Μετάβαση στο περιεχόμενο

MARIA SAVVA

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MARIA SAVVA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλημερα σας... εχω προβλημα με την εγκατασταση του vectorworks2010 στον υπολογιστη μου. Γινεται κανονικα η εγκατασταση του προγραμματος και μετα μου ζηταει να κανω ενεργοποιηση του λογαρισμου μου μεσω internet,σε αυτο το σημειο βγαινει το μηνυμα οτι ο κωδικος μου δεν ισχυει. επικοινωνησα με το τμημα υποστηρηξης,εκαναν φιλοτιμες πρσπαθειες να βρουν την αιτια αλλα τιποτα. σημαντικη σημειωση:εχω εγκαταστημενα ελληνικα windows vista home premium και το vw2010 ειναι γερμανικη εκδοση.υπαρχει περιπτωση να ευθυνεται αυτο? αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια,θα με βοηθουσε πολυ!
  2. αναγνωριζεται ο τιτλος σπουδων αρχιτεκτονικης που απονεμηθηκε απο το HFT ως πτυχιο ισοτιμο και αντιστοιχο προς τα απονεμομενα απο τα τμηματα αρχιτεκτονικης των ελληνικων ανωτατων ιδρυματων...
  3. Γεια σας και παλι... Τελικα την πηρα την ισοτιμια και την αντιστοιχια μου με τα ελληνικα πανεπιστημια!
  4. Αγαπητε georges, να διορθωσω κατι,δεν μιλαμε για μετονομασια,αλλα για μετεξελιξη,μιας και τα hochschule-universities of applied sciences,εκτος απο το να δινουν αυτονομα master,προσφερουν και διδακτορικα. Πηγα σημερα παλι στο ΤΕΕ και μιλησα με την υπευθυνη και η απαντηση της ηταν οτι υπαρχουν 2 δρομοι για την αναγνωριση και αποκτηση των επαγελματικων δικαιωματων. Ο ενας απο αυτους,ειναι αυτος που ακολουθησα εγω. Προσωπικα προσκομησα οοοολα τα εγγραφα αχρηστα και χρησιμα απο γερμανικες αρχες,ΚΜΚ,γερμανικο ΤΕΕ,υπουργειο παιδειας κ.τ.λ...(στο συνολο τους 43!)που αποδεικνυουν οτι bachelor kai master απo τα HS ειναι ακριβως ιδια και με τα ιδια δικαιωματα με τουσ αποφοιτους των uni. Επισης οι οδηγιες του ΦΕΚ με καλυπταν απολυτα... Προσοχη!Το συγκεκριμενο ΦΕΚ απευθυνεται μονο για τους αρχιτεκτονες,γιατρους,οδοντιατρους και ισχυουν αλλα κριτιρια... Αν γνωριζεις κατι αλλο αγαπητε,ενημερωσε με πριν προσγειωθω αποτομα!
  5. Γεια σας και παλι, ειπα να σας ενημερωσω πως παει μεχρι στιγμης η υποθεση μου. Εχουμε και λεμε:ας πουμε οτι εχω καποιο προβλημα με το Δοαταπ μιας και δεν ξερει ουτε το ιδιο πως να το αναγνωρισει. Στο συνολο μου εχω 116 μαθηματα και στην Ελλαδα ειναι 104,αντιστοιχια και ισοτιμια με τα ΤΕΙ δεν μπορουν να δωσουν διοτι στη γερμανια καλως η κακως δε υπαρχουν πλεον τα Fachhoschule αλλα ουτε ξερουν αν γινεται ισοτιμια με πανεπιστημιο. Με το ΤΕΕ δεν ειχα προβλημα,μου ζητησαν τα 2 πτυχια,αναλυτικα τα μαθηματα,βεβαιωση των ακαδημαικων ετων,βεβαιωση του γερμανικου ΤΕΕ οτι πληρω το παραρτημα 5/2005/36 και το αρθρο 46 της της οδηγιας και βεβαιωση απο τις γερμανικες αρχες οτι εχω δικαωμα στατικης μελετης και αντισεισμικου ελεγχου κτιριων. Αν και εντυπωση μου εκανε οτι δεν ζητησαν την ισοτιμια και την αντιστοιχια απο το ΔΟΑΤΑΠ...
  6. το ΣΑΕΙΤΕ μου απαντησε οτι συμφωνα με το ''system of automatic recognition of qualifications for specific professions” το οποιο περιλαμβανει τους αρχιτεκτονες,99% δεν θα εχω προβλημα,ισως να πρεπει να δωσω καποιες εξετασεις... Αυτη τη στιγμη βεβαια δεν εχω ολα τα χαρτια στη διαθεση μου,για να τα καταθεσω,οποτε με σιγουρια δεν μπορουν να απαντησουν.
  7. την υποθεση περου,τη γνωριζω,αλλα σε πρωτη φαση με νοιαζει να μου αναγνωρισουν το bachelor και το master... και δεν ξερω αν θα αντιμετωπισω προβλημα... Απο εδω στη γερμανια,μου λενε οτι απαγορευεται το δοαταπ και καθε δοαταπ να κρινει το bachelor και το master γιατι ειναι international... σημειωση εχω κανει bachelor of arts και master of arts,εχετε ακουσει καποια παρομοια υποθεση? πως γινεται η αναγνωριση?
  8. Γεια σας παιδια, σημερα πηρα γραπτη απαντηση απο το δοαταπ,που λεει: Απόφαση Δ.Σ. 08-11-2005 Τριετή Bachelor Οι τίτλοι σπουδών Bachelor τριετούς διάρκειας ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, συναφών ειδικοτήτων ή κατευθύνσεων με τα Ελληνικά Τ.Ε.Ι., που δεν συνεκτιμώνται με μεταπτυχιακό δίπλωμα ή δεν πληρούν τα κριτήρια για αναγνώριση "ισοτιμίας" τίτλων της αλλοδαπής εντατικών προγραμμάτων τριετούς φοιτήσεως ως προς πτυχία τετραετούς φοιτήσεως της ημεδαπής, παραπέμπονται για κρίση στο Τμήμα Β' Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με σύμφωνη γνώμη του αιτούντος. ΚΑΝΟΝΑΣ 10 (Ειδική αρχή για αναγνώριση «ισοτιμίας και αντιστοιχίας» τίτλων της αλλοδαπής τριετούς φοιτήσεως ως προς πτυχία πενταετούς φοιτήσεως της ημεδαπής) Η ισοτιμία και αντιστοιχία αναγνωρίζεται μόνον εφόσον ο κάτοχος του πτυχίου τριετούς φοιτήσεως είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master) και συμπληρωματικά έχει εξετασθεί επιτυχώς σε δέκα το πολύ βασικά μαθήματα του ομοειδούς προγράμματος σπουδών της ημεδαπής. Και ο Θεος βοηθος...
  9. Το οτι εγω ειμαι,εγγεγραμενη στο αντιστοιχο γερμανικο ΤΕΕ,μετραει η οχι? στη γερμανια οταν κανεις 2ετες master και ταυτοχρονα εργαζεσαι μπαινεις αυτοματα στιη λιστα των αρχιτεκτονων... συγγνωμη σας κουρασα...
  10. Με απασχολει το γεγονος οτι ΤΕΙ αρχιτεκτονικης στην Ελλαδα,δεν υπαρχουν,οποτε ως προς τι θα γινει η ισοτιμια και η αντιστοιχια??? Με βλεπω να καθομαι εδω!!!
  11. Καλημερα... ευχαριστω για τις απαντησεις!!!! Αλλα μονο που βλεπω στη λιστα οτι το UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES STUTTGART,δεν το εχουν...αγχωμαι... Στη χειροτερη περιπτωση,που δεν αναγνωριζεται στην Ελλαδα...πρεπει να δωσω εξετασεις η απλα μενω με ενα ''μηδενικο''πτυχιο???
  12. Η αληθεια ειναι οτι εχω επικοινωνισει με το δοαταπ,αλλα μου ειπαν οτι το συστημα bachelor και master εχει εφαρμοστει τα 2 τελευταια χρονια στη γερμανια,οποτε δεν ξερουν ουτε εκεινοι ακριβως πως θα γινει η αναγνωριση!!! Στη σχολη που ειμαι,τελειωνεις ως αρχιτεκτονας πολεοδομος με πληρη επαγγελματικα δικαιωματα... ευχαριστω για το χρονο σου!
  13. vre paidia,siggnwmi gia tin enoxlisi... eimai apofoith tou university of applied sciences apo ti stuttgart. ekana bachelor of arts stin arxitektoniki kai twra eimai sto teleutaio eksamino tou master of arts,pali stin arxitektoniki... mia simantiki dieukrinsi to university of applied sciences einai i metekseliksi tei... iparxei periptwsi na to anagnwrisoun stin ellada???? an exete liiiiigo xrono...apantiste mou! Τα greeklish ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ,χρησιμοποιήστε την επεξεργασία και διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.