Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

giakal

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giakal

  1. Εχουν βάλει εορταστική προσφορά με πρόσθετη έκπτωση 20%. Συνεννοήσου όμως με συνάδελφο για να κερδίσεις ακόμα περισσότερα. Το πρόγραμμα το έχω και γενικώς είμαι ευχαριστημένος.Κάποια πραγματάκια ωστόσο με είχαν απογοητεύσει στην ανάλυση και έλεγχο του κανονισμού του 59 (συνδυασμοί χρήστη, φορτία χιονιού κτλ).
  2. Ομολογώ πως δεν το ήξερα οπότε +1. Αν και κατάλοιπο άλλης εποχής τους παρέχεται με αυτό κάποιου είδους "αφεση" για την ταλαιπωρία που θα σου προκαλέσουν. Είμαι μισθωτός μηχανικός (ΤΣΜΕΔΕ) από 05/2016.Πριν είχα μόνο μπλοκάκι. Η εντύπωση που έχω είναι ότι στο ΤΣΜΕΔΕ αδιαφορούν και πετούν το μπαλάκι στο νέο φορέα. Γνωστός μου που είχε διαγραφεί από ΤΕΕ και που του ήρθαν εισφορές δεν έβγαλε άκρη με το ΤΣΜΕΔΕ και αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία του ΕΦΚΑ. Θα ενημερώσω όταν μάθω ποια και τι ακριβώς του είπαν.
  3. Το πρωί που τους πήρα τηλέφωνο (και εγώ μισθωτός με διακοπή ελευθ.επαγγέλματος τον 12/2016) μου τα μασούσαν. Λέγανε διάφορα περί εισφορών λόγω ιδιότητας (μελος ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ) και μόνο. Σχετικώς με την ενημέρωση του ΤΣΜΕΔΕ δεν θεωρώ ότι υπάρχει ευθύνη του ασφαλισμένου να ενημερώσει.Προφανώς και το ξέρουν όταν πληρώνονται οι εισφορές από την εταιρεία σου. Άλλωστε, το ΤΣΜΕΔΕ ακόμα και τώρα εκδίδει βεβαίωση ότι εργάζεσαι στην τάδε εταιρεία από ... Βεβαίωση προϋπηρεσίας το λέει. Γιατί λοιπόν να απαιτείται extra ενημέρωση?
  4. Ωραία δουλειά συνάδελφε! Ευχαριστούμε
  5. Φίλος μου έκανε μεταπτυχιακό σχετικό με petroleum engineering στο Heriot-Watt University και ήταν ευχαριστημένος. Με τα μαθήματα δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά τον είχε δυσαρεστήσει το γεγονός ότι ήταν πάρα πολλά άτομα. Η σύνδεση με την αγορά εργασίας είναι καλή. Λυπάμαι που δεν γνωρίζω περισσότερα!
  6. Όπως έχεις καταλάβει δεν υπάρχουν συγκεντρωμένα σε ένα site όλα τα συνέδρια. Θα πρέπει λοιπόν να ψάχνεις εσύ στους διάφορους φορείς, συλλόγους, επιστημονικές εταιρείες κτλ Για παράδειγμα μερικά από τα site που μπορεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον είναι του ΤΕΕ, του ΕΤΑΜ, της fib, της RILEM κτλ
  7. Το περιεχόμενο των σεμιναρίων το ξέρεις; Αν δεν πρόκειται να μπουν σε λεπτομέρειες / trick προσομοίωσης η γνώμη μου είναι πως είναι αρκετά ακριβό. Τα απλά τα βρίσκεις και με τα video που αναφέρονται παραπάνω. Βέβαια δεν θα περίμενα ένα λογισμικό μερικών χιλιάδων ευρώ να "διδάσκεται" φθηνά.... Όσον αφορά σε αυτό με την Ελληνική πραγματικότητα (ΕΑΚ-ΚΑΝΕΠΕ) φοβάμαι ότι δεν θα το βρεις στο SAP. Εκτός και αν εννοείς τον EC που είναι ενσωματωμένος. Για ΚΑΝΕΠΕ θα προσανατολιζόμουν σε ETABS με το αντίστοιχο plugin ETABS-KANEPE.
  8. Μολονότι καταλαβαίνω πως δεν έχει άμεση σχέση με το δικό μας επάγγελμα, δεν πιστεύω σε απόλυτες δηλώσεις όπως η παραπάνω. Δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει στην αγορά εργασίας πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου (και σίγουρα έχεις) ότι οι πιθανότητες να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό από τη διπλωματική / τον τομέα / το αντικείμενο της σχολής σου είναι πολύ μεγάλες. Επειδή δεν ξέρεις λοιπόν πως θα σου έρθουν τα πράγματα θα σε συμβούλευα να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό που να σου αρέσει. Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις ατόμων με μεταπτυχιακό ακριβώς πάνω στο αντικείμενο που δυσκολεύτηκαν πιο πολύ από άλλους να βρουν δουλειά.Δεν υπάρχει ένας δρόμος και μια επιλογή προκειμένου να έχεις μια καλή ποιότητα ζωής. Έχεις όλο το δρόμο ανοικτό μπροστά σου και γι' αυτό μην αγχώνεσαι.
  9. Τόσο μεγάλη διαφορά ε? Έχω ήδη κατεβάσει τα demo και των 2 και είμαι σε φάση αξιολόγησης.Ελπίζω να έχουν ξεκαθαρίσει γρήγορα τα πράγματα ... atsaloverga σε ευχαριστώ!
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι! Είμαι νέος μηχανικός και ενδιαφέρομαι για κάποιο πρόγραμμα στατικών το οποίο θα κάνει και αποτίμηση με βάση τον ΚΑΝΕΠΕ. Ξέρω, τα προγράμματα πολλά και η ενσωμάτωση ενός κανονισμού σαν τον ΚΑΝΕΠΕ από ένα "εμπορικό" πρόγραμμα μοιάζει με πρόκληση. Έχω μια μικρή εμπειρία με το FESPA (όχι όμως τη version με ΚΑΝΕΠΕ) αλλά το ΡΑΦ μου κέντρισε το ενδιαφέρον λόγω (πέραν του οικονομικού παράγοντα) της διαφοράς λογικής που αναγράφεται σε προηγούμενα post. Ωστόσο φαίνεται να έχει χαμηλά ποσοστά στην αγορά. Αν κάποιος έχει μια πληρέστερη εικόνα γενικώς για το πρόγραμμα αλλά και το κομμάτι της αποτίμησης - ενίσχυσης θα ήθελα τη γνώμη του. Υ.Γ: Συγχαρητήρια για τις χρησιμότατες πληροφορίες που όλοι παρέχετε στο forum τόσα χρόνια!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.