Μετάβαση στο περιεχόμενο

Analog_znd

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Analog_znd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο ΑΦΜ ωφελούμενου περιλαμβάνεται ως εξαρτώμενο μέλος σε δήλωση φορολογίας εισοδήματος υπόχρεου, ο ΑΦΜ του οποίου δεν έχει καταχωρηθεί στη φόρμα της αίτησης. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Είναι ψιλός κύριος και φιλοξενούμενος με επικαρπωτές τους γονείς (50% επικαρπία ο καθένας)
  2. Σε περίπτωση επέκτασης Ο.Ι. στον κοινόχρηστο χώρο οικοδομής και συγκεκριμένα επέκταση ισόγειου καταστήματος στην κοινόχρηστη είσοδο της οικοδομής. Θα χρειαστώ συναίνεση από το 51% των συνιδιοκτητών. Διαβάζω όμως την παράγραφο 5. και μου φαίνεται εδώ ότι υπάρχει κακή διατύπωση: ...είναι δυνατή η υπαγωγή αυτών στον παρόντα, χωρίς τη συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών, μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) όταν η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται από την ανέγερση-κατασκευή της οικοδομής και β) όταν η ίδια αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Αναρωτιέμαι τι εννοεί εδώ ο ποιητής ? Νομίζω ότι στο σχέδιο του νόμου ανέφερε ότι "όταν η ίδια αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής"
  3. Προσπαθώ να εκδώσω μία βεβαίωση για αδόμητο με τον νέο νόμο αλλά είναι αδύνατον. Μου ζητά να συμπληρώσω τα στοιχεία του φύλλου καταγραφής...! Έχει βγάλει κανείς βεβαίωση με τον νέο νόμο?
  4. Καλημέρα. Σε ΠΕΑ με αντλία θερμότητας αέρα- νερού ψάχνω να βάλω το κατάλληλο COP. Σύμφωνα με ΤΟΤΕΕ 4,1,2,2 σελ. 93 " ο ονομαστικός συντελεστής επίδοσης COP για ονομαστικές συνθήκες λειτουργίας θερμοκρασίας εξωτερικού αέρα 7οC και θερμοκρασία μέσου 45οC σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 14511:2007, όπως δίνεται από τον κατασκευαστή και αναγράφεται στις τεχνικές προδιαγραφές ή/και στο πλαίσιο της αντλίας θερμότητας" Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν το COP για θερμοκρασίες μέσου στους 35οC (A7/W35 ) σύμφωνα πάντα με το πρότυπο ΕΝ 14511 Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο λάθος στην ΤΟΤΕΕ μήπως εννοεί 35οC μήπως το ΕΝ έχει αναθεωρηθεί? Η αντλία λειτουργεί με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και πολύ αμφιβάλλω αν θα μου δουλέψει στους 45οC
  5. Προσπαθώ να εντοπίσω τις μεμβράνες zemdrain στην ελληνική αγορά αλλά μου είναι αδύνατο. Μπορείτε να με κατατοπίσετε σχετικά? Γνωρίζουμε αν όντως εισάγεται το προιόν στην Ελλάδα ή αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με άλλη ονομασία?
  6. Έχει ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο θέμα?? Πρόκειται για επιμετρήσεις ιδιωτικού έργου για το ΕΣΠΑ.Πρέπει να γίνει αντιστοίχιση των υλικών κ εργασιών με τα τιμολόγια που έχουν κοπεί.Συγκεκριμένα απαιτείται το εξής: Τεχνική έκθεση µε περιγραφή των εργασιών, επιµετρήσεις και ανάλυση κόστους εργασιών του προµηθευτή. Για παράδειγμα έστω τοιχοποιίες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι: αν απλά θα δείξω τα m2 των τοίχων ή θα πρέπει να ασχοληθώ με όλα τα τιμολόγια που έχουν κοπεί κ αφορούν τις τοιχοποίιες όπως ακόμα και για τα κιλά του τσιμέντου για την παρασκευή του συνδετικού κονιάματος κτλ Τις αμοιβές για το χτίσιμο (εργατικά) Δηλαδή θα κάνω επιμέτρηση καταγράφοντας επιφάνειες, όγκους κτλ ή μια καταγραφή-κοστολόγηση υλικών εργασιών με βάση τα τιμολόγια που χρειάζεται για να γίνει ο έλεγχος? Μου φαίνεται ότι το δεύτερο θα ήταν ίσως πιο σωστό.
  7. Σε συμβόλαιο του 1970 (προικοσύμφωνο)περιγράφεται το εξής: "Παραχώρισιν δικαιώματος ανεγέρσεως 2 ορόφων και του αντιστοίχου ποσοστού 50% του όλου οικοπέδου συνεστήθη συγχρόνως οριζόντιος ιδιοκτησία" Αποτελεί κάτι τέτοιο σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας? Μάλιστα ο εν λόγω συμ/φος επικαλείται τον Ν. 3741/1929 και τα άρθρα 1002 & 1117 του αστικού κώδικα.
  8. Έχει μία πολύ σωστή λογική ο ορισμός που δίνεις Ιάσονα, ωστόσο... Πάνω σε αυτό που λέει ο/η Elounda τι ακριβώς συμβαίνει? Είχα την εντύπωση ότι όταν είχαμε συννένωση ή διαχωρισμό δύο διαμερισμάτων έχουμε διαφορετική διαμερισμάτωση. Με τα Η/Μ τι συμβαίνει τα λαμβάνουμε τελικώς υπόψιν?
  9. Δυστυχώς το ότι μπλέξαμε μπλέξαμε σίγουρα..Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα που τακτοποιήθηκε σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία από άλλο συνάδελφο με Ν.4014. Έτσι δεν ξέρω αν μπορώ να τακτοποιήσω στο σύνολο του κτιρίου, καθώς δεν ξέρω αν μπορώ να συμψηφίσω τα ήδη καταβληθέντα πρόστιμα. Τώρα για να επανέλθω κ ον-τόπικ ερωτώ πότε έχω διαφορετική διαμερισμάτωση: Περίπτωση 1:Αν ενώσω δύο διαμερίσματα με εσωτερική κλίμακα τα οποία έχουν (ΟΙ) αλλά χωρίς να μεταβληθούν τα Η/Μ Περίπτωση 2: Το ίδιο αλλά αλλάζει και η θέση ενός wc Περίπτωση 3 : Ένωση τελευταίου διαμερίσματος με δώμα
  10. Ιάσονα σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το θέμα έιναι λιγάκι μπερδεμένο ( πως κ έτσι?) Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάποιου είδους άτυπης σύστασης καθώς περιγράφεται στο συμβόλαιο ότι ο ιδιοκτήτης έιναι κάτοχος του 25% του οικοπέδου "μετά του δικαιώματος του ανεγέρσεως του τρίτου ορόφου"(!!!!). Με βάση την παραπάνω διατύπωση αντιμετωπίζω το διαμέρισμα του 3ου σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία. Το κλιμακοστάσιο+ασανσέρ μέχρι τον δεύτερο όροφο στην πράξη και στην άδεια είναι κοινόχρηστο αλλά συμβολαιογραφικά φαίνεται ότι ανήκει στον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Στον τρίτο υπάρχει διαφορά με τα σχέδια της άδειας και ίσως τροποποίηση των Η/Μ διότι παίρνει μέσα και το ασανσέρ.Γιαυτό σκεφτόμουν την διαμερισμάτωση. Συμφωνούμε απόλυτα.. Εφόσον δεν έχω χιλιοστά για το δώμα θα το συγκρίνω με τα τ.μ. του 3ου ορόφου σωστά?
  11. Συνάδελφοι βοήθεια γιατί έχω πραγματικά μπερδευτεί με αυτήν την ιστορία. Οροφοδιαμέρισμα του τρίτου ορόφου σε οικογενειακή πολυκατοικία.Άδεια με ΓΟΚ 73, στο δώμα υπήρχε σύμφωνα με την άδεια απόληξη κλιμακοστασίου και αποθηκευτικός χώρος (κλιμακοστάσιο:10,80 τ.μ. & αποθήκη: 16,20 τ.μ.) τα οποία και δεν μέτρησαν στην δόμηση.Το κλιμακοστάσιο του τελευταίου ορόφου μέτρησε στη δόμηση. Στην πράξη έχουμε το εξής: Η είσοδος του διαμερίματος στον τρίτο μετακινήθηκε προς τον κοινόχρηστο χώρο "πέρνοντας" μέσα το ασανσέρ(!!?) και το κλιμακοστάσιο που οδηγούσε προς το δώμα. Στη συνέχεια στο δώμα κατασκευάστηκε κατοικία 80 τ.μ. και το υπόλοιπο του δώματος κλείστηκε με στέγη. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα διώροφο διαμέρισμα- μεζονέτα. Ο χώρος του ασανσέρ αφού είχε μετρήσει στην δόμηση θεωρώ πως δεν είναι ΥΔ αλλά διαμερισμάτωση. Την κατοικία την θεωρώ όλη (80τ.μ.) ΥΔ + ΥΥ. Ερώτηση 1 : Έχουμε διαμερισμάτωση 2Χ500 ? ένα για τον τρίτο κ 500ρικο για το δώμα? Ερώτηση 2: Εφόσον θέλω να τακτοποιήσω κ την στέγη στην ίδια δήλωση 2Χ500 + 500 αναλυτικός Ερώτηση 3: Το κλιμακοστάσιο το δηλώνω σαν ΥΔ? Ευχαριστώ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.