Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

coulis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    261
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από coulis

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΜΟυ ήρθε mail από τον ΕΦΚΑ, για να διαλέξω πάλι την ασφαλιστική κατηγορία.
    Σας το παραθέτω για να μην ξεχαστείτε κ δεν δηλώσετε, αν και λέει οτι αν δεν δηλώσετε,  παραμένετε σε αυτή που είστε.

    "Σας ενημερώνουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί από 18/12/2023, για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και  Αγρότες, η ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΕΦΚΑ «Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών» παρέχοντας την δυνατότητα υποβολής αίτησης / δήλωσης μεταβολής της ασφαλιστικής κατηγορίας για το έτος 2024.

    Η δήλωση επιλογής/μεταβολής της ασφαλιστικής κατηγορίας μπορεί να υποβληθεί έως 31/1/2024.

    Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.

    Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης / δήλωσης μεταβολής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους."

     

    • Like 1
    • Thanks 1
    • Upvote 1
  2. On 15/9/2023 at 8:45 ΜΜ, Skrats said:

    Καλησπέρα!

    Στην περίπτωση που ο επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι μικρότερος από τον πραγματικό προϋπολογισμό των εργασιών λόγω του περιοριμού του εμβαδού της κατοικίας τι κάνουμε;

    Πρέπει να ζητήσουμε από τους προμηθευτές να προσαρμόσουν τις τιμές τους σύμφωνα με το εν λόγω όριο;

    Αν δικαιούσαι 10.000€ και τα τιμολόγια γράφουν 8.000€, δεν κάνεις τίποτα.
    Αν δικαιούσαι 10.000€ και τα τιμολόγια γράφουν 12.000€,  πληρώνεις επιπλέον 2.000€ , με καταθέσεις στην τράπεζα προς τα συνεργεία.

    • Thanks 1
  3. 48 λεπτά πριν, Apollon said:

    Τραγικό σύστημα. Και γενικά γιατί να πληρώνω κομισιον με πάγια εντολή αφού υποτίθεται έτσι γίνομαι και καλός πληρωτης. Δηλαδή την πληρώνουν οι καλό πληρωμές...

    Τι θα γίνει με τις τράπεζες, θα τους βάλει κανείς στην θέση τους; Γιατι κομισιον;

    Συγνώμη για το εκτος θέματος, αλλά δυστυχώς είναι ετσι όπως το λες. 

    Είχα παγια εντολή στο τηλέφωνο, κ ξαφνικα βλεπω 2η ανάληψη +0,30€ χωρις να υπαρχει αιιτιολογια στο web banking. 

    Παω τραπεζα να ρωτήσω κ αφου βλεπει ο υπάλληλος οτι ξεκινησε η τράπεζα να χρεωνει 30 λεπτά ΚΑΙ στις πάγιες εντολές, έκανα τα παράπονα μου,και μου λεει: εεε να μην βγαλουμε κ εμεις κάτι?? 

    Πίστεψέ με. Ο χαρτοκοπτης που ειχε πάνω στο γραφείο, μου έκλεινε το μάτι. Συγκρατηθηκα κ έφυγα. 

    Πήγα στο κατάστημα κινητής και ακύρωσα την πάγια εντολή, αφου ξεκίνησαν να με χρεώνουν (και ΧΩΡΙΣ ενημέρωση) επειδή ήμουν "καλοπληρωτής" . 

     

  4. Δες μηπως ηταν Αργιες και τελος του μηνα, οποτε η πληρωμή εγινε με τον νεο μηνα.
    Κάτσε δες από πότε στο εμφάνισε, οπότε θα δεις κ πότε έκανες την προηγούμενη πληρωμή και έτσι θα ελέγξεις κ πότε έγινε η πίστωση στην τράπεζα. 

  5. 4 λεπτά πριν, sissy_arch said:

    παιδια επιβαρυνσεις προσθετα τελη ,12 ευρω τι ειναι/??σας μπηκε και εσας???

    Όχι. Είναι "καθαρό" το δικό μου.
    Μήπως είχες καθυστέρησει σε προηγούμενη οφειλή, και είναι οι προσαυξήσεις?
    Έτσι την είχα πατήσει παλαιότερα. 
    Είχα παει σε τράπεζα να κάνω καταθέσεις κ πλήρωσα κ τον εφκα. Ο υπάλληλος κατέθεσε στρογγυλό το ποσό (δεν το τσέκαρα) και επι μήνες μου ερχόταν 1,85€+. Κατέβασα όλα τα χαρτιά και καταθετήρια που κρατάω και το είδα.

  6. 5 ώρες πριν, Apollon said:

    Ρε παιδιά, έχω τρελαθεί. Τώρα το είδα, να μου πεις είμαι αργός γιατί το έχω στο αυτόματο (πάγια εντολή) την πληρωμή εισφορών.

    Από το 2023 αυξήθηκαν οι εισφορές 10% πάνω για μη μισθωτούς? Από 288€ σε 311€?

     

     

    Δυστυχώς!!! 
    Έχουν αυξηθεί οι εισφορές μας , 1) λόγω πληθωρισμού, 2) για να βγαίνουν οι συντάξεις, 3) για να μας φέρουν στα ίσια με τους μισθωτούς.
    Άστο. Δεν βγαίνει άκρη

    https://www.taxheaven.gr/news/62416/oi-nees-eisfores-twn-eleyoerwn-epaggelmatiwn-apo-1hs-ianoyarioy-2023

  7. ΕΦΚΑ: Στις 20 κάθε μήνα τα ειδοποιητήρια των εισφορών

    Στις 20 κάθε μήνα θα αναρτώνται εφεξής από τον ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών από τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους προκειμένου να παρέχεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 10 ημερών, για την εμπρόθεσμη καταβολή τους, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. 
     
    Σε περίπτωση, άλλωστε, ενεργού ρύθμισης, τα ειδοποιητήρια είναι δύο, ενώ εάν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος έχει ενταχθεί –ή ενταχθεί έως το τέλος Ιουλίου– σε κάποια από τις αναβιώσασες ρυθμίσεις, τότε τα ειδοποιητήρια ενδέχεται να είναι ακόμη και τρία. Για την ώρα, πάντως, το ενδιαφέρον των μη μισθωτών να αναβιώσουν τις χαμένες ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων είναι σχεδόν μηδενικό, καθώς σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΑΟ έχει εγκριθεί μέσα στις πρώτες 15 ημέρες της διαδικασίας κάτι λιγότερο από το 0,9% των ρυθμίσεων που χάθηκαν.
     
    Συγκεκριμένα, έχουν χαθεί περίπου 194.300 ρυθμίσεις των 120 ή 72 δόσεων και έχουν εγκριθεί μόλις 1.560 αιτήσεις για αναβίωση. Οσο για τις χαμένες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022, της ρύθμισης των 72 δόσεων, εκεί υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή, αφού ήδη έχουν εγκριθεί περίπου 3.450 αιτήσεις.
     
    Καθώς μάλιστα οι μη μισθωτοί, κυρίως δε οι μη συνεπείς, έχουν συνεχείς συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ, έλαβαν εσωτερική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Εισφορών προκειμένου αφενός να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές τους και αφετέρου να διατηρούν σε ισχύ τυχόν ρυθμίσεις αποπληρωμής χρεών που μπορεί να έχουν ενεργοποιήσει. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι βασική προϋπόθεση για να παραμείνει ενεργή μια ρύθμιση είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.
     
    Αναλυτικά, ο ΕΦΚΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους για τα εξής: α) Η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων εισφορών διενεργείται στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου εκάστου μηνός. β) Η προβλεπόμενη ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής των ανωτέρω τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. γ) Εφόσον κατά την μηνιαία επεξεργασία των ασφαλιστικών στοιχείων και των πληρωμών εντοπισθούν οφειλόμενες εισφορές του προηγούμενου ειδοποιητηρίου, αυτές αποτυπώνονται στο τρέχον ειδοποιητήριο ως «Ληξιπρόθεσμες οφειλές». Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται με μήνυμα επί του ειδοποιητηρίου ότι η μη εξόφληση των συγκεκριμένων εισφορών θα έχει ως αποτέλεσμα τη βεβαίωσή τους στο ΚΕΑΟ. δ) Για την πλήρη εξόφληση των εισφορών πρέπει να καταβληθεί το σύνολο των εμφανιζόμενων ποσών. Οι «Ληξιπρόθεσμες οφειλές» εξοφλούνται κατά προτεραιότητα.
     
  8. 14 λεπτά πριν, orestis_evg94 said:

    Καλησπέρα στην κοινότητα.

    Γνωρίζει κάποιος σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η καταχώρηση εγγυητή για τη λήψη δανείου στο εξοικονομώ 2021;; Απο ποιά παράμετρο καθορίζεται αυτό; Από την εισοδηματική κατηγορία;;; Είναι κάτι που το καθορίζει η τράπεζα σε μεταγενέστερο στάδιο ή πρέπει να καταχωρηθεί τώρα μαζί με τα στοιχεία δανείου και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά;;

    Ο εγγυητής χρειάζεται, είτε λόγω εισοδηματικων κριτηρίων είτε λόγω ηλικίας του δανειολήπτη. 

    • Thanks 1
  9. Ενδιαφέρον άρθρο από την οικονομική στήλη της Καθημερινής για τις καθυστερήσεις του προγράμματος .

    "Από τις 21.000 εγκεκριμένες αιτήσεις, στο στάδιο πληρωμής, βρίσκονται οι 62"

     

    https://www.moneyreview.gr/green-economy/103389/kathysteriseis-stis-pliromes-toy-exoikonomo-aytonomo/

    • Upvote 1
  10. 6 ώρες πριν, Billy_Huge said:

    Γνωρίζετε εάν αυξήθηκαν οι εισφορές;

    Ο 1/2023 μου έχει έρθει 311,52 ευρώ, αντί για το γνωστό 285,00 ..

     

    5 ώρες πριν, venezia said:

    Αυξήθηκαν περίπου 7,5% λόγω πληθωρισμού ..!!!  🥵

    edit

    είχαν πει 7.5% ...  αλλά κάνοντας τις πράξεις η αύξηση ξεπερνάει το 10% 🤬

    Έλεος δηλαδή  😡😪

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.