Μετάβαση στο περιεχόμενο

kskan

Members
  • Περιεχόμενα

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kskan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά επειδή στον 4014 ήταν 2 οι ιδιοκτητες από 50% (σε 2 σειρές),στον 4178 ήταν 1 με 100% και έπρεπε να διαγράψω την μία κενή θέση του 2ου ιδιοκτήτη στον 4178. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε μεταφερθείσα δήλωση στο Ν4178/13 με νέο ιδιοκτήτη (έγινε γονική παροχή με βεβαίωση του Ν4014/11),συμπληρώνω σωστά τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη και όταν προσπαθώ να προχωρήσω σε "υπαγωγή" μου βγάζει το μήνυμα : "Η δήλωση δεν πληροί τα παρακάτω κριτήρια και δεν μπορεί να υποβληθεί: Πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρωθούν το επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, ΑΦΜ ή ο ΑΦΜ εξωτερικού στα στοιχεία των ιδιοκτητών.". Γνωρίζει κανείς γιατί γίνεται αυτό?
  3. Συνάδελφοι καλημέρα Σε 2όροφη οικοδομή επί πυλωτής με υπόγειο ενός ιδιοκτήτη υπάρχει σύσταση ΟΙ. Οι 2 αποθήκες στό υπόγειο μαζί με τμήμα των κοινοχρήστων χώρων εγιναν κατοικία.Ακόμη τμήμα της πυλωτής έγινε κατοικία. 1)Για τον υπολογισμό του προστίμου στό υπόγειο το τμήμα των αποθηκών συγκρίνεται με την επιφάνεια δόμησης που αναλογεί ανάλογα με τα ποσοστά ΟΙ των αποθηκών. Το τμήμα των κοινοχρήστων με ποιό μεγεθος θα συγκριθεί; α)Με όλη τη δόμηση του οικοπέδου; β)με όλη τη δόμηση των κοινοχρήστων της σύστασης;γ)Χωρίς αναλογούσα δόμηση με συντελεστή 1,90; 2) Αντίστοιχα η κατοικία στην πυλωτή με ποιό μέγεθος από τα α,β,γ που αναφέρονται παραπάνω θα συγκριθεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Παύλο ευχαριστώ. α)Επειδή ο συνυπολογισμός της επιφάνειας της αποθήκης Κατ.3 αλλάζει τον συντελεστή προστίμου πρός τα πάνω , και με δεδομένο ότι (όπως περιέγραψες ) στον υπολογισμό προστίμου αναφέρονται κλειστοί χώροι κύριας χρήσης, σκέπτομαι να μη συνυπολογίσω την αποθήκη κατ.3 ,ούτε την νόμιμη απόληξη κλιμακοστασίου (που εξυπηρετεί και το υπόλοιπο δώμα).Με την αλλαγή στέγης στην απόληξη (από πλάκα έγινε κεραμοσκεπή) μπορώ να εντάξω όλη την απόληξη ως αυθαίρετη ,ώστε να υπολογισθεί με αναλυτικό; Κάπου αναφέρεται ότι η νόμιμη απόληξη αν εξυπηρετεί χώρο κύριας χρήσης υπολογίζεται στο ΣΔ (και επομένως και στο πρόστιμο). γ)Η αποθήκη στην πυλωτή δεν έχει χιλιοστα. Σημείωση Μετά από επικοινωνία τώρα με το help desk ,μου διευκρίνησαν ότι η αποθήκη κατηγορίας 3 και η απόληξη, ως χώροι μη κύριας χρήσης , δεν συνυπολογίζονται στις επιφάνειες για τον υπολογισμό προστίμου. Για την αυθαίρετη αποθήκη στην πυλωτή (μέχρι 50 μ2 ) ,για τον ίδιο λόγο (μη κύρια χρήση) μπαίνει στο συντελεστή προστίμου 1 ( μικροτ. 50% υπέρβαση) .
  5. Συνάδελφοι καλημέρα. α)Για τον υπολογισμό του προστίμου υπέρβασης δόμησης και υπολογισμό κατηγορίας , στις επιφάνειες αυθαιρέτων αθροίζονται και οι επιφάνειες Κατηγορίας 3 (αποθήκες<15 μ2 ) και οι επιφάνειες του αρθρου 18 παρ 5α (αναλυτικός ,πχ αυθαίρετη απόληξη); β)Η νόμιμη απόληξη κλιμακοστασίου ,σε περίπτωση προσθήκης κατ' επέκταση στο δώμα κυρίου χώρου (οπότε καθίσταται αυθαίρετη) ,μπορεί να υπολογισθεί με αναλυτικό; γ)Αυθαίρετη κατασκευή κοινόχρηστης αποθήκης στην πυλωτή σε πολυκατοικία με σύσταση ΟΙ , συγκρίνεται με όλη την επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου για τον υπολογισμό του προστίμου ή μόνο με την επιτρεπόμενη δόμηση που αντιστοιχεί στούς κοινόχρηστους χώρους: Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα Σε υπάρχον ισόγειο του 1965 και αυθαίρετο υπόγειο κάτω απ΄αυτό έγινε σύσταση ΟΙ το 1992 , και δημιουργήθηκαν οι ιδιοκτησίες Υ1 (υπάρχον υπόγειο) , Ι1 (υπάρχον ισόγειο) Ι2 (επέκταση 22,00 μ2) κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο στο ισόγειο και οι ιδιοκτησίες Α1 1ου ορόφου και Β1 2ου ορόφου. Τα Υ1,Β1 ανήκουν στον ένα αδελφό και τα Ι1,Ι2 και Α1 ανήκουν στον άλλο αδελφό. Το 2000 εκδόθηκε οικοδ. άδεια και η επιφάνεια του Ι2 προβλέπεται (και έτσι υλοποιήθηκε) ως κοινόχρηστος χώρος (Η/Θ ,αδιαμόρφωτος χώρος, είσοδος της πολυκατοικίας και κλ/σιο-ανελκυστήρας) μαζί με τον προβλεπόμενο κοινόχρηστο, και ο σδ εξαντλήθηκε στις Α1 και Β1.Η πολυκατοικία βρίσκεται στο στάδιο των οπτοπλινθοδομών και θα απαιτηθεί αναθεώρηση της άδειας. Σε όλα τα διαμερίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν αυθαιρεσίες, που δηλώθηκαν με το Ν4014 (5 ξεχωριστες δηλώσεις). Τώρα για τη μεταφορά προβληματίζομαι με την δήλωση κοινοχρήστων και συγκεκριμμένα με το ισόγειο .Η δήλωση αυτή υποβλήθηκε και από τους 2 ιδιοκτήτες και αναφέρονται τα συνολικά ποσοστά τους. Πως θα δικαιολογηθεί η χρήση της ιδιοκτησίας Ι2 ως κοινόχρηστος ,χωρίς δικαίωμα δόμησης ; Θα υπάρχει πρόβλημα στην αναθεώρηση ή σε μελλοντική μεταβίβαση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα α)Οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου (ΟΙ Β1) έχει υπέρβαση κάλυψης μικρότερη του 20%.Υπαρχει όμως και υπέρβαση κάλυψης κοινοχρήστων χώρων μικρότερη του 20%,ώστε η συνολική υπέρβαση κάλυψης να είναι μεγαλύτερη του 20% . Για τον υπολογισμό ΥΚ της δήλωσης του διαμερίσματος υπολογίζεται στον αριθμητή η συνολκή κάλυψη ή η υπέρβαση κάλυψης διαμερίσματος ; β)Για τον υπολογισμό ΥΚ της δήλωσης κοινοχρήστων υπολογίζεται στον αριθμητή η συνολκή κάλυψη ή η υπέρβαση κάλυψης κοινοχρήστων; Ευχαριστώ πολύ.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα Σε μεταφορά δήλωσης Ν4014 με δόσεις (εξώφληση >30%) ,που περιλάμβανε ΥΔΚΧ 70,00 μ2 και ΥΔΒΧ 4,00 μ2,αλλάζει ο συντελεστης υπέρβασης δόμησης από 1 σε 1,90 ,λόγω ΟΙ. Αν τον ΒΧ (αποθήκη) δεν τον προσθέσω στους ΚΧ ,αλλά δημιουργήσω νέο ΦΚ ΚΑΤ. 3 ,όπου θα τον συμπεριλάβω,(άρα θα έχω μείωση μ2 ΒΧ, ίδια μ2 ΚΧ και 1 ΦΚ ΚΑΤ.3), με τον επανυπολογισμό των προστίμων στον Ν4178,θα υποχρεωθώ να πληρώσω το νέο πρόστιμο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Σε επέκταση απόληξης κλιμακοστασίου κατά 1 μ2 και υπέρβαση ύψους της απόληξης 0,30μ , μπορεί να υπολογισθεί το πρόστιμο με αναλυτικό;
  10. Το ύψος του ισογείου είναι σήμερα 3,20μ. (ισόγειο πρό 1975)+ 0,30μ (νέα πλάκα). Αυτό που δεν άλλαξε είναι το καθαρό ύψος του υπάρχοντος.
  11. Ο ιδιοκτήτης πρόκειται να κανει σύσταση ΟΙ, και γονική παροχή. Η συμβολαιογράφος , συγκρίνοντας με τα σχέδια της άδειας την νέα κατάσταση, ζήτησε διαμερισμάτωση και όχι αλλαγή διαρρύθμισης . Είναι σωστό;
  12. Συνάδελφοι καλημέρα Σε 3οροφη οικοδομή (οροφοδιαμερίσματα) χωρίς σύσταση ΟΙ , προβλέπονταν στην ΟΑ στο υπόγειο 3 αποθήκες . Στήν πράξη έχουν κατασκευαστεί 4 αποθήκες. Έχω διαμερισμάτωση ή αφού δεν υπάρχει σύσταση, μπορεί η αλλαγή να θεωρηθεί σαν εσωτερική διαρρύθμιση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε ισόγειο άδειας του 1965 έγινε εμφύτευση υποστηλωμάτων και προσθήκη του ισογείου κατ'επέκταση και 2 ορόφων καθύψος. Κατασκευάστηκε νέα πλάκα ισογείου πάνω από την υφιστάμενη 30 εκ.. Στά σχέδια της τομής δεν φαίνεται η νέα πλάκα (άρα η υπέρβαση ύψους) ,ενω στον ξυλότυπο εμφανίζεται η λεπτομέρεια με την νέα πλάκα πάνω από την υφιστάμενη. Για την υπέρβαση ύψους στο υφιστάμενο ισόγειο να χρησιμοποιήσω τον συντελεστή 20% στην επιφάνειά του ή μπορώ να υπολογίσω το πρόστιμο με αναλυτικό υπολογισμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  14. Σε άδεια 1981 για προσθήκη 1ου ορόφου (ΟΙ Α1) προβλέπονταν ακάλυπτος χώρος (βεράντα) 10,00 μ2 . Στην κατασκευή η ακάλυπτη βεράντα τοποθετήθηκε σε διαφορετική θέση με επιφάνεια 12,00 μ2 , (που αργότερα έγινε στεγασμένη βεράντα με κεραμοσκεπή) και η προβλεπόμενη στην άδεια έγινε ΚΧ. Στο κτίριο υπάρχουν και κοινόχρηστες αυθαιρεσίες ,που δεν προτίθενται να δηλώσουν οι συνιδιοκτήτες. Το βλέπετε σωστό να δηλώσω α)την παλιά προβλεπόμενη βεράντα που έγινε δωμάτιο, ως ΥΔΚΧ προ 1983 (για να καλύψω εν μέρει και την τροποποίηση στατικών) και την νέα κεραμοσκεπή βεράντα με αναλυτικό ή β) αναλυτικός και για τον ΚΧ (προβλεπόμενη βεράντα), και για την νέα κεραμοσκεπή βεράντα ή γ) να μη θεωρήσω αυθαιρεσία τον ΚΧ , αλλά μονο αναλυτικός για την νέα κεραμοσκεπή βεράντα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.