Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

χριστοφορος

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

χριστοφορος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, δεν ασχολούμαι συχνά με Καταστήματα ΥΕ και γι αυτό σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθεια σας σε μια περίπτωση που μου έτυχε πριν ένα μήνα: -το κτίριο βρίσκεται σε κεντρική πλατεία ενός οικισμού και αποτελείται από ισόγειο κατάστημα προ του 1955 (πιστοποιημένο με βεβαίωση από τον δήμο) και κατοικία (με ανεξάρτητη εξωτερική πρόσβαση) στον όροφο κατασκευασμένο αυθαίρετα το 1972. Δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας στο ακίνητο. Ο πελάτης μου νοίκιασε τον ισόγειο χώρο-παλιό καφενέ του χωριού και το διαμόρφωσε μόνος του ως σνακ μπαρ για <50 άτομα ακολουθώντας πιστά τις προδιαγραφές που προμηθεύτηκε από το υγειονομικό. Η εσωτερική διαρρύθμιση δεν άλλαξε καθόλου, είχε ήδη ένα wc με προθάλαμο και τις απαραίτητες διαστάσεις χώρων, απλά πρόσθεσε περισσότερες συσκευές στο χώρο του παρασκευαστηρίου. Εξωτερικά άλλαξε κουφώματα και το έβαψε. Μετά σκέφτηκε να περάσει και από ένα μηχανικό για τα τυπικά....τέλος πάντων σας λέω τι έχω σαν δεδομένα έως τώρα: -συμβόλαια του ιδιοκτήτη από το 1933(!) μέχρι το 1969 απ'ο τα οποία προκύπτει α) η παλαιότητα του ισογείου και β) η χρήση του ως καφενείο -άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας από την αστυνομία του 1969 για καφενείο. -βεβαίωση από την εφορία ότι ο ιδιοκτήτης(από τον οποίο ο πελάτης μου το μίσθωσε ) το λειτουργούσε ως καφέ-μπαρ από το 1987 έως το 1999 (από τότε μέχρι πριν ένα μήνα ήταν κλειστό). -προέγκριση λειτουργίας (την προμηθεύτηκε ο πελάτης/μισθωτής από τον αρμόδιο δήμο). - 2 δηλώσεις στατικής επάρκειας για το συνολικό κτίριο από 2 πολιτικούς μηχανικούς. - βεβαίωση μηχανολόγου μηχανικού ότι δεν χρειάζεται πιστοποιητικό πυρασφάλειας (επειδή πληθυσμός < 50 άτομα) -χρήση γης από τη πολεοδομία (πρόσφατη) για αναψυκτήριο ως 200 άτομα αλλά και για εστιατόριο ως 100 άτομα. και φτάνω στα προβλήματα: -πρώτα απ' όλα η νομιμότητα του ορόφου. Πιστεύω οτι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει τον αυθαίρετο όροφο (δεν σηκώνει νομιμοποίηση ) ώστε ο μισθωτής να μπορέσει να πάρει ΒΚΧ., έτσι δεν είναι? -ΒΚΧ: δεν έχω καταλάβει με τη τρέχουσα νομοθεσία αν πρέπει να τη δώσω εγώ (και πως το κρίνω αυτό ) ή να καταθέσω φάκελο στη πολεοδομία. Τι ισχύει τελικά? -επίσης με το υλικό που έχω στα χέρια μου (αποδεδειγμένη προηγούμενη χρήση ως καφενείο/καφέ μπαρ ) καταλαβαίνω οτι αν πάω τελικά από τη πολεοδομία για τη ΒΚΧ ίσως αυτοί μου ζητήσουν πριν μου τη δώσουν και αλλαγή / εξειδίκευση χρήσης από καφενείο σε σνακ μπαρ οπότε μετά μπλέκει /καθυστερεί το πράγμα..... Θα ήθελα τη γνώμη σας για το πως πρέπει να κινηθώ και με ποια σειρά. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας.
  2. Καλώς σας βρήκα συνάδελφοι! Παρθενική μου εμφάνιση στη σελίδα και θέλω πρώτα απ'όλα να εκφράσω την απογοήτευση μου για την εγκύκλιο της 29/10. Περίμενα σίγουρα κάτι παραπάνω... Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος για να κάνω την παρακάτω ερώτηση, ελπίζω πάντως κάποιος από εσάς να έχει ήδη αντιμετωπίσει το θέμα και να μπορεί να μου δώσει κάποιες πληροφορίες. Είχα εκδώσει οικοδομική άδεια το 2008 για ισόγειο κατάστημα 600μ2 και άλλα 400μ2 γραφεία στον όροφο. Στο ισόγειο δεν είχα καθόλου ΗΜ.Χ. Στον όροφο υπάρχουν όλοι οι επιτρεπόμενοι ΗΜ.Χ. με το 20% που ίσχυε τότε(200μ2). Σε περίπτωση που προχωρήσω τώρα σε αναθεώρηση της άδειας (η οικοδομή μόλις ξεκίνησε) απλά για να διαιρέσω το ισόγειο σε τρία καταστήματα (αντί για ένα) θα έχω κάποιο πρόβλημα με τους ΗΜ.Χ; Θα πρέπει δηλαδή να τους προσαρμόσω στις διατάξεις του νόμου Σουφλιά; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.