Μετάβαση στο περιεχόμενο

papamixail

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by papamixail

  1. Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον αναστέλλεται για τις περιφέρειες κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας λόγω εξάντλησης των πόρων
  2. Είναι βέβαιο ότι ισχύει αυτό που ανέφερα στο #14 και επαναλήφθηκε στο #15. Και από προσωπική εμπειρία αλλά είναι και ξεκάθαρο σε κάποια από τις συχνές ερωτήσεις στην σελίδα του προγράμματος. Δεν θυμάμαι ποια είναι.
  3. Αν η απόκλιση του εμβαδού του υφιστάμενου κτιρίου είναι μεγαλύτερη του 10% από την πρόβλεψη της οικοδομικής άδειας ή οποιουδήποτε νομιμοποιητικού εγγράφου προτού την υπογραφή της σύμβασης με την τράπεζα ζητούν την προσκόμιση νομιμοποίησης για τα τ.μ της υπέρβασης.
  4. δυστυχώς thessalon-77 επειδή τρίτο πρόσωπο πήγε στην υπηρεσία δεν είδα το υπόδειγμα 2. Όταν θα παραδωθεί ο φάκελος θα έχω νεότερα. Έκανα 2 υπεύθηνες δηλώσεις, 1 αναλυτική και μια όπως πρότειναι o spilosa. Αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν χρειάζεται υ.δ. διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Ας ζητούσαν καλύτερα αντίγραφο παθητικής και στατικής μελέτης.
  5. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις dib και spilosa. Είναι πρώτη φορά που μου ζητάνε υ.δ για δομική πυροπροστασία. Σύμφωνα με τον Πίνακα 1 της 8γ/2007 δεν υπάρχουν ελάχιστοι επιτρεπόμενοι δείκτες πυραντίσιτασης (άρθρο 4). Όσα απαιτούνται για τις οδεύσεις διαφυγής από το άρθρο 3 είναι εμφανή στις κατόψεις Τα Ζ0 εξαιρούνται από την εκπόνηση μελέτης και στα δικαιολογητικά δεν απαιτείται υ.δ μηχανικού για την δομική πυροπροστασία. Σύμφωνα με την Π.Δ. 13/2012 υδ προσκομίζεται εφώσον απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω την απαίτηση της υ.δ. για δομική πυροπροστασία, ούτε πιστεύω ότι επιβάλλεται από την νομοθεσία που αναφέρθηκε παραπάνω. Αν την κάνω θα γράψω ότι γράφω στην μελέτη παθητικής για δομική πυροπροστασία και θα κάνω υπολογισμούς κανονικά και υδ θα είναι 5σέλιδη.
  6. Το γραφείο πυροπροστασίας θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην κρήτης μου ζήτησαι υ.δ δομικής πυροπροστασίας για κατάστημα Κρεοπωλείο σε οικοδομή του 82. Πρώτη φορά μου ζητάνε υ.δ. για τη δομική πυροπροστασία. Και τι να γράψω? Δείκτες πυραντίστασης?
  7. Καποιοι απο μας πιθανών να γονατίσουμε από αυτην την αναστολή λειτουργιών. Από την άλλη τόσο το ΤΕΕ όσο και κάποιοι από μας συμβάλλαμε τα μέγιστα για να απαξιωθεί τόσο πολύ το επάγγελμα του μηχανικού ΄ώστε σήμερα οι περισσότεροι να μπαίνουν στο γραφείο μου και να πιστεύουν ότι πουλάω παλιοβράκια (σχέδια) και κασκορσέδες (μελέτες) και η αμοιβή μου πρέπει να είναι αντίστοιχη ενός σόβρακου. Η αναστολή αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου είναι ένα από εκείνα τα μέτρα που χτυπάν το σύστημα ακριβώς εκεί που πονάει. Στην είσπραξη εσόδων εξαιτίας των αυθαιρέτων. Το κακό είναι ότι έχει παράπλευρες συνέπειες σε μας, τους μηχανικούς δηλαδή που δεν έχουμε δημιουργήσει αποθεματικό για να μπορούμε να διαχειριστούμε με ευκολία μια περίοδο χωρίς αμοιβές. Σε μας τους μηχανικούς που δεν συμμετέχαμε στο σύστημα διαφθοράς. Το ζητούμενο για μένα είναι ο εξορθολογισμός και η δικαιοσύνη. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι στόχος και αιτία της αναστολής δεν είναι αυτός.
  8. manolis gon ευχαριστώ πολύ. επίσης, βρήκα και μια ανάρτηση του gousgounis που συνηγορεί στα όσα παρέθεσες- http://www.michanikos.gr/topic/21741-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%86%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%91%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83/. Στην περίπτωση μου οι ρόδες έχουν αφαιρεθεί αλλά ξαναμπαίνουν. Έχει κατασκευή βόθρου, αλλά δεν συνδέεται με τα δίκτυα. Ή μάλλον συνδέεται εμμέσως αφού νερό και ρευμα παίρνει από την νομίμως υφιστάμενη ισόγεια κατοικία?Δεν συνδέεται μόνιμα με το έδαφος. Συμπεραίνω ότι είναι αυθαίρετη κατασκευή,καθώς συντρέχουν κάποιοι από τους λόγους που ορίζει η Εγκ-27860/4450/34 /23-3-88. Τέλος, νομίζω ότι διόρθωσα το προφιλ. αμ τεε 113...
  9. Αν και αρκετα παλαιό μέλος οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τοποθετούμαι τακτικά σε θέματα που συζητούνται εδώ, αν και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορώ. Προτού σας εισάγω στο πρόβλημα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που μετέχουν αυτής της προσπάθειας γιατί πραγματικά εδώ συμβαίνει ελεύθερη διάχυση και διάδοση τεχνογνωσίας. Στο παρελθόν συνάδελφοι μου προσφέραν την βοήθεια τους ακόμη και τηλεφωνικά χωρίς ποτέ εν τέλει να γνωριστούμε. Εδώ έπρεπε να είναι το ΤΕΕ. Ή καλύτερα αυτό είναι το ανεπίσημο. Όλα τα παραπάνω τα καταθέτω γιατί ένιωσα την ανάγκη να πω δυο κουβέντες για τη δουλειά που γίνεται εδώ. Το πρόβλημα έχει ως εξής: Σε μία περίπτωση νομιμοποίησης ένα από τα κτίσματα του οικοπέδου είναι ξύλινη κατοικία. Για το κτίριο αυτό υπάρχει μόνο ένα ιδιωτικό συμφωνητικό όπου ο κατασκευαστής διατυπώνει την θέση ότι για την μεταφορά και την τοποθέτηση του κτιρίου δεν υπάρχει ανάγνκη έκδοσης πολεοδομικής άδειας. Στα δικά μου αυτιά αυτό ακούγεται σαν διαφημιστική καμπάνια εξαπάτησης αγοραστών με μια αληθοφανή πρόταση. Διαβάζοντας τον ΓΟΚ και ψάχνοντας δεν βρήκα τίποτα που να υποστηρίζει νομικά την δήλωση του. Υποθέτω ότι μπορεί μια προκατασκευασμένη κατοικία να μην απαιτεί άδεια για την μεταφορά και τοποθέτηση από την πολεοδομία, όπως και τα υλικά για μια οικοδομή δεν απαιτούν άδεια για την μεταφορά τους από την πολεοδομία. Επίσης, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι προκατασκευασμένα κάτω των 50τμ που δεν συνδέονται με τα δύκτια κοινής οφέλειας δεν χρήζουν ο.α. Ούτε και γιαυτόν τον ισχυρισμό βρήκα κάποια νομική τεκμηρίωση ή αναφορά. Προς το παρόν έχω πείσει τους πελάτες μου ότι απαιτείται νομιμοποίηση και αυτού του κτιρίου καθώς δεν μπορώ να βρώ κάτι στο οποίο να στηριχτώ για να το κρίνω ως νομίμως υφιστάμενο. Ο κατασκευαστής επιμένει ότι αν δεν υπάρχει σύνδεση με δίκτυα και αν το κτίριο είναι τροχήλατο δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, ωστόσο προτείνει την νομιμοποίηση του. Μου είπε ότι ο ισχυρισμός του προκύπτει από τον γοκ και τον κτιριοδομικό. Αλλά δεν έχω βρεί τίποτα. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος με παρόμοια εμπειρία να βοηθήσει? Αν και αρκετά παλαιό μέλος εδώ: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Manolis gon
  10. παιδιά μετά τις 12 το σύστημα δουλευε! μας διέψευσαν όλους! ανασκευάζω! δεν το περίμενα αυτό! τώρα ή απο κράξιμο έγινε ή δουλειά ή είχε πολύ σοβαρο πρόβλημα και διορθώθηκε τόσο αργά. Παρακαλώ σημπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. miltos
  11. απο χθες το απογευμα ρε παιδιά παλεύω ,με τα κύματα. Αν είναι δυνατόν να προσπαθείς να δουλέψεις και να μην μπορείς. Αντί να στρώσουμε το δημόσιο θα χαλάσουμε και τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι που δουλεύει το σύστημα με τα online ώρεςε εργασίας θεωρούνται πλέον μόνο οι ώρες που εργάζονται οι συντηρητές των συστημάτων. Πόσο σοβαρό κράτος έχουμε?
  12. 1. σε νομίμως υφιστάμενο κατάστημα σε υπόγειο με χρήση αποθήκη μπορεί να λειτουργήσει παρακευαστήριο ή αποθηκευτικός χώρος κατεψυγμένων προιόντων και ποτών? 2. αν έχει γίνει αλλαγή χρήσης από κατοικία σε κατάστημα, τα μέτρα των wc είναι σωστά αλλά ο προθάλαμος έχει γίνει ένα με την τουαλέτα, δηλαδή εννιαίος χώρος τουαλέτα και νιπτήρα, με προθάλαμο που ξεχωρίζει τους χώρους υγειινής από το υπόλοιπο κατάστημα, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η διάταξη της υγειονομικής που ορίζει ότι ο νιπτήρας πρέπει να είναι στον προθάλαμο και ο καμπινές στην τουαλέτα? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  13. το 299/76"περί ρυθμίσεως θεμάτων ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων" το βρήκα και δεν λεέι τίποτα για τις άδειες λειτουργίας ωδείων, το βδ16/66"Περί ιδρύσεως ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων" δεν το βρίσκω. αν κάποιος έχε βρει κάτι και έχει την ευγένεια να το δημοσιεύσει ας βοηθήσει.. μου έχει τύχει μια περίπτωση αλλά έχω κάποιες απορίες που αν δεν τις λύσω δεν μπορω να συμφωνήσω
  14. ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι! (ο πατέρας μου είναι πολιτικός υπο/μηχανικός αλλά δεν έχει καμία σχέση με Η/Υ, οπότε εγώ του περνάω τις αμοιβές από το πρόγραμμα του ΤΕΕ, και έτσι εξηγείται πως ενας μηχ μηχ κάνει αλλαγή χρήσης) και πάλι ευχαριστώ τους συναδέλφους που απάντησαν!
  15. είμαι μηχανολόγος μηχανικός και δεν έχω ιδέα πως βγαίνουν οι αμοιβές. έχω κατεβάσει κάποια αρχεία και κατάφερα να βγάλω μερικές αμοιβές για αντικατάσταση στέγης και βιομηχανικά κτήρια. Προσπαθώ να βγάλω αμοιβές για αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε εργαστήρια και καταστήματα αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό. Στο online αμοιβές του ΤΕΕ επιλέγω αλλαγή χρήσης στουσ χώρους αλλά όσα τ.μ. και να βάλω μου βγάζει ελάχιστο προυπολογισμό 0. Μπορεί κανείς να μου πει που πρέπει να ψάξω να βρώ οδηγίες για τις μελέτες αμοιβών αλλαγής χρήσης?
  16. παιδιά μήπως μπορεί κάποιοσ να πει αν υπάρχει αυτός ο οδηγός κάπου ελεύθερος!
  17. Daikin είναι τα καλύτερα! EDIT: Τα greeklish απαγορεύονται στο forum. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.