Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Polion

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μυτιλήνη Λέσβου
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Polion's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οκ! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και την ανταπόκριση σας!
  2. Θα δω το άρθρο 26 του Ν.4178/13. Οπότε θα πρέπει να ενταχθεί πρώτα στο νόμο αυτό και μετά να βγει άδεια νομιμοποίησης - τακτοποίησης?
  3. To θέμα μου είναι ότι οι υπερβάσεις έχουν γίνει μετά τις 28 Ιουλίου του 2011. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Ισχύει ο Ν.4178/2013 και η διαδικασία της νομιμοποίησης - τακτοποίησης?
  4. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία για έκδοση άδειας δόμησης για νομιμοποίηση υπερβάσεων νομίμως υφιστάμενου κτιρίου (χωρίς το Ν.4178/2013).
  5. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να προμηθευτώ ένα πολυμηχάνημα για τεχνικό γραφείο. Ποιο θα μου προτείνατε? Το xerox wc5021 ή το ricoh mp2014a? Ευχαριστώ πολύ.
  6. Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε τι ισχύει με την κατάτμηση ενός γηπέδου εκτός σχεδίου. Έχω μία περίπτωση γηπέδου που έχει εμβαδόν 13000τ.μ., έχει πρόσωπο μόνο σε ημιονική οδό, έχει όριο με το όριο του σχεδίου πόλεως και έχει δύο (2) τμήματα του που είναι εντός σχεδίου πόλεως, τα οποία έχουν εμβαδόν 264τ.μ. και 100τ.μ. και για τα οποία αναφέρονται σε ένα τοπογραφικό του 2009 ως προσκυρωτέα στον αντίστοιχο Δήμο. Επιπλέον υπάρχει ισόγειο κτίριο 40τ.μ. εντός του γηπέδου Αυτό το γήπεδο θέλω να το χωρίσω σε δύο (2) τμήματα είτε με διανομή είτε με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας είτε με όποιον άλλο τρόπο γίνεται. Αυτά τα δύο (2) τμήματα θα ήταν επιθυμητό να είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Τι θα με συμβουλεύατε? Ευχαριστώ πολύ.
  7. Η θεμελίωση αφορά στέγαστρο. Έχεις δίκιο rigid_joint. Σχετικά με το κόστος και την εκτίμηση για το αν είναι εφικτό ή όχι. Θα απευθυνθώ σε εταιρεία με εμπειρία σε αυτά τα θέματα. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικές εταιρείες κατασκευής πασσάλων, ας μου στείλει πμ.
  8. Σημαντική δεν είναι τόσο η σκυροδέτηση (από 40m) όσο να προσεγγίσει το μηχάνημα κατασκευής πασσάλων στο χώρο. Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος γιατί είναι αρχαιολογικός, γιατί είναι μικρός λόφος (ύψους 12m-14m) και επειδή το έδαφος του είναι σαθρό. Τελικά δηλαδή δεν είναι εφικτό; Ή αν είναι εφικτό, είναι οικονομικά ασύμφορο;
  9. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή η κατασκευή πασσάλων σε απόσταση 40m από το χώρο όπου θα σταθμεύσει το σχετικό μηχάνημα. Δηλ. υπάρχει μηχάνημα κατασκευής πασσάλων που η μπούμα του (αν αυτός είναι ο σωστός όρος) έχει άνοιγμα 40m ώστε να υπερβεί την ενδιάμεση απόσταση που δεν είναι προσβάσιμη;
  10. Σε αυτή την εργασία κατασκευάστηκαν μικρά πέδιλα που ήταν επιφανειακά και δεν επέτρεπαν την αρπαγή του στεγάστρου από τον άνεμο. Λόγω της φύσης αυτής της θεμελίωσης (επιφανειακή με πέδιλα μικρού όγκου) και λόγω της απουσίας στοιχείων ακαμψίας για τη σύνδεση των στοιχείων θεμελίωσης μεταξύ τους προτάθηκε να θεωρηθεί στο προσομοίωμα ότι οι στύλοι των στεγάστρων στηρίζονται στο κάτω μέρος τους αρθρωτά, κατά την ανάλυση έναντι κατακορύφων και οριζόντιων δράσεων. Έτσι ο μελετητής κατέληξε στην περίπτωση των μεταλλικών πέδιλων (που περιγράφονται εντός της δεδομένης τεχνικής έκθεσης). Όταν, όμως, το έδαφος αποτελείται από χαλαρές επιχώσεις και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, τι γίνεται; Μήπως χρειάζεται ένας είδος σύνδεσης των μεταλλικών πέδιλων μεταξύ τους; Επίσης, για τα μεταλλικά αυτά πέδιλα, η επιφάνεια θεμελίωσης δεν πρέπει να είναι υγιές έδαφος; Στην περίπτωση που το υγιές έδαφος είναι 12-14 (m) κάτω από την επιφάνεια τι γίνεται; Πάσσαλοι και μετά μεταλλικό πέδιλο; Αν στη μελέτη τοποθετηθούν ελκυστήρες που θα αγκυρώνονταν στην βάση των στύλων, βοηθάνε;
  11. Για τη θεμελίωση ξύλινης κατασκευής επιλέχθηκαν μεταλλικά πέδιλα. Ήθελα να ρωτήσω αν τα μεταλλικά αυτά πέδιλα θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο. Και αν το έδαφος είναι χαμηλής ποιότητας δημιουργούνται επιπλέον απαιτήσεις;
  12. Σχετικά με την κάτοψη του στεγάστρου, έχει τη μορφή Γ με τα μεγαλύτερα ανοίγματα να φθάνουν τα 15m περίπου. Συζητώντας με την ομάδα εργασίας και παρατηρώντας το στέγαστρο στον αρχαιολογικό χώρο στα Μάλλια της Κρήτης, υπάρχει η σκέψη για ξύλινο στέγαστρο παρά τα όποια προβλήματα συντήρησης. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο πιο ελαφριά είναι μία ξύλινη κατασκευή από μία μεταλλική. Επίσης, λαμβάνοντας, υπ' όψιν ότι το έδαφος αποτελείται από χαλαρές επιχώσεις, θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπο θεμελίωσης, υλικό για υποστυλώματα και ενδεικτικές διατομές για το ξύλινο στέγαστρο. Ακόμη, ήθελα να ρωτήσω επιπλέον αν το ξύλινο στέγαστρο έχει τη δυνατότητα να διαμορφωθεί σε μονή (σε μία διεύθυνση) ή διπλή καμπυλότητα (σε δύο διευθύνσεις). Τα υποστυλώματα του θα τοποθετηθούν εκτός αρχαιολογικού χώρου (προφανώς) και στην περίπτωση που το στέγαστρο είναι καμπύλο, ήθελα να γνωρίζω αν οι κολώνες μπορούν να ξεκινάνε από το επίπεδο του εδάφους (το ξύλινο ζευκτό θα εδράζεται απευθείας στο θεμέλιο), να φθάνουν σε ένα ύψος 2.00-2.20 (m) στο όριο του αρχαιολογικού χώρου, να φθάνουν σε ένα ύψος 4.00-5.00 (m) και μετά να ξανακαταλήγουν στο έδαφος με την ίδια διαμόρφωση. Αυτά.. Τα λίγα..
  13. Θα έχει καθυστέρηση αλλά θα είναι μία εφικτή λύση. Η λύση του χωροδικτυώματος βρίσκει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της και απαιτείται η εξεύρεση της βέλτιστης πρότασης.
  14. Να θέσω μία διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος. Της αλλαγής στατικού φορέα και φιλοσοφίας. Ένα στέγαστρο με τη μορφή ζευκτών θα ήταν καλύτερη λύση; Θα απαιτούνταν μικρότερα πέδιλα αλλά περισσότερα. Η θεμελίωση σε αυτή τη λύση μήπως ευνοούσε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται στον αρχαιολογικό χώρο; Δεύτερη εναλλακτική λύση θα ήταν ένα ξύλινο στέγαστρο. Δεν είναι συνηθισμένη ως κατασκευή στην Ελλάδα αλλά μήπως στην περίπτωση αρχαιολογικού χώρου αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό; Δεν γνωρίζω, όμως, σχετικά με την εκπόνηση μελέτης, τις διατομές που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τον τρόπο θεμελίωσης μίας τέτοιας κατασκευής. Όποιος πιστός ας προσέλθει στη συζήτηση δίνοντας λύση στα αναπάντητα ερωτήματα..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.