Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

linae

Members
  • Περιεχόμενα

    80
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

linae's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

32

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση! Περισσότερο με απασχολεί αν θα είναι ενοχλητικό γιατί αφορά παραθεριστική οικία που θα διατίθεται μέσω πλατφορμών. Πόσοι άνω του 1,85 θα πάνε πια! Η άλλη επιλογή είναι να κρατήσω τα αλουμίνια και να αλλάξω τα παλιά φυλλαράκια στα παντζούρια και τα ροδάκια.
  2. Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν ορίζονται κάπου οι υποχρεωτικές ελάχιστες διαστάσεις ανοιγμάτων. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει ελάχιστο ελεύθερο ύψος μπαλκονόπορτας. Δεν μιλάω για το ιδανικό ύψος αλλά για υποχρεωτικό. Επίσης τη γνώμη σας για μπαλκονόπορτα με ύψος 1,90, λόγω αλλαγής παλιών συρόμενων παντζουριών με ρολά.
  3. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν δεν κάνω λάθος όμως το κείμενο που παρέθεσες αναφέρεται στην ύδρευση. Εμένα με ενδιαφέρει η αποχέτευση. Επίσης όπως είπα, κανονισμούς βρήκα κι εγώ. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, πρόκειται για ένα ακίνητο σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο σε βάθος περίπου 100 μέτρα από τον δρόμο όπου και πέρασε το νέο δίκτυο αποχέτευσης. Εκτός της απόστασης, υπάρχει και το πρόβλημα της αντίθετης κλίσης. Δηλαδή δεν φτάνουν τα τόσα μέτρα σωληνώσεων, θα χρειαστεί και αντλιοστάσιο. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο και η ΔΕΥΑ μιλάει για υποχρεωτική σύνδεση. Γι' αυτό ρωτάω ποια είναι η νομοθεσία που πατάει. Ο κανονισμός πάντως δεν είναι. Γιατί μιλάει αποκλειστικά για οικόπεδα και ρυμοτομικές γραμμές. Κάθε βοήθεια δεκτή!
  4. Καλησπέρα, Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος συνάδελφος να με ενημερώσει ποια είναι η σχετική νομοθεσία για τη σύνδεση σε νέο αποχετευτικό δίκτυο ενός υφιστάμενου ακινήτου σε εκτός σχεδίου περιοχή, γιατί βρίσκω μόνο τους κανονισμούς των κατά τόπο ΔΕΥΑ. Στον κανονισμό της περιοχής που με ενδιαφέρει δεν αναφέρεται διαχωρισμός για εκτός σχεδίου. Ευχαριστώ!
  5. Σύμφωνα και με την τελευταία προκήρυξη της ΕΥΑΘ, ζητούν χρόνο εμπειρίας που αποδεικνύεται με βεβαίωση ΤΣΜΕΔΕ, υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεις σε τι έχεις εμπειρία (υποθέτω αν ζητείται συγκεκριμένη) και τουλάχιστον μια σχετική σύμβαση ή ΑΠΥ. Μέχρι 7 χρόνια μετρούν.
  6. Όχι γιατί ζητείται άδεια άσκησης επαγγέλματος.
  7. Στο Βερολίνο φαίνεται δε φυσάει ποτέ και η βροχή πέφτει μόνο κατακόρυφα.
  8. Εσύ αναμφίβολα θα τα καταφέρεις και σε αυτή και σε όποια άλλη εργασία (που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις που δεν έχεις αποκτήσει). Μυαλό σίγουρα έχεις. Το θέμα είναι πως δε θα σε πάρει ο όποιος Σκλαβενίτης, γιατί θα προτιμήσει ανειδίκευτο νεότερο με λιγότερα χρήματα. Όσο για το να σε αξιοποιήσει αλλού, αν χρειάζεται άτομο για άλλη θέση, θα ζητήσει από την αγορά εργασίας. Χαμός γίνεται! Δε θα σε πάρει για ταμία με σκοπό να σε βάλει αλλού! Αν δεις αγγελία σχετική στείλε βιογραφικό από περιέργεια, να δεις αν θα σε καλέσουν για συνέντευξη. Καλύτερα σε θέσεις "χαμηλού επιπέδου" να μη παραθέτεις τα πτυχία σου. Σου μιλάω εκ πείρας!
  9. Ωραίο αστείο! Έχεις ακούσει κάτι για ελάχιστο μισθό 500€; Μη πω για κάτω των 25 ετών... Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, που ζείτε;
  10. Δε διαφωνώ πως αυτή είναι η φύση του κάθε ανθρώπου, απλά λέω πως αν κοιτούσαμε και λίγο πέρα από τον κ@λο μας, θα πετυχαίναμε περισσότερα.
  11. Σωστό αυτό που λες, αλλά νομίζω και οι μισθωτοί πληρώνουν ποσοστό επί του μισθού τους. Δεν είπα να πληρώσουν και να ματώσουν όσοι έχουν, επειδή δεν έχω εγώ, απλά απορώ πως έχουν τόσοι πολλοί! Γιατί μη μου πεις πως βγαίνουν και φωνάζουν οι μη έχοντες, λυπάμαι δε θα σε πιστέψω. Γιατί αν όλοι αυτοί είναι μη έχοντες, θα κάναν την ίδια φασαρία και όταν τους ζήτησαν 3000€ το εξάμηνο. Και θυμώνω που τόσα χρόνια που δε θίγονταν, δε σήκωναν δάχτυλο για όσα γίνονταν. Και επαναλαμβάνω πως οι μισθωτοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) δίνουν εισφορές το 20% του μισθού τους νομίζω. Αν ισχύει αυτό, το μόνο δίκαιο είναι να δίνουμε το ίδιο ποσοστό, όποιο και αν είναι αυτό, λαμβανομένων πάντα βέβαια υπόψη και των υπολοίπων παραγόντων που επηρεάζουν το τελικό ποσό που μένει για βιοπορισμό, δηλαδή των φορολογικών συντελεστών και των υπολοίπων φορολογικών βαρών. Δηλαδή ίδιο ποσοστό εισφορών αλλά και ίδια φορολόγηση. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ξέρω όλοι τα ίδια λέμε, αλλά κάπου πρέπει να πούμε και τον πόνο μας και να μας καταλαβαίνουν...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.