Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

geokomi

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

geokomi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας. Πηρα μια ιδεα για το τι γινεται και απο δω και περα το λογο εχει ο μηχανικος..
  2. Ο συντελεστής δόμησης υπάρχει αυτό είναι σίγουρο.. Δηλαδή απ ότι κατάλαβα οι λύσεις εφ όσον υπάρχει ο συντελεστής δόμησης είναι 2. Κατασκευάζεται και δηλώνεται αφου έχει κατασκευαστεί με κόστος περίπου 7000 ευρω ή δηλώνεται εξ αρχής για αλλαγή χρήσης με ότι αυτό συνεπάγεται.. Το κόστος της δεύτερης περίπτωσης μήπως μπορείς να υπολογίσεις αν θα είναι μεγαλύτερο ή μικροτερο από την πρωτη περίπτωση; Όσο γι αυτό που είχα γράψει πιο πάνω. Αν δηλαδή παίζει κάποιο ρόλο ότι στον ημιόροφο η πλάκα είναι κάτω απο 1,5m από το έδαφος, σε σχετική συζήτηση που είχαμε μου είπαν ότι οτιδήποτε κάνεις κάτω από την πλάκα του ημιόροφου δεν επηρεάζει το συντελεστή δόμησης. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μόλις χτίστηκε το σπίτι. Ισχύει κάτι τέτοιο ακόμα και αν δηλωθεί σε κύριο χώρο;; Αυτό τελείως εγκυκλοπεδικά καθώς ο συντελεστής δόμησης είναι πολύ μεγάλος και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα..
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ο εν λόγο χώρος είναι ημιυπόγειο με 2 παράθυρα στην πρόσοψη και μια πόρτα στον ακάλυπτο οπότε οσο αφορά τον εξαερισμό και φωτισμό δεν υπάρχει προβλημα. Η πλάκα της κατοικίας είναι κάτω απο 1,5m από το έδαφος, αυτό εχει ως αποτέλεσμα να μην κόβει από το συντελεστή δόμησης το υπόγειο, τουλάχιστων έτσι οπως ίσχυε ο νόμος το 90 που χτίστηκε το σπίτι. Ο νόμος 3843/2010 είναι νομίζω για την αλλαγή χρήσης σε χώρους που ήδη υπάρχουν ενώ εμείς θέλουμε να το κάνουμε τώρα οπότε χρειζόμαστε να γίνει τώρα η έκδοση της αδειας εκτός αν συμφέρει να δηλωθεί σαν να προυπήρχε. Γι αυτο το λόγο θέλω να ξέρω στο περίπου το κόστος για την έκδοση της άδειας. Το κόστος που υπολόγισα προκείπτει περίπου στις 6500 χωρίς την αμοιβή του μηχανικού με τιμή ζώνης στα 1300 euro. Θα ήθελα λοιπόν τελείως προσεγγιστηκά την αξία της σχετικής άδειας και αν γνωρίζετε άμα γίνεται να αλλάξει η χρήση του χώρου εφ όσον δεν κόβει το ημιυπόγειο από το συντελεστή δόμησης. (Ίσως αυτά που αναφέρω σχετικά με τον συντελεστή δόμησης να μην ισχύουν οπότε άμα ξέρει κάποιος θα ήλελα διευκρίνηση και γι αυτό) Ευχαριστώ και πάλι..
  4. Γειά σας θα ήθενα να ρωτήσω πότε μια αποθήκη (υπόγειο συγκεκριμένα) θεωρείται οτι έχει αλλάξει χρήση. Για παράδειγμα σκεφτόμαστε στο υπόγειο να βάλουμε πλακάκια και νεροχύτη. Αυτή η μετατροπή της αποθήκης χρειάζεται κάποια σχετικη δήλωση; Αν ναι ποιο είναι περίπου το κόστος αυτής για ένα χώρο γύρο στα 70 m2; Αν καποιος γνωρίζει ακριβώς τις προυποθέσεις για να θεωρηθεί κατοικία θα ήθελα τη βοήθειά του η έστω να με κατευθύνει για το που να ενημερωθώ. Να συμπληρώσω ότι το υπόγειο είναι σε μονοκατοικία που είναι πρώτη κατοικία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.