Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γεωργούσης

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Γεωργούσης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπερίζω το forum! Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία και με την ελάχιστη έρευνα που έκανα δε βρήκα κάτι. Υπάρχει καμία συγκριτική μελέτη κόστους μεταξύ δοκιδωτής πλάκας (zollner) και συνηθισμένης συμπαγούς πλάκας? Ή ας πούμε, υπάρχει καμία εμπειρική σχέση που να συνδέει τα κόστη? Ευχαριστώ πολύ!
  2. καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους είμαι 3ο ετής φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών στο πολυτεχνειο της Ξάνθης. στο 4ο έτος όλοι οι φοιτητές καλούμαστε να επιλέξουμε τον τομέα που θέλουμε να ακολουθήσουμε όπως γνωρίζετε. βάση τα ενδιαφέροντα μου έχω καταλήξει ότι θα ήθελα να επιλέξω Γεωτεχνικό ή Δομοστατικό τομέα. Ο Γεωτεχνικός τομέας αφορά κυρίως θεμελιώσεις, φράγματα, μεθόδους ενίσχυσης εδαφών κλπ, ενώ ο Δομοστατικός αφορά στατικά, κατασκευές από σκυρόδεμα και αντισεισμικά. Όσον αφορά το Δομοστατικό τομέα, πρέπει να διαλέξουμε και ορισμένα μαθήματα επιλογής, όπως ξύλινες κατασκευές, σύμμικτες κατασκευές, κατασκ. φέρουσας τοιχοποιίας, τεχνολογίες είδικών σκυροδεμάτων και ειδικές κατασκευές σκυροδέματος. Ποιό είναι από αυτά που θα χρειαστεί περισσότερο; Τι είναι πιο πιθανό να μου ζητηθεί, να επιλέξω ένα ειδικό σκυρόδεμα ή να υπολογίσω μια δύσκολη κατασκευή; Κάτι που με απασχολεί πολύ είναι το αν στο μέλον οι τομείς διαχωριστούν στο ΤΕΕ και κάθε μηχανικός θα μπορεί να υπογράφει μόνο ότι αφορά τον τομέα του. Η περίοδος που διανύουμε θα φέρει πολλές αλλαγές, οπότε δε μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα. Θα εκτιμούσα λοιπόν πολύ όποιες συμβουλές από εσάς οσους επαγγελματίες, μιας και γνωρίζετε τι χρειάζεται η αγορά, τόσο για τους τομείς όσο και για τα μαθήματα επιλογής.
  3. σ ευχαριστω πολυ. θα βοηθησει το πατερα μου αρκετα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.