Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fuunkyfish

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fuunkyfish

  1. Ναι όλα αυτά ισχύουν, όπως επίσης ότι δεν χρειάζεται και μηχανολογική μελέτη. Απλώς δεν μπορώ να βρω που αναφέρεται. Σ' ευχαριστώ όπως και να χει για την απάντηση.
  2. Καλησπέρα. Απ' όσο γνωρίζω για την έγκριση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Πολεοδομία δεν απαιτείται μηχανολογική μελέτη. Ωστόσο, ψάχνοντας στις εγκυκλίους και τα ΦΕΚ που αφορούν την κινητή τηλεφωνία δεν είδα να αναφέρεται πουθενά. Γνωρίζει κανείς κάτι;
  3. Καλημέρα, ψάχνω να βρω νομοθεσία για beach bar, συγκεκριμένα πόσα μέτρα από τη θάλασσα μπορεί να ανοίξεις μια τέτοια επιχείρηση. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία; Ευχαριστώ.
  4. Θα μου το στείλουν σπίτι; Αν σκεφτείς ότι είμαι στο ΤΕΕ απο το 2007 σαν να άργησαν λιγάκι δεν νομίζεις; Δεν ξέρω αν με καλύπτει η βεβαίωση μου ζητάνε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος...μάλλον πρέπει να πάω από εκεί.
  5. Καλημέρα! Όταν γραφόμαστε στο ΤΕΕ θεωρητικά παίρνουμε άδεια άσκησης επαγγέλματος. Αυτό σαν χαρτί είναι αυτή η βεβαίωση που μας δίνουν κάθε χρόνο ότι είμαστε γραμμένοι από την τάδε χρονιά με την τάδε ειδικότητα και έχουμε εξοφλήσει τις εισφορές μας πχ μέχρι το τέλος του 2010 ή είναι κάποιο άλλο χαρτί που δεν έχω πάρει ακόμα;
  6. @biui:Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αυτό που ρωτάς, αλλά έχε υπόψη σου ότι κάθε εταιρεία έχει τους της πίνακες και σου λέει θερμίδες που καλύπτει κάθε σώμα.
  7. @el04xxx Πριν 15 μέρες τα πήρα επιτόπου από τα κεντρικά στη Κολοκοτρώνη. Επίσης έχετε υπόψιν ότι υπάρχει το site http://www.tsmede.eu το οποίο έχει αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις παροχές του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και αναλυτικό κατάλογο των συμβεβλημένων ιατρών.
  8. Λοιπόν ρώτησα στο τσμεδε όπου ούτε και αυτοί ξέρουν πολλά. Δεν μπορούν να σου απαντήσουν με νούμερα, σου λένε απλώς ότι θα ισχύει η ανταποδοτική σύνταξη, ό,τι έδωσες θα πάρεις... Βέβαια όταν πάρεις σύνταξη άντε να ξέρεις τι θα ισχύει. Οπότε επιλέγεις αν θες να τα δώσεις ή όχι και ο,τι προκύψει!
  9. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω θα πάω και μια βόλτα από εκεί να δω τι θα μου πουν και ποιο το νόημα αυτής της οικειοθελούς πληρωμής! χαχαχα tpanag το σκέφτομαι με τις ιδανικές συνθήκες γιατί αν είναι να υπολογίσω και παραμέτρους χαθήκαμε
  10. στα 35 ναι. ξέρει κανείς όμως ποιο είναι το όφελος που την πληρώνω από τα 24? αν είναι να πάω να το κόψω ρε παιδιά...
  11. σχετικά με την ειδική προσαύξηση εγώ την πληρώνω 2,5 χρόνια από τα 24. μπορεί κάποιος να μου πει τι επιπλέον κερδίζω από όλο αυτό από κάποιον που θα την πληρώσει πχ στα 30 του πρώτη φορά και ας υποθέσουμε ότι θα την πληρώνει μέχρι τα 65, γιατί απ' ό,τι έχω καταλάβει σε γενικές γραμμές αν την πληρώνεις για 35 χρόνια παίρνεις επιπλέον 1100€ σύνταξη. και κατα πόσο αυτό δεν μπορούν να έρθουν σε 20 χρόνια και να το καταργήσουν?
  12. εννοεί την ημερομηνία έναρξης. απλώς αν έχει κάνει πάνω από μια φορά έναρξη σου ζητάει την τελευταία. αν βρεις το χαρτί που έκανες έναρξη στη ΔΟΥ θα φαίνεται.
  13. οκ είμαι λίγο ζαλισμένη λέει δεν έχουμε πρόβλημα ταυτοποίησης... κι εγώ κατάλαβα το ανάποδο....
  14. κι εμενα ακριβώς το ίδιο εμείς τώρα κάνουμε διορθωτική κι επιπλέον όλα είναι λάθος?
  15. Όταν λες αποδείξεις εννοείς την απόδειξη από το κατάστημα των οπτικών? Το χαρτί που σου γράφει ο γιατρός ότι χρειάζεσαι γυαλιά πόσο παλιό μπορεί να είναι? Γιατί πήγα οφθαλμίατρο τέλη Δεκέμβρη και για γυαλιά θα πάω μες στην βδομάδα. Μήπως πρέπει να πάω να πάρω νέο χαρτί?
  16. Καλημέρα! Να σας ρωτήσω αφού κάνω την αίτηση πρέπει να πάω τα όλα τα χαρτιά της αίτησης που εκτύπωσα και τις προσφορές στο υποκατάστημα της τράπεζας που δήλωσα; Και αν ναι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα (31/11);
  17. Ναι αυτό είδα και είπα να ρωτήσω, εγώ όμως δεν έκανα μεταβολή δραστηριότητας, απλώς άλλαξα το παλιο ΚΑΔ με το νέο του 2008, οπότε λογικά δεν έχω πρόβλημα... Αυτό που λες για το hardware και τον τεχνολογικό εξοπλισμό μου φαίνεται λογικό. Όπως και να 'χει ευχαριστώ για την απάντηση σου!
  18. Καλησπέρα! Αν και μπορεί να έχουν απαντηθεί ξανά τα ερωτήματα μου, αλλα η αναζήτηση δεν μου έβγαλε κάτι, θα ήθελα να ρωτήσω: 1. αν έκανα αλλαγή καδ μέσα στον νοέμβρη δικαιούμαι να πάρω μέροσ στο πρόγραμμα? 2. σαν ειδικοσ τεχνολογικός εξοπλισμός τι θεωρείται? πχ. ένασ plotter? το πολυμηχάνημα το ups και τα λοιπα περιφερειακά τα βάδω ως hardware? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  19. Από τον οδηγό του ΤΣΜΕΔΕ: Ευρωπαϊκή Κάρτα Κλάδου Υγείας Δικαιολογητικά : 1. Συμπληρωμένη η σχετική αίτηση (μία για κάθε μέλος χωριστά) (μπορείτε να αποθηκεύσετε / επεξεργαστείτε την αίτηση πατώντας στην ακόλουθη σύνδεση: Ε.Κ.Α.Α.) 2. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες ή φωτοαντίγραφο της παλαιάς κάρτας. 3. Για τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν, βεβαίωση σπουδών υποχρεωτικά. 4. Βιβλιάριο υγείας θεωρημένο ή βεβαίωση εισφορών μη οφειλής. 5. Παίρνετε αριθμό πρωτοκόλλου στην αίτηση (3ος όροφος). 6. Τέλος όλα τα δικαιολογητικά να τα καταθέσετε στον Κ.Υ.Τ. Σημειώσεις : 1. Η Ε.Κ.Α.Α. ισχύει για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και για την Νορβηγία, το Λιχτενστάϊν, την Ισλανδία και την Ελβετία. 2. Πληροφορίες για την χρήση της αναφέρονται αναλυτικά στο πίσω μέρος της κάρτας. 3. Η Ε.Κ.Α.Α. ισχύει για ένα ημερολογιακό έτος (π.χ. από 1.1.2006 έως 31.12.2006) εφόσον έχουν εξοφληθεί οι εισφορές μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους (δηλ. μέχρι 31.12.2005). 4. Τέλος η διαδικασία για την έκδοση νέας κάρτας μετά την λήξη της παλαιάς είναι η ίδια με τα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται παραπάνω.
  20. κοίτα εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=6389&highlight=%F4%F3%EC%E5%E4%E5+%E4%E9%E1%E3%F1%E1%F6%DE
  21. το τσμεδε το πληρώνεις είτε έχεις είτε δεν έχεις δουλειά, οπότε υποθέτω αν βρεις άσχετη με το αντικείμενο δουλειά πάλι πρέπει να το πληρώνεις. Αν γίνει πρόσληψη ως μισθωτός υπάλληλος γραφείου ο εργοδότης σου θα σου πληρώνει το ικα κι εσυ κανονικά το τσμέδε σου.
  22. μα απ' όσο ξέρω οι μηχανικοί δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας...
  23. Καλημέρα! Όσον αφορά το πρώτο σου ερώτημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να είσαι σαν μισθωτός σε κάποια εταιρεία και οχι στο δημόσιο. Για το 5ο κοίτα σε αυτό το link http://apeiresios.ee.auth.gr/eforia_start , όπου φαίνονται και οι κωδικοί Παρεπιπτόντως κάτι αναφέρει για δήλωση αντιστοίχισης παλιών με νέους κωδικούς αριθμούς μέχρι τις 30/11/2009. Έχει κανείς ιδέα? Για τα υπόλοιπα ερωτήματα σου δεν έχω κάποια σίγουρη απάντηση οπότε τα αφήνω για κάποιον άλλον.
  24. χμ...εγώ άλλο κατάλαβα και η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα. Έχε υπόψη σου ότι αυτά τα θες διπλά γιατί οι μηχανολόγοι βγάζουμε άδεια και μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.