αυτοτελή ιδιοκτησία είναι περισσότεροι εκ του ενός ιδιοκτητών υπογράφουν όλοι την υπεύθυνη δήλωση ή μπορεί μόνο και ο ένας; Στην συνέχεια κόβουμε αντίστοιχο αριθμό ΑΠΥ και αντίστοιχο αριθμό ΦΕΜ;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Συνεπώς καταλαβαίνω ότι δεν πληρώνεις καμμία προκαταβολή φόρου στην εφορία, απλά κόβεις το ΔΠΥ και ύστερα το δηλώνεις στην εφορία ως εισόδημα με τεκμαρτά κέρδη 60%?
  7. Φίλε ΜΑΚΑΡ, Με το 60% καταλαβαίνω εννοείς το τεκμαρτό κέρδος (δηλαδή τεκμαρτά έξοδα 40%) σύμφωνα με το οποίο θα φορολογηθείς για πραγματογνωμοσύνες γενικά (βλ. φορολογία μηχανικών) και όχι αυτοτελή φόρο 60%. Αλλιώς 60% φόρος ακούγεται τεράστιο νούμερο!!
  8. Φίλε ΜΑΚΑΡ, Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Από αυτό που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν απαιτείται να εμπλακεί με κάποιο τρόπο το ΤΕΕ (όπως π.χ. γίνεται με τις μελέτες οικοδομικών αδειών). Γνωρίζεις εάν χρειάζεται να προκαταβάλουμε κάποιο ποσό ως φόρο στην ΔΟΥ, π.χ. 10%? Ευχαριστώ!
  9. Διαβάζοντας τα μηνύματα των συναδέλφων καταλαβαίνω ότι η αμοιβή για δικαστικές πραγματογνωμοσύνες καλό είναι να εξοφλείται λίγο πριν την κατάθεση της σχετικής έκθεσης στο πρωτοδικείο/εφετείο κλπ. Επίσης κάποιοι προτείνουν να κατατίθεται και προκαταβολή στα αρχικά στάδια. Γνωρίζετε πως διαχειρίζεται ο μηχανικός τις πληρωμές αυτές σε σχέση με ΤΕΕ, εφορία (προκαταβολή φόρου) κλπ? Κόβουμε απλά ένα δελτίο και πληρωνόμαστε; Χρησιμοποιούμε εξωλογιστικό προσδιορισμό κερδών στην φορολογική δήλωση (60% για πραγμ/νες);; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.