Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

TasKall

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μεταλλειολόγος Μηχ/κος

TasKall's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει Ευρωπαϊκός κανονισμός πυροπροστασίας που να περιέχει αντίστοιχες διατάξεις όπως ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτηρίων (Π.Δ. 71/88)? Δηλαδή προδιαγραφές για την μέγιστη απόσταση των σημείων από την έξοδο διαφυγής, τα επιτρεπόμενα πλάτη οδεύσεων διαφυγής κ.α.. Επίσης αν δεν υπάρχει γενικός ευρωπαϊκός κανονισμός, μπορείτε να με παραπέμψετε σε άλλους αντίστοιχους κανονισμούς άλλως Ευρωπαϊκών χωρών όπως Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Έχεις δίκιο. Λοιπόν κυρίως με ενδιαφέρει για χώρους όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως κάποιο εργοστάσιο, ή κάποιος μεγάλος αποθηκευτικός χώρος. Και ο λόγος που το θέλω είναι διότι προσπαθώ να βρω τις καλύτερες θέσεις για εξόδους διαφυγής αλλά θέλω να υπολογίσω ποια σημεία (τετραγωνικά) του χώρου έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα (δηλαδή έχουν μεγαλύτερη χρήση από τους εργαζομένους ή τους επισκέπτες) ώστε να παίζουν πιο καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των εξόδων διαφυγής. Για παράδειγμα,σ τα σημεία που είναι δίπλα στους τοίχους του κτιρίου-εγκατάστασης υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να βρίσκεται κάποιος παρά στο μέσο του διαδρόμου. Ελπίζω να έγινα πιο σαφής.
  3. Γεια χαρά, (δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος για αυτό το topic αλλά δε βρήκα κάτι καλύτερο) γνωρίζει κάποιος κάποια μελέτη ή κάποιο λογισμικό το οποίο να δίνει τη συχνότητα χρήσης μέσα στους χώρους των κτιρίων? Για να το κάνω πιο ξεκάθαρο, θέλω να γνωρίζω τη πιθανότητα να βρίσκεται κάποιος ή την συχνότητα χρήσης κάθε σημείου (πχ ανά τετραγωνικό μέτρο) σε μια κάτοψη χώρου είτε είναι κατοικία, είτε αποθηκευτικός χώρος είτε εργοστασιακός χώρος κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Ευχαριστώ πολύ. Βαδίζουμε σε σωστό δρόμο λοιπόν.
  5. Άρα εφόσον μας ενδιαφέρουν οι δύο συντομότερες διαδρομές (ανεξαρτήτου οπτικής επαφής με την έξοδο), τότε στο "sxedio05" οι δύο δυσμενέστερες θέσεις (Α και Α') δημιουργούν γωνία των δύο συντομότερων διαδρομών μεγαλύτερη από 45 μοίρες οπότε δε χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο. (ΒΑΓ = 53 μοίρες και ΒΑ'Γ = 54 μοίρες - δεν είναι τετράγωνο ακριβώς-). Οπότε στο άρθρο 9 του ΠΔ71/88 στο σχήμα Ε.2, θα έπρεπε να βρούμε ένα άλλο σημείο (Γ') πάνω στο ευθ. τμήμα ΒΓ το οποίο θα σχημάτιζε την γωνία ΓΓ'Δ η οποία θα ήταν μεγαλύτερη από 45 μοίρες (η οριακή μας τιμή δηλαδή) και θα έπρπε το τμήμα ΒΓ΄ να είναι μικρότερο από το μήκος που μας δίνουν οι οδηγίες (πχ 12 μέτρα). Τι εννοώ: .. στο "sxedio06" η γωνία ΓΑΔ είναι ίση με 36 μοίρες άρα μη αποδεκτή, αλλά στο σημείο Β δημιουργείται γωνία 45 μοιρών με τις δύο ανεξάρτητες και συντομότερες διαδρομές προς τις δύο εξόδους (ΓΒΔ = 45) οπότε πρέπει να υπολογίσω αν το ευθύγραμμο τμήμα ΑΒ έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τον περιορισμό μου. Είναι σωστός ο συλλογισμός μου η δεν έχω καταλάβει κάτι?
  6. Πολύ ωραία ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σας! Έχω μια-δυο ακόμα απορίες πάνω σε αυτά που γράφεις (gaskouk): 1) Ακόμα και αν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο αλλά είναι αρκετά φαρδιά ώστε τα paths που χαράζονται προς τις δύο εξόδους διαφυγής δημιουργούν γωνία μεγαλύτερη απο 45 μοίρες, τότε το δεχόμαστε και δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε την κοινή διαδρομή αν βρίσκεται μέσα στα εκάστοτε όρια. Σωστά? 2) Εφόσον αυτή η γωνία είναι μικρότερη από 45 μοίρες, τότε η κοινή διαδρομή πάνω σε ποια "νοητή ευθεία" χαράζεται έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε (εκεί που τα δύο paths διαχωρίζονται έτσι ώστε να δημιουργούν γωνία μεγαλύτερη από 45 μοίρες)και να υπολογίσουμε την απόσταση από το αρχικό μας σημείο?
  7. Πολύ ωραία... Να ρωτήσω κάτι ακόμα: Στο σχήμα που επισυνάπτω (το "υπόμνημα" είναι το ίδιο με το προηγούμενο), και δεν υπάρχει σημείο στο χώρο που έχει οπτική επαφή και με τις δύο εξόδους, τότε σε κάθε περιοχή (με καμία επαφή με έξοδο διαφυγής, μόνο με την κόκκινη , μόνο με την κίτρινη), τότε πως υπολογίζεται η σχηματιζόμενη γωνία? Σημείωση: τα μικρά γαλάζια κυκλάκια μέσα στο χώρο δείχνουν πιθανά σημεία (ένα για κάθε περιοχή) που θέλουμε να υπολογίσουμε τη γωνία)
  8. Δηλαδή αν το σημείο Β ήταν λίγο πιο δεξιά (πχ στη μέση της πλευράς του αδιέξοδου) στο Β', τότε θα έπρεπε πάλι να προχωρήσω προς τα πάνω (σσ βόρια) και πάλι να το ελέγξω έτσι όπως το λες? Δηλαδή μέχρι το σημείο που υπάρχει οπτική επαφή και με τις δύο εξόδους και ελέγχω αν σχηματίζει γωνία μεγαλύτερη από 45 μοίρες?
  9. Το γκρι solid είναι σημεία από τα οποία δεν υπάρχει οπτική επαφή με καμία από τις δύο εξόδους, Το κίτρινο birck είναι σημεία τα οποία έχουν οπτική επαφή μόνο με την δεξιά έξοδο Το κόκκινο birck είναι σημεία τα οποία έχουν οπτική επαφή μόνο με την αριστερή έξοδο Ο υπόλοιπος μαύρος χώρος έχει οπτική επαφή και με τις δύο εξόδους. Το θέμα είναι που και πως υπολογίζεται η γωνία για στις 3 πρώτες περιπτώσεις
  10. Ευχαριστώ πολύ. Μία διευκρίνηση ακόμα... Οι "πλευρές" της γωνίας που μετράω είναι οι ευθείες που ενώνουν το σημείο με το σημείο εξόδου και ας διέρχονται μέσα από τοίχους ή είναι οι πλευρές της διαδρομής που θα ακολουθηθεί κατά την εκκένωση (το path δηλαδή). Δηλαδή στην περίπτωση που υπάρχει διαχωρισμός στις οδεύσεις διαφυγής αλλά δεν υπάρχει οπτική επαφή με την έξοδο. (το ξαναγράφω γιατί το έκανα edit και δεν ξέρω αν εμφανίστηκε σε όλους)
  11. Ευχαριστώ πολύ. Μία διευκρίνηση ακόμα... Οι "πλευρές" της γωνίας που μετράω είναι οι ευθείες που ενώνουν το σημείο με το σημείο εξόδου και ας διέρχονται μέσα από τοίχους ή είναι οι πλευρές της διαδρομής που θα ακολουθηθεί κατά την εκκένωση (το path δηλαδή). Δηλαδή στην περίπτωση που υπάρχει διαχωρισμός στις οδεύσεις διαφυγής αλλά δεν υπάρχει οπτική επαφή με την έξοδο.
  12. Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να μου δώσει κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τον κανονισμό που λέει: "ΟΙ οδεύσεις διαφυγής από τυχόν σημείο ενός χώρου προς δύο εναλλακτικές εξόδους διαφυγής πρέπει να σχηματίζουν γωνία μεγαλύτερη των 45 μοιρών για να θεωρηθεί ότι αποτελούν δύο ξεχωριστές εξόδους" Στην περίπτωση που κάποιο ή κάποια σημεία του χώρου δεν έχουν οπτική επαφή και με τις εξόδους (ή και με τη μία), τότε ποια είναι η γωνία που σχηματίζουν με τις εξόδους και πρέπει να μελετηθεί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Καλημέρα, Μελετάω έναν χώρο υπόγειο χώρο ο οποίος θα χρησιμοποιείται για αποθήκευση αποβλήτων, αλλά θα πραγματοποιούνται και επισκέψεις για παρουσίαση του. (οπότε μπορεί να παρευρεθεί μεγάλος αριθμός ατόμων στον χώρο). Σε ποια κατηγορία χώρο θα πρέπει να τον κατατάξω ώστε να μελετηθούν οι ανάλογες διατάξεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.