Μετάβαση στο περιεχόμενο

nicksp

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nicksp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εντάξει, τα κατεβάσαμε στο έδαφος. Όχι για εμάς... Για τα φουκαριάρικα τα ΕΑΚ και ΕΚΟΣ...
  2. Όρια κόστους δεν υπάρχουν, οπότε όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες...
  3. Καλά, το έχουμε καταλάβει από ώρα... Εργασία είναι, δε θα κτιστεί!
  4. Τα τοιχεία είναι φέροντα, διαστάσεων 0.30x1.50... Δε θέλουμε να κάνουμε τοίχο από ΟΣ (δεν είμαστε στο υπόγειο), αλλά θα υπάρχει διαφορετική πλήρωση ανάμεσα στα τοιχεία.
  5. Από οπλισμένο σκυρόδεμα (μάλλον έπρεπε να το γράψουμε σε άλλη κατηγορία...). Δεν εννοούμε τοίχους πλήρωσης, αλλά τοιχεία...
  6. Γεια σας! Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν γνωρίζει κανείς αν και πώς μπορεί να θεμελιωθούν τοιχεία σε πλάκα που δεν είναι επί εδάφους. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ένα υπόγειο πάνω από το οποίο βρίσκεται ένα κτιριακός όγκος. Τα τοιχεία αυτού του όγκου δε θέλουμε να κατεβαίνουν στο υπόγειο, οπότε πρέπει να θεμελιωθούν στην πλάκα του. Αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι τι διαστάσεις πρέπει να έχει η πλάκα αυτή και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Κατ' αρχάς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Επίσης να σημειώσουμε ότι η στατική μελέτη δεν είναι απαραίτητη, δηλαδή δεν απαιτείται από το θέμα που πραγματευόμαστε, αλλά επειδή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο (τέταρτο έτος), στο οποίο καλό θα είναι να αρχίσουμε να μπαίνουμε στην πραγματικότητα της κατασκευής, επιλέξαμε να το κοιτάξουμε και έτσι. Τα στατικά προβλήματα ήταν προφανή, αλλά είπαμε να το ψάξουμε.
  8. Η ανατροπή μπορεί να εμποδιστεί εφόσον έχουμε κατοικίες που "καπακώνουν" τους διαδρόμους. Γενικά προσπαθούμε να έχουμε ίδιο αριθμό κατοικιών ώστε να ισομοιράζεται η καταπόνηση. Και επειδή έχουμε 4 υπόγεια, τα θεμέλια είναι σε μεγάλο βάθος.
  9. Αυτό είναι ένα κομμάτι της κάτοψης, που δείχνει τη σχέση κατοικιών/διαδρόμου. Δεν δείχνει κάτι παραπάνω από την τομή νομίζω...
  10. Έχεις δίκιο, δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα! Αυτή είναι μία τομή που σχεδιάσαμε, αν και δεν είμαστε σίγουροι για τις λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι δίνει μία ιδέα για το πώς είναι το κτήριο με τα "παράσιτα". Συγγνώμη για την ανάλυση, αλλά δεν το ανέβαζε αλλιώς...
  11. Ακριβώς γι αυτό το λόγο δουλεύω αυτό το θέμα όλο το εξάμηνο και προσπαθώ να το επιλύσω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στατικά. Ξέρω ότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απλα θα σχεδιάσω χωρίς κάποια "πρακτικά" δεδομένα. Σέβομαι την άποψή σου και συμφωνώ εν μέρει, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να το ψάξω.
  12. Γιατί θέλουμε (και πρέπει) να λυθεί πλήρως αυτό το κτήριο... Ελπίζουμε να μην γίνονται μόνο στα παραμύθια, αλλά και στην Πάτρα!
  13. Η ιδέα του κτηρίου είναι να υπάρχει ένας διάδρομος (καθαρό πλάτος 2,6 μέτρα, ύψος 20 μέτρα) που θα φιλοξενεί τις κατακόρυφες κινήσεις (σκάλες και ασανσέρ) και πάνω στους τοίχους του διαδρόμου να αναρτώνται κατοικίες, που θα είναι μεταλλικές κατασκευές, (με διαμόρφωση γκαρσονιέρας ή δυαριού) όποτε χρειάζονται και θα αποσύρονται όταν δεν υπάρχει κάποιος ένοικος. Το πλάτος της κάθε κατοικίας (δηλαδή θα εξέχει από τον τοίχο) απο 5 μέχρι 7 μέτρα. Ψάχνω τρόπους για την επαρκή στήριξη αυτών των κατασκευών απο τον τοίχο καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις του τοίχου (πλάτος κλπ).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.