Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

snippet

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από snippet

  1. Χρόνια πολλά στο forum!

     

    Sorry για την καθυστέρηση, αλλά έκανα ένα ταξιδάκι σε Ολλανδία, Γαλλία επ΄ ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα….!! ΓΕΜΙΣΑΝ οι μπαταρίες.

     

    Directionless .::. Υπάρχουν κατακόρυφες ρωγμές σε παρακείμενα καταστήματα του πελάτη (για την ακρίβεια στο σοβά), απλά και από αυτούς δεν υπάρχει συνεργασία. (Ο θόλος καταλαμβάνει όλο το πλάτος του καταστήματος) .::.

     

    Η γνώμη μου είναι πως η πολεοδομία είναι ΣΑΦΩΣ στη περίπτωση αυτή μέσο πίεσης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

  2. Eliza.::. Την πρόταση για αφαίρεση της πλάκας την έκανε ο ιδιοκτήτης που την έθεσε(σε περίπτωση δικαστικής επίλυσης). Σαφώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η υγρασία καθώς και να λυφθεί σοβαρά υπόψη πως η περιοχή είναι σεισμογενής. Μια μελέτη υποστήριξης του καταστήματος του πελάτη πιστεύω πως πρέπει να λάβει υπόψη τα φορτία που δέχονται τα τοιχεία. Συμφωνώ ότι σε περίπτωση σεισμού λειτουργεί η πλάκα ως κριός, τρόπο να ενισχύσω τα κάτω καταστήματα ψάχνω… και για το λόγο αυτό θέλω να γνωρίζω τα φορτία που δέχονται με το επιπρόσθετο βάρος.

     

    (Πληροφορήθηκα τελευταία την εμφάνιση ρωγμών σε γειτονικά του πελάτη καταστήματα κατά μήκος του θόλου)

  3. Ευχαριστώ για την απόκριση.

     

    .::. Χάρης: Το πάχος της πλάκας, τα υλικά (αν δυνατόν) και το που στηρίζεται. Το πιθανότερο είναι να έπεσε (1).

     

    .::. Directionless: Το πιθανότερο είναι να (1)στηρίζεται στη λιθοδομή.

     

    Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω εάν το συνολικό φορτίο, επηρεάζει τη στατικότητα του κτιρίου. «Υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης της θολωτής λιθοδομής;» Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσω.

  4. Ίσως σε περίπτωση δυστροπίας να φαντάζει πιθανότερη λύση, φυσικά ένας συμβιβασμός από την πλευρά του σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρώ πως είναι η βέλτιστη λύση. (την πολεοδομία την ακολουθούν δικαστήρια και σε αυθαίρετη κατασκευή… δεν νομίζω να έχει κάποιο όφελος παρά την καθυστέρηση). Άδικο έχω;

  5. Σε διατηρητέο κτίριο 19ου αιώνα που φιλοξενεί καταστήματα (πέτρινα θολωτά)στο ισόγειο παρατηρώ υγρασία σε σημείο τέτοιο που υπάρχει διάβρωση τ.ω. να εμφανιστεί η κατασκευή (πέτρα)… και φυσικά φαντάζεστε την εικόνα των τοιχείων.Η διάβρωση προήλθε από πλάκα που έριξε ο ιδιοκτήτης του πάνω μέρους κατά μήκος όλων των καταστημάτων (προφανώς δεν έχει συναινέσει κανείς εκ των ιδιοκτητών και δεν υπάρχει άδεια).

     

    Για τη στατική μελέτη του μέρους που εξετάζω δεν βρίσκω το φορτίο της πλάκας καθώς δεν υπάρχει συνεργασία από τον ιδιοκτήτη που το έπραξε.

     

    Τι με συμβουλεύετε ως προς την περίπτωση αυτή;

    Υπάρχει τρόπος να δώ το φορτίο της πλάκας;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.