Μετάβαση στο περιεχόμενο

Geo Chriso

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Geo Chriso's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. η πολεοδομία όταν γίνει καταγγελία σε εξ'αδιαιρέτου ακόμα και άλλα 15 σπίτια να έχει, βάζει το πρόστιμο αποκλειστικά σε αυτόν που καταγγέλθηκε και βρέθηκε αυθαίρετος. γνωρίζει ότι είναι εξ'αδιαιρέτου αλλά με μαγικό τρόπο προσωποποιεί το πρόστιμο από το σύνολο στον ένα. έτσι ενισχύεται αυτή η απίθανη λογική της κατσίκας του γείτονα. και όντως το φοβερό είναι τώρα πως ζητείται συναίνεση σε ένα πρόστιμο (ορθώς νομικά και ιδιοκτησιακά βέβαια) τη στιγμή όμως που η υπηρεσία έκανε χρόνια και συνεχίζει να κάνει ότι πιστεύει, κρίνει , αποφασίζει, βολεύει , θέλει και άλλα όμορφα ρήματα.
  2. ξέρει κανείς αν διορθώθηκε στο σύστημα του ΤΕΕ το κείμενο για τις βεβαιώσεις ως προς το "εμφανείς" και "εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια"?
  3. Η απάντηση άργησε μια μέρα. Συγνώμη, τώρα βλέπω τα post. -Το τοπογραφικό αποτυπώνει το σύνολο των κτισμάτων και παραπηγμάτων και ότι άλλο έχει. -Οι συγκρίσεις μεγεθών με τα επιτρεπόμενα είναι σαφώς αν υπάρχει ΟΑ. όπου και έχεις προνόμιο μιας και επωφελείται τους συντελεστές ακόμα και αν ο-έχτισα-500μέτρα-μακριά-από-σένα-αλλά-είμαστε-όλοι-ένα έχει βγάλει άδεια για τα 18τμ που έχει. -Και ναι η διαδικασία ουσιαστικά σε καλύπτει μόνο για να "έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" ότι δε θα σε καρφώσει κανείς, ή ότι δε θα πέσεις σε έλεγχο πολεοδομίας. βέβαια θα πέσεις σε έλεγχο από τους διπλανούς που θα ψιλοκαταδώσεις οπότε ζυγίζεις Διπλανός-Πρόστιμο και σημειώνεις 1-2-x.
  4. Η θέση του ΤΕΕ/ΤΚΜ πλέον για τα εξ αδιαιρέτου (τουλάχιστον χθες) είναι η εξής: -δηλώνει ο κάθε ιδιοκτήτης τις αυθαιρεσίες του με ποσοτό 100% (στην τεχνική έκθεση αναφέρεται το πραγματικό του) -ο μηχανικός ακόμα και χωρίς συναινέσεις προχωρά -τα μεγέθη των αυθαιρεσιών συγκρίνονται με το σύνολο του τεμαχίου (και όχι επί του ποσοστού εξ αδιαιρέτου -->τα πρόστιμα βγαίνουν μικρότερα) -τακτοποιείς όλη τη διαδικασία -ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗ ΜΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. Δηλαδή αν έστω και ένας απο τους συνιδιοκτήτες έχει αυθαιρεσία που δεν έχει δηλωθεί, τότε δε μπορεί ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Τώρα για ποιο λόγο να σπρώξεις όλο τον κόσμο να πληρώσει και στο τέλος να μη μπορεί να το μεταβιβάσει γιατί κάποιος θα κάνει κάτι έξτρα κάποια στιγμή ή άλλος δε θέλει να δηλωθεί, δεν το καταλαβαίνω.. αυτά...
  5. Το ΥΠ.Ε.Κ.Α. στα πλαίσια της Ενεργειακής Επιθεώρησης και του νέου Νομικού Πλαισίου παρουσιάζει μια μελέτη - παράδειγμα για τη σύνταξη Μελετών Ενεργειακής Απόδοσης καθώς και μια Λίστα Ελέγχου Εφαρμογής των Ελάχιστων Απαιτήσεων του Κ.Εν.Α.Κ. γιά τον έλεγχο απο τα Πολεοδομικά Γραφεία. Παρακάτω παρατίθενται : Παράδειγμα Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης (http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=q0Qxku4IlfY%3d&tabid=338&language=el-GR) και Λίστα Ελέγχου Εφαρμογής Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Πολεοδομικά Γραφεία (http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=ONlumkNl96o%3d&tabid=338&language=el-GR)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.