Μετάβαση στο περιεχόμενο

ntsot

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.toposalamina.weebly.com

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Σαλαμίνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

ntsot's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τη δήλωση αρτιότητας-οικοδομησιμότητας μπορείς βεβαίως να την υπογράψεις. Το τοπογραφικό όμως ξεκινάει και είναι είναι κυρίως η αποτύπωση. Αν δεν το πιστεύεις προσπάθησε να κάνεις της δήλωση σου σε σκαρίφημα ή πάνω σε απόσπασμα ρυμοτομικού, και τρέχα μετά να μαζέψεις ότι μπορείς στην εφαρμογή αργότερα. Και επαναλαμβάνω : το πρόβλημα μας παραμένει ότι ενδιαφερόμαστε κυρίως για το τι μας επιτρέπεται να υπογράψουμε και όχι το τι ξέρουμε να κάνουμε σωστά.
  2. Η μόνη μου διαφωνία είναι για τη λέξη μετασχηματισμός όταν μιλάμε για ένα σύστημα συντεταγμένων. Πιστεύω ότι απαιτείται μόνο μετάθεση και στροφή με προσαρμογή στα σταθερά σημεία χωρίς αλλαγή στο συντελεστή κλίμακας.
  3. Ευχαριστώ για το πολύ καθαρό παράδειγμα που συμπληρώνει το post μου. Ο όρος "οικοπεδάκι" δείχνει ακριβώς τι εννοώ με τους πολιτικούς μηχανικούς σε σχέση με τα τοπογραφικά. Επίσης θα ήθελα να δώ τι ακριβως θα υπογράψει στη χάραξη-κατασκευή και πως θα το τεκμηριώσει.
  4. Τελικά μόνο οι τοπογράφοι δεν τα καταφέρνουν ούτε στο αντικείμενο τους. Να τους καταργήσουμε άμεσα, έτσι κι αλλιώς όλο προβλήματα δημιουργούνε.
  5. Σωστά όλα όσα γράφεις, αλλά τι μετασχηματισμό να κάνει? Για ΕΓΣΆ'87 δεν μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις? Και συμπλήρωση : σε κάποιες περιπτώσεις όσες μετρήσεις και να πάρεις οι συντεταγμένες είναι τόσο λάθος σημείο προς σημείο που δεν θα πιστεύεις αυτά που βλέπεις. Μήν πτοείσαι, αν ξέρεις ότι έχεις μετρήσει σωστά εμπιστεύσου τις δικές σου μετρήσεις. Επειδή έχουν παραλειφθεί μελέτες από τις υπηρεσίες δεν σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί κιόλας!
  6. Τοπογραφικά δεν μπορείς να υπογράψεις. Μόνο οι πολιτικοί μηχανικοί μπορούν καταχρηστικά. Το καταχρηστικά πάει όχι τόσο στο τι διδάσκονται, αλλά στο πώς το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τοπογραφικά από πολιτικούε μηχανικούς που μας βγάζουν τα μάτια. Προφανώς δεν ισχύει για όλους, αλλά δυστυχώς οι ανεύθυνοι και ασυνείδητοι, άσχετοι με το αντικείμενο είναι η πλειοψηφία.
  7. Παιδιά, έχουμε ξεφύγει τελείως από την ουσία. Το θέμα είναι ότι ο κάθε ....* μπορεί να υπογράφει ότι του καπνίσει χωρίς καμμία τεκμηρίωση και χωρίς βεβαίως καμμία επίπτωση. Αφου δεν τρέχει τίποτα, βεβαίως και θα πιστεύει ο κάθε άσχετος ότι όλα μπορεί να τα υπογράψει, αφού "ούτως ή άλλος από το πρόγραμμα βγαίνουν έτοιμα". Με αυτή τη λογική θα πρότειναστα πλαίσια της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος να καταργήσουμε μία και καλή τα πτυχία ώστε να σταματήσουν και οι ρατσιστικές συμπεριφορές και αναφορές. Για να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε : η υπογραφή σε ένα έργο οφείλει να φέρει την αντίστοιχη ευθύνη και τις επιπτώσεις όχι μόνο για τον υπογράφοντα αλλά και για αυτόν που του έδωσε το δικαίωμα να υπογράφει (ΑΕΙ, ΤΕΙ , ΤΕΕ, ΜΕΚ κλπ). Ας πέσουν δύο πρόστιμα στα αντίστοιχα τμήματα ή σχολές όταν γίνονται μα...ίες να δούμε άν θα αποφοιτά ο καθένας και θα του λένε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Το ίδιο θα ήθελα να δώ να γίνεται και με όλους τους μηχανικούς. Ρωτάω λοιπόν και θέλω να απαντήσεται όλοι, όχι σε μένα αλλά στον εαυτό σας : θα είχατε την ίδια ένταση στις "φωνές" αν πραγματικά απαιτούνταν όλα τα παραπάνω και ο κάθε μηχανικός ήταν υπόλογος για οτιδήποτε υπογράφει? Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ τότε να συνεχίσετε να διεκδικείτε, ο καθ'ένας για την υπογραφή τη δικιά του, οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε σωστά. Αλλίως ανοίξτε ένα αιτησιογραφείο να πουλάτε σφραγίδες και υπογραφές χωρίς να φορτώνετε τα fora με τζάμπα μαγκιές. --------- * ένας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.