Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

spirros

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spirros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και πάλι. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος με τι ενεργές δυσκαμψίες εφαρμόζει τη μέθοδο m-factor το πρόγραμμα;; Επίσης πως μπορούμε να εισάγουμε διαφορετική ενεργό δυσκαμψία από τις default που έχει το πρόγραμμα για κάθε μέλος Ο/Σ; Δίνοντας κατάλληλη τιμή στο συντελεστή eteo, που είναι ο Ε/Εο κάθε μέλους, από την εντολή properties γίνεται σωστα; Ευχαριστώ.
  2. Αν ήμουν πιο προσεχτικός θα το είχα βρεί στην αρχή του 1ου τόμου του manual...
  3. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω. Κατά την εισαγωγή οπλισμών σε υποστυλώματα για push over ανάλυση οι ομάδες κύριος οπλισμός, n1 και n2,n3,n4,n5 ποιες είνα; Φαντάζομαι ότι κύριο εννοεί τις γωνιακές ράβδους και n αυτές στις πλευρές..
  4. terry ευχαριστώ για την απάντηση. Με tubo εννοώ κοιλοδοκό. Συγνώμη αν είναι λάθος ο συμβολισμός. Χρησιμοποιώ κοιλοδοκούς για να έχω και δυσκαμψία σε οριζόντιες μετακινήσεις και θεωρώ και πιο εύκολη τη συγκόλληση τους. Έκανα τον έλεγχο με το SAP και οι διατομές επαρκούν για σχεδιασμό κατά EC3. Εννοείτε πως οι συνδέσεις πρέπει να πακτώσεις αλλά έχω αμφιβολία αν θα καταφέρουν να υλοποιηθούν ως τέτοιες.
  5. Καλησπέρα. Σε υπάρχον κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα μου ανατέθηκε η μελέτη προσθήκης καινούργιου εξώστη. Στο σημείο που θα προστεθεί δεν υπάρχει εξώστης από οπλισμένο σκυρόδεμα οπότε μιλάμε για προσθήκη νέου εξώστη και όχι επιμήκυνση ήδη υπάρχοντος. Οι διαστάσεις θα είναι 1.20m πλάτος και 2.50m μήκος και το κινητό φορτίο 5kN/m². Έχω υπολογίσει τα φορτία να αναληφθούν από μεταλλική εσχάρα με διατομές tubo 100x50x5. Η εσχάρα θα αποτελείται από 4 προβόλους (μήκους 1,2m) που θα πακτώνονται πάνω στη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα και μια δοκό (μήκους 4m) κάθετη στους προηγούμενους 4 προβόλους, η οποία θα τοποθετηθεί στο ελεύθερο άκρο τους. Σκέφτομαι η πάκτωση των 4 προβόλων να γίνει πάνω στο δοκάρι από οπλισμένο σκυρόδεμα με διάτρηση του από ντίζες και μεταλλικές πλάκες και από τις δύο μεριές. Οι πρόβολοι θα συγκολληθούν στην εξωτερική μεταλλική πλάκα. Η μέγιστη ροπή κάμψης στη στήριξη των προβόλων είναι περίπου 5kNm για τον συνδυασμό 1.35G+1.5Q. Για τον ίδιο συνδυασμό το συνολικό κατακόρυφο φορτίο είναι 27kN. Αυτό αν υπολογίζω σωστά βάζει μια ροπή στρέψης στη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα 16kNm. Επειδή είμαι νέος μηχανικός και θέλω την άποψη σας σχετικά με την παραπάνω ιδέα. Ποια χονδροειδή σφάλματα βρίσκεται; Επιπλέον: α) Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα από τα επιπλέον φορτία και κυρίως τη στρέψη; Αυτό που με προβληματίζει είναι αν κατά τη διάτρηση της θα κοπούν συνδετήρες και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει. Το άνοιγμα της δοκού είναι 3,2m, το ύψος της 55cm και το πάχος 25cm. β) Το να θεωρήσεις τη σύνδεση που περιέγραψα παραπάνω των 4 μεταλλικών προβόλων με τη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα πάκτωση είναι κοντά στην πραγματικότητα; Επισυνάπτω και μια πρόχειρη κάτοψη της κατασκευής. Περιμένω τις απόψεις σας!
  6. Συνάδελφοι χαιρετώ!!! Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω στοιχεία για τον υπολογισμό της διαφοράς που έχει ο πραγματικός με τον γεωγραφικό βορρά (τετραγωνισμού) ανάλογα με την περιοχή στα συστήματα εγσα 87 και στο παλιό ελληνικό datum;;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σπύρος
  7. Είσαι σωστός Topap...... Κοίταξα ναι αλλά δεν βρήκα αυτό ακριβώς που ψάχνω.
  8. Έλεγχος για την διατμητιμη στους κόμβους δε γίνεται στα κτήρια που κατασκευάζονται με τους σύγχρονους κανονισμούς γιατί αυτό εξασφαλίζεται από τις κατασκευαστικές διατάξεις. Στις παλιές κατασκευές κατασκευές πρέπει να ελέγχονται. Ο ΚΑΝΕΠΕ δίνει κάποιους τύπους για την διατμητική που εισάγουν στον κόμβο οι δο-κοί και τα υποστυλώματα καθώς και την μέγιστη που αντέχουν. Οι μεταλλική σύνδε-σμοι με τους οποίους ενισχύω το πλαίσιο εισάγουν επιπλέον διατμητική ένταση η οποία πρέπει να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα και να ελεγθεί σύμφωνα με τα παραπάνω. Αυτή την επιπλέον ένταση θέλω να βρω. Αυτό που κάνω είναι να βρίσκω τη συνισταμένη δύναμη που ασκεί η μεταλλική ράβδος στον κόμβο, να την αναλύω σε οριζόντια και κατακόρυφη και διαιρώντας την με την αντίστοιχη επιφάνεια του κόμβου να βρίσκω την διατμικη τάση που του ασκεί. Θέλω όμως μια επιβεβαίωση γι αυτό γιατί δεν είμαι σίγουρος. Βάζω και ένα σκιτσάκι τις σύνδεσης, Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο να απαντήσετε.
  9. Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι την ένταση τη χρειάζομαι για τον έλεγχο επάρκειας εντός του κόμβου. Ο μεταλλικός σύνδεσμους συνδέεται με κομβοέλασμα το οποίο αγκυρώνεται στις παρειές τις δοκού και του υποστηλώματος. Δεν εχω καποιο προχειρο σκιτσακι τωρα..
  10. Γεια σας.. Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα που αντιμετωπίζω. Πως μπορώ να υπολογίσω την επιπλέον ένταση στους κόμβους πλαισίου οπλισμένου σκυροδέματος από άμεσα συνδεδεμένους (με κομβοελάσματα) μεταλλικούς συνδέσμους δυσκαμψίας; Ευχαριστλω πολύ, Σπύρος
  11. Γεια σας.. Κάνω πλαστικές αναλύσεις σύμφωνα με τον ΚΑΝΕΠΕ και έχω κάποιες ερωτήσεις. α) Όταν ο κανονισμός αναφέρεται στην κρίσιμη μετακίνηση του κτηρίου ποια εννοεί;;; Τη στοχευόμενη;;; β) Για να ελέγξουμε σε όρους μετακινήσεων μεταλικούς συνδέσμους θα χρησιμοποιήσουμε τη σχέση 1α στη σελ 9-3 ;;;; Και αν ναι με τι συντελεστή γRd;;; Ευχαριστώ Σπύρος.
  12. Γεια σας!!! Θέλω να κάνω μια δυναμική ανάλυση κτηρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα στα πλαίσια μια φοιτηκής εργασίας. Σχεδιάζω το ελαστικό φάσμα σχεδιασμού κατά ΕΑΚ και παίρνω αυτό που σας επισυνάπτω. Επειδή σκαλώσα σας παρακαλώ βοηθήστε με και πείτε μου αν είναι σωστο... Τα στοιχεία είναι: α=0,16, q=3,5, ζ=0,05, θ=1, γ=1 Περιμένω τη βοήθεια σας.... Τίποτα κανένας;;; Αυτό που με μπερδεύει στο διάγραμμα είναι ότι δεν έχει την κλασική μορφή. Αν μπορεί κάποιος ποιο έμπειρος παρακαλώ να βοηθήσει..
  13. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!! Θέλω να υπολογίσω πλαστικές αρθρώσεις κατά ΚΑΝΕΠΕ προκειμένου να κάνω pushover ανάλυση σε πλαίσιο από οπλισμένο σκυρόδεμα ενισχυμένο με διάφορες διατάξεις συνδέσμων δυσκαμψίας και έχω κάποιες απορίες. Αρχικά, τα διαγράμματα για δοκούς και υποστυλώματα θα είναι ροπής-γωνία στροφής χορδής σωστά;;; Για να υπολογίσω την καμπυλότητα διαρροής ενός υποστυλώματος κατά το παράρτημα 7Α τι τιμή θα βάλω στο αξονικό φορτίο Ν;;; Επαρκεί ο υπολογισμός της με τους προσεγγιστικούς τύπους που υπάρχουν στο τέλος και αν ναι πως λαμβάνεται υπόψη η περίπτωση αστοχίας λόγω θλίψης του σκυροδέματος;;;; Για να υπολογίσω την γωνία στροφής χορδής διαρροής κατά την παράγραφο 7.2.2.δ τι τιμή θα βάλω στο μήκος Ls;; Υπάρχει διαθέσιμη κάποια αντίστοιχη εφαρμογή που μπορώ να συμβουλευτώ;;;; Περιμένω την πολύτιμη βοήθεια σας….
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.