Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ksan8ia_optasia

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

ksan8ia_optasia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. συγγνώμη αν σας φαίνεται κουραστικό ή χαζό το thread αλλά διαβάζψ ιστορία αρχιτεκτονικής γιατί δίνω και....δεν είμαι και πολύ σχετική με το μάθημα΄οπότε κατά διαστήματα συναντάω όρους ...άγνωστους που με δυσκολεύουν στην απομνημόνευση των πληροφοριών. θα σας γράφω ό,τι παράξενο συναντάω και όσοι δε βαριέστε απαντήστε με δυο λόγια! π.χ. τι σημαίνει ''τα τούβλα μπαίνουν μπατικά'' και ''εφυαλωμένα τούβλα'' ψάχνω στο google αλλά βρίσκω sites ψιλοάσχετα που δε βοηθάν και πολύ.
  2. @Chilon ωραία!!! τέλεια, μετά από αυτά σκέφτομαι σοβαρά να αυτοκτονήσω .....δλδ όσοι σπουδάζουμε τώρα και καθόμαστε στις σχολές και θεωρητικολογούμε και φιλοσοφούμε θα βγούμε διπλωματούχοι μπετατζήδες και μπογιατζήδες πολυτελείας !!! τέλεια! χρηματικές αξιώσεις να τις ξεχάσουμε καλύτερα, για όνομα και δόξες ούτε λόγος άμα πας με το σταυρό στο χέρι και δεν είσαι λάμόγιο, να φανταστώ....welcome to reality!!!ουάου!
  3. δηλαδή όσοι δεν έχουμε πάτημα θα μας φάει η ανεργία?? μη μου λέτε τέτοια ρε παιδιά, μόλις μπήκα στο πανεπιστήμιο, μου κόβετε τα φτερά!! εγώ είμαι παιδί γιατρών ας πούμε, τι έπρεπε με το ζόρι να πάω να γίνω γιατρός αν δε γουστάρω...
  4. Πόσοι από σας είχαν ''πάτημα'' σε γονείς ή λοιπούς συγγενείς στο ξεκίνημα του επαγγέλματος?? Νομίζετε ότι η καθοδήγηση στην αρχή τουλάχιστον της καριέρας παίζει σημαντικό ρόλο? Ένα νέος απόφοιτος μηχανικός θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας εφόσον δεν έχει έτοιμα γραφεία κ.λπ.
  5. εγώ φίλε μου είμαι στο άλλο άκρο !! έχω τη δυνατότητα να σουδάσω αρχιτεκτονική (είμαι πρωτοετής) και σκέφτομαι σοβαρά να πάω του χρόνου στους πολιτικούς, σήμερα μάλιστα στο μα΄θημα είχαμε τελειόφοιτους μηχανολόγων μηχανικών που με κατατακτήριες μπήκαν στη σχολή μας και εργάζονται παράλληλα. Οι επιλογές είναι καθαρά στα χέρια μας αρκεί να τις χειριζόμαστε με σύνεση!! Εγώ πάντως προβληματίζομαι ήδη από το γεγονός ότι επικρατεί η αντίληψη ''είσαι αρχιτέκτονας...στην Ελλάδα είσαι άνεργος" , κάνε αυτό που γουστάρεις (εφόσον σίγουρα το γουστάρεις), η ζωή είναι πολύ μικρή για να μετανιώνουμε...
  6. ΠΡΩΤΟΝ: προς αποφυγη παρεξηγησεων που μπορουν να γινουν στο μελλον αφου θα συνεχισω να γραφω στο φόρουμ, όχι δεν κανω καμία φάρσα, είμαι όντως πρωτοετής φοιτήτρια αρχιτεκτονικής ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ναι, με την ταχυτητα που αλλαζω αποφάσεις και απόψεις πλέον κι εγώ αρχίζω να πιστεύω σε πιθανά ψυχολογικά μου προβλήματα ΤΡΙΤΟΝ: πλεον μετά από όλα αυτά τα πισωγυρίσματα, τα σκαμπανεβάσματα κ.λπ. έχω καταλήξει να το ψάξω πολύ καλά τη φετινή χρονιά για τις δύο ειδικότητες, παρακολουθώντας κανονικότατα τα μαθήματά μου ΤΕΤΑΡΤΟΝ: βοήθεια ζητάω από ενήλικες επαγγελματίες, ώστε να μην προβώ σε λάθος που θα μετανιώνω ΠΕΜΠΤΟΝ: το nickname μου δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να προκαλεί χλευασμό, πρόκειται για πλάκα μεταξύ 18χρονων μαθητριών λυκείου, πού είναι το περίεργο, γιατί καλούμαι να είμαι συντηρητική από τόόόσο νωρίς?? ΕΚΤΟΝ: συγχωρεστε με ειλικρινά αν έθιξα ορισμένες ομάδες επαγγελματιών που παρακολουθουν το φόρουμ, ειλικρινά παρά τη θέλησή μου και χάριν της νεανικής παρόρμησης οκ, εχετε δίκιο απολυτο!!! η λογική επιτάσσει να ξαναδώ τα πράματα πιο ήρεμα και να μην παίζω με το μέλλον μου επειδή ...ποιος ξέρει?? ίσως τον πρώτο μήνα να μου πεσαν όλα μαζί και να αντέδρασα υπερβολικά!!! ζητώ και πάλι συγγνώμη Mην κάνετε παράθεση ολόκληρου του μηνύματος. acnt
  7. φίλε μου καθόλου δε με θίγεις και σε ευχαριστώ κιόλας....κι εγώ αυτό σκεφτόμουν ακριβώς, αν είναι να χτίζω σπίτια σαν αυτά των πολιτικών από έλλειψη έμπνευσης, όρεξης και φαντασίας....άσε καλύτερα, τι να παυδεύομαι!!και πάλι ευχαριστώ!
  8. αν ρωτήσω καθηγητές και άπό τις δύο σχολές λέτε να βοηθηθώ???
  9. το θέμα είναι ότι εγώ ήθελα να ασχοληθώ με μια βαριά επιστήμη, ποτέ δε με συγκινούσε ιδιαίτερα η τέχνη (θα μπορούσα να την δω μόνο σαν χόμπι, μέχρι και όταν διαβάζω εφημερίδα βαριέμαι απερίγραπτα τα ένθετα της τέχνης)....θα μου πείτε τώρα γιατί επέλεξες αρχιτεκτονική.....επειδή έπιανε το χέρι μου (μη φανταστείτε ότι είμαι ο μεγάλος ζωγράφος, μάλιστα στο ελεύθερο έγραψα σχεδόν βάση), θέλω διάβασμα, υπολογισμούς, στάνταρ διαδικασίες, λατρεύω τα μαθηματικά, έχω άπειρη υπομονή (γι' αυτό και το γραμμικό το γούσταρα τρελά, τα γραμμικά μου ήταν πάντα άψογα)....το ζήτημα είναι ότι ποτέ δεν κάθισα μόνη μου να ζωγραφίσω έτσι για ευχαρίστηση...και απορώ πώς θα κάθομαι ως επαγγελματίας να κάνω τα σκαριφήματα εφόσον θα βαριέμαι...ακούω ότι και ως πολιτικός χρειάζεσαι σχεδιαστική άνεση οπότε φάντάζομαι θα μου χρησιμεύσει αυτή η δυνατότητά μου. Επιπλέον εφόσον όπως σας είπα απεχθάνομαι τη χειρωνακτική εργασία, ενώ γουστάρω τρελά να γράφω, σημειώσεις, τόμοι βιβλίων, ψάξιμο στο ιντερνετ και όλα τα λοιπά, πώς θα παλέψω 5 χρόνια τη σχολή!!!!! αφού μου λεν συνέχεια μακέτες θα φτιάχνουμε!!!!!!!!! και το κυριότερο δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να κάνουν τα ίδια Α.Μ. και Π.Μ. εφόσον το αντικείμενο των δύο σχολών είναι παντελώς άσχετο! τα μαθηματικ, οι φυσικές και τα δομικά υλικά των αρχιτεκτόνων είναι υποτυπώδη ενώ στους μηχανικούς είναι το βασικό αντικείμενο. άλλωστε δεν ισχύει ότι ο μηχανικός μπορεί να ασχοληθεί και με άπειρες άλλες μελέτες πέραν των οικοδομικών.??? (κάτι που δεν μπορεί ο αρχιτέκτονας)
  10. ακούω πολλούς να λεν ότι πολιτικοί και αρχιτεκτονες επαγγελματικά καταλήγουν να κάνουν το ίδιο.....ίσχύει κάτι τέτοιο (ελπίζω ΟΧΙ γτ δν την παλευω τη σχολή και θέλω να υπάρχει λόγος να φύγω)
  11. έδωσα φέτος πανελλήνιες και από τη δευτέρα λυκείου έλεγα ότι θέλω να περάσω αρχιτεκτονική για να χτίζω σπίτια, να βλέπω το δημιούργημά μου να παίρνει σάρκα και οστά, στην τρίτη λυκείου λάτρεψα τα μαθηματικά και κατάλαβα πως τελικά είμαι αρκετά πρακτικό μυαλό και έχω γενικά τετράγωνη λογική. Πέρασα υπό πλήρη επιτυχία αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ. ΑΛΛΑ...... η σχολή μου φαίνεται υπερβολικά καλλιτεχνική, βλέπω άλλους φοιτητές να κυκλοφορούν με τα ωραιότατα βιβλιαράκια και τις σημειωσούλες τους κι εγώ φτιάχνω καπέλα, ράβω, κολλάω ξυλάκια balsa, κόβω, τρίβω με το γυαλόχαρτο και εννοείται συνέχεια ζωγραφίζω...οκ πιάνει το χέρι μου αλλα απλά πιάνει, ούτε καλλιτέχνις νιώθω, ούτε καθόμουνα ποτέ να ζωγραφίζω έτσι για να γουστάρω!! έίχα εν ολίγοις τη λανθασμένη εντύπωση ότι ο αρχιτέκτονας κάνει τη δουλειά του μηχανικού...μα έλεος δεν ειναι καν μηχανικός!!! και πως να είναι όταν σημείο κατατεθέν της σχολής είναι καθαρά η ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ. πειτε με ανωμαλη αλλα γουσταρω διαβασμα, δν μπορω αλλες μακετες..!!! ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ: ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΕ ΤΟ 10% ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΜΕ 19700 ΜΟΡΙΑ ΠΕΡΝΑΩ ΣΙΓΟΥΡΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΦΕΤΟΣ ΧΑΛΑΡΑ?? επιπλέον όμως φοβάμαι μήπως επειδή είμαι κοπέλα δε με παίρνουν στα σοβαρά ως μηχανικό όταν αύριο μεθαύριο πάω να ζητήσω δουλειά, επίσης οι γονείς είναι άσχετοι οπότε θα είμαι ολομόναχη στον αγώνα!!!!!
  12. κάτι πιο συγκέκριμένο ίσως?? και για μένα ήταν σαφώς πρώτη επιλογή, αλλά κάτι δεν μου πάει καλά... περίμενα λίγα μαθηματικούλια, λίγη φυσικούλα, όλα τα μαθήματα μου φαίνονται ίδια....σχέδιο και μακετούλες, επίσης ορισμένα πράματα τα βαριέμαι, μο φαίνονται ανούσια..............περίμενα μια σχολή πρώτα επιστημονική και μετά καλλιτεχνική......
  13. αγαπητοί επαγγελματίες αρχιτέκτονες (γιατί εγώ είμαι πρωτοετής φοιτήτρια), θέλω να μου δώσετε πληροφορίες για το επάγγελμά αφού βγω απ' τη σχολή ( αν βγω με πτυχίο γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι θα την παλέψω)...πρακτικά δλδ τι κάνει στην καθημερινότητά του (επαγγελματικά πάντα) ένας αρχιτέκτονας, είστε ευχαριστημένοι, απογοητευμένοι, κουρασμένοι, ευτυχισμένοι από τη δουλειά σας?? αξίζει τον κόπο, έχει ανεργία, λεφτά....παρακαλώ δώστε μου πληροφορίες, δε θέλω να πηγαίνω στα τυφλά!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.