Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsagkar

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsagkar

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Αν γίνεται να ρωτήσω κάτι με τη σειρά μου. Για ποιό λόγο παίζει ρόλο ο προσανατολισμός του κτηρίου; Θέλω να πω ότι κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο έχει αμελητέα επίδραση. Το χειμώνα ένα κτήριο με νότιο προσανατολισμό έχει σίγουρα πολύ πιο θετική απόδοση σε σχέση με ένα βόρειο. Το αντίθετο συμβαίνει το καλοκαίρι (μην μου πει κανείς ότι το κτήριο με το νότιο προσανατολισμό καίει λιγότερο ρεύμα για φωτισμό το καλοκαίρι). Επίσης αν δεχθούμε ότι πρέπει να είμαστε τόσο σχολαστικοί σε θέματα ενεργειακής απόδοσης θα πρέπει να εξετάσουμε και το που υπηρέτησε φαντάρος ο κάτοικος του υπό μελέτη κτηρίου. Ναι ακριβώς. Άλλη αντοχή στο κρύο έχει ένας που υπηρέτησε στα ΟΥΚ και με χιονόνερο έβγαινε με τη φανέλα και βαρούσε κάμψεις και άλλη αντοχή κάποιος που βισματώθηκε στο 3ο σώμα στρατού και την έβγαζε ως και τον Απρίλιο αγκαλιά με το καλοριφέρ. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ας μην επινοούμε τρόπους να κάνουμε τη δουλειά μας πιο δύσκολη μιας και ο κλάδος έχει βιώσει την κρίση στο μέγιστο βαθμό και κάτι τέτοιο δε διευκολύνει καθόλου. Αν το ενεργειακό πιστοποιητικό πρέπει να αποτελέσει τη βενζύνη στον κινητήρα των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων ας γίνει η έκδοση του πιο ουσιαστική.
  2. Χαίρετε κι από εμένα. Μία ερώτηση. Μπορεί να νομιμοποιηθεί αυτόνομος ξεχωριστός χώρος garage κλειστός από όλες τις πλευρές, για τον οποίο υπάρχει φυσικά άδεια και έχει μετατραπει σε κατοικία;
  3. Χαιρετώ με τη σειρά μου την "παρέα των μεταφραστών". Μήπως γνωρίζει κανείς την αγγλική ερμηνεία των όρων τεχνικό γραφείο, έκδοση οικοδομικών αδειών, επίβλεψη έργων
  4. Χαιρετώ παιδιά! Σε ένα κατάστημα(cafe-bar) αλλάζουμε οικοδομική άδεια κι άδεια λειτουργίας για λόγους καθαρά ιδιοκτησιακούς (όλα παραμένουν ως έχουν απλά η νέα οικοδομική άδεια έχει άλλον ιδιοκτήτη). Ενώ το παλιό πιστοποιητικό πυροπροστασίας ισχύει ακόμη ο δήμος αρνείται να μου το μεταβιβάσει από την παλιά άδεια λειτουργίας όπως συνιστά κι η πυροσβεστική. Είναι βάσιμη η άρνηση του δήμου ή το κάνει λόγω ασχετοσύνς; Ο υπάλληλος του δήμου δεν ασχολείται με το αν άλλαξα κάτι που αφορά την ενεργητική η παθητική πυροπροστασία απλά αρνείται τη διαδικασία εν γένει. Να αναφέρω ότι η οικοδομή μου είναι του 1970.
  5. Λοιπόν. Ένα ιντερ.καφέ αλλάζει λειτουργία και γινεται καφετέρια. Στην νέα άδεια ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος πια πρέπει να έχει αμεα. Πρόκειται για ισόγειο και πατάρι με συνολικό χώρο (εκτός από bar και wc) 135 τ.μ. Για να μειώσω τα μέτρα μου θέλω να κλείσω ένα χώρο του παταριού (όχι όλο το πατάρι) και να τον κάνω γραφείο. Μειώνοντας τα μέτρα μου πια σε <100 το Υγ. δέχεται να μην κάνω αμεα. Αλλά από το γραφείο αρχιτεκτονικού ελέγχου του δήμου (η υπηρεσία που υπογράφει, δίνει πιστοποιητικό κύριας χρήσης και στέλνει τα σχέδια μου στο υγ.) μου λέει ότι δεν μπορώ να χωρίσω το χώρο του παταριου σε υποχώρους με άλλη χρήση ο κθένας παρόλο που όλες είναι κύριες επειδή είχε εξαίρεση από κατεδάφιση κι αφότου νομιμοποιήθηκε πήρε όλο μία ενιαία χρήση. Ισχύει αυτό?
  6. Κύρια Χρήση πήρε αλλά μου λένε στο αρχιτεκτονικό του δήμου ότι δεν μπορώ ορίσω ένα χώρο στο πλήρως νομιμοποιημένο πατάρι το οποίο προορίζεται για χώρο συνάθροισης κοινου που να χρησιμοποιώ ως γραφείο. Αυτό το κάνω για να μειώσω τα ωφέλιμα μέτρα μου σε <100 για να μην κάνω αμεα. Το υγειονομικό το δέχεται αλλά κολλάω στο δήμο...
  7. Εξαιρέθηκε λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος του συμμετείχε με τον τρόπο του στη στατικη και δυναμική λειτουργία του κτιρίου. Προφανώς ήταν σύννομο.
  8. Πατάρι που έχει πάρει εξαίρεση από κατεδάφιση μπορεί να πάρει κύρια χρήση? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Πατάρι με εξαίρεση από κατεδάφιση μπορεί να πάρει κύρια χρήση και μιας και πρόκειται για καφετέρια μπορεί να υπάρξει χώρισμα στο πατάρι που να ορίζει χώρο αλλης χρήσης (π.χ. γραφείο) αλλά πάλι κύριας κι όχι δευτερεύουσας (π.χ. αποθήκη);
  9. εννοώ το μέγιστο ύψος από που θα υπολογίζεται αφού υπάρχει κτίριο που εφάπτεται στην επιζητούμενη όψη όπως ακριβώς συμβαίνει όταν εφάπτεται στο όριο του οικοπέδου.
  10. Αν μέσα στο ίδιο οικόπεδο συνυπάρχουν και συνορεύουν 2 κτίρια και αν στις όψεις επαφής συμβαίνει το ίδιο, τότε ...?
  11. Για έκδοση αδείας λειτουργίας σε καφετέρια με παροχές υπηρεσιών διαδικτύου ο εσωτερικός συνολικός μου χώρος ειναι περίπου 135 τ.μ. Ο χώρος όμως ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και υπολογιστών αφαιρώντας τους ανεκμετάλλευτους εσωτερικούς διαδρόμους μου βγαίνει <100 τ.μ. Είμαι νόμιμος χωρίς να κάνω αμεα ή πρέπει να προσμετρήσω όλο τον εσ. χώρο πλην την τουαλέτα και το BAR-λάντζα? Ο νόμος Α1Β /8577/83 για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λέει ότι "τα Κ.Υ.Ε. που εξυπηρετούν καθισμένους πελάτες και τα οποία διαθέτουν κλειστή αίθουσα ή/και υπαίθριο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων συνολικού εμβαδού μεγαλύτερου των εκατό (100) τ.μ. πρέπει να διαθέτουν αποχωρητήρια Α.Μ.Ε.Α" . Τί εννοεί με τον όρο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων? Αφορά μόνο τον εξωτερικό ή και τον εσωτερικό χώρο; Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.