Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xenia

Members
  • Περιεχόμενα

    140
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xenia

  1. συμφωνώ και γώ τελικά με αυτήν τη λογική, ευχαριστώ για τις απαντησεις σας, καλο απογευμα
  2. μου έτυχε μια περίπτωση κατα την οποία τμήμα Η/Χ μετράει στη δόμηση και το υπόλοιπο κανονικά στους Η/Χ. για τα μ2 που δηλώνουμε στην τακτοποίηση του Η/Χ, τα δηλώνω όλα ή όχι?
  3. καλησπερα παιδια, για την αδεια κατεδαφισης, στα φορολογικά βάζουμε μόνο το ΦΕΜ και ενσημα ΙΚΑ?
  4. καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχω καταλάβει όλα τα προηγούμενα σωστα, για προσθήκη στεγης, υπολογίζω αμοιβη μηχανικού κανονικά σαν νεα αδεια και στις μελέτες επιλέγω αρχιτεκτονικά και στατικά (επίλυση ζευκτου?) ? Για την αποτύπωση του κτιρίου θα επιλέξω επιπλέον αποτύπωση αρχιτεκτονικών και για έλεχο επάρκειας φέροντα οργανισμού αποτύπωση στατικών? Τέλος στο συμβατικό τι είδος χωρου θα επιλέξω και θα βάλω τα μ2 της στέγης?
  5. υπάρχει η περίπτωση να μη ψηφιστεί ρε παιδια? να αρχίσουμε να ανησυχούμε δηλαδή
  6. καλησπέρα σας, τώρα που περιμένω έλεγχο και μαζεύω τα τιμολόγια, δημιουργούνται πολλές απορίες, παρακαλώ όσους έχουν περάσει τη διαδικασία να βοηθήσουν λίγο. για το αρχικό ποσό των 6000 που πρεπει να παρουσιάσουμε έξοδα, αν κάποιος κάνει παραπάνω έξοδα δηλαδή 8000, η διαφορά καλύπτει το ποσό του επόμενου ελέγχου? εννοώ δηαλαδή αν μπορώ να παρουσιάσω τα 2000 για τον επόμενο έλεγχο
  7. καλησπέρα. μια ερωτηση θελω να κάνω. Οποιοδήποτε ποσό δικαιολογήται και είναι δεκτό απλώς με εξοφλημένο τιμολόγιο? ΄Η πάνω απο κάποιο (μεγάλο) ποσό πρεπει η συναλλαγή να έχει γίνει μέσο τραπέζης?
  8. προκειται για ενα διαμέρισμα, αυτοτελης
  9. επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, για την περίπτωση δυόροφου (μεζονετας ) που ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη με Η/Χ στον α' και Η/Χ στον β' όροφο απαιτείται ένας φάκελος σωστά?
  10. καλημερα σε όλους! στα τιμολογια των 6000 που πρεπει να διακαιολογησουμε κατα τον ελεγχο μπορούμε να βάλουμε και το τσμεδε που πληρωθηκε πριν την εναρξη ? επίσης το φεμ που πληρωνουμε για τις αδειες δικαιολογείται και αυτό? και τελος έχει δικαιολογησει κανεις φορητο υπολογιστή?
  11. εγω με αιτηση 4/11 προεγκριθηκα χθες , σημερα που πηρα τηλεφωνο μου είπαν να μαζεψω τα τιμολογια, να έχω όλα μου τα χαρτια (πτυχιο τεε, τσεμδε κλπ) έτοιμα και σε ένα περιπου μηνα θα περασουν για ελεγχο (κατοπιν τηλεφωνηματος) τωρα εσύ γιατι να πας απο τον οαεδ με τα χαρτια?
  12. μάλλον και με μενα το ίδιο έγινε τώρα είδα ότι γραφει προέγκριση στο site αλλά δε με πηρε τηλεφωνο κανεις οπότε και αρχιζω να αμφιβάλλω... άρα αυριο θα επικοινωνησω μαζι τους
  13. στην σελιδα του οαεδ γραφει οτι η αιτηση είναι υπο επεξεργασια , πως ξεκιναει το επόμενο σταδιο της προεγκρισης και τι γίνεται τοτε? με ενημερώνουν ή πρεπει να επικοινωνησω εγω μαζι τους?
  14. κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, το τελευτείο πεδίο, το οποίο είναι και υποχρεωτικό γιατί εγώ το βλέπω ανενεργό ? έχει συμβεί σε κανέναν και τι μπορεί να σημαίνει αυτό? μήπως ότι έχει κλέισει το πρόγραμμα?
  15. Μια ερώτηση. Θέλω να κανω ετοιση για ν αμπω στο πρόγραμμα αλλα πρόκειται να ανοιξω γραφείο με εναν αλλο μηχανικό που δέν μπορει να μπει στο προγραμμα. Θα έχω καποι πρόβλημα? Τα βιβλία της επιχείρησης θα είναι μονο στο όνομά μου ή αν είναι και στους δύο δεν υπάρχει πρόβλημα? Το ενοίκιο και λοιιπά εξοδα οπως γραφεία βαψίματα, εκτυπωτές, θα μου τα δικαιολογήσουν για το πρόγραμμα?
  16. Καλημέρα σας ! Διαβάζω το αρθρο 334 σχετικά με τις αναθεωρήσεις των αδειών και έχω μια βασική απορία. Συγκεκριμένα στην παράγραφο 4 αναφέρει ότι "Δεν απαιτείται αναθεώρηση οικ.αδειας στις παρακατω περιπτώσεις : α) για μικρής σημασίας τροποποιήσεις της αρχιτεκτονικής μελέτης (που δεν αλλάζουν τη χρήση)......" Στην περίπτωση μια οικ.αδειας που είχε στεγη σε ενα μερος του κτιρίου και περγκολα στο υπόλοιπο, τα οποία δεν κατασκευάστηκαν αλλά εμεινε δώμα με στηθαιο περιμετρικά , πρεπει να γίνει αναθεώρηση της οικ.αδειας ή απλά ενημερωση του φακέλου? Πιστεύω πως επειδή αλλάζουν οι όψεις του κτιρίου θα θελει αναθεωρηση της Αρχιτεκτονικής μελέτης όμως από την άλλη, επειδή δεν υπάρχει αλλάγη χρήσης του χώρου μήπως αρκει η ενημέρωση του φακέλου?
  17. με υπόλοιπο δόμησης 25μ2 πως θα δικαιολογήσεις τα 80μ2?
  18. σίγουρα ο συμβολαιογραφος είναι ο ειδικός για το θέμα αυτό απλά καλό είναι και μεις να γνωρίζουμε καποια πραγματα, και η αλήθεια είναι ότι επί του θέματος ήμουν πολύ ασχετη και με τη συζήτηση έμαθα κάποια πράγματα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
  19. σαυτήν την περίπτωση λοιπόν, θα πρέπει τα δύο σπίτια να ενωθούν με πέργκολα και στη συνέχεια να γίνει κάποια κίνηση συστασης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.