Jump to content

bmw316gr

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About bmw316gr

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Λάρισα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

806 profile views
 1. ούτως ή άλλως δεν γίνεται έλεγχος συμβολαίων από την πολεοδομία...? Στη Λάρισα πολλές φορές ελέγχονται τα συμβόλαια και σίγουρα πριν την τελική υπογραφή του φύλλου της άδειας. Πως θα αλλάξει χωρίς να το καταλάβει κανένας?
 2. Όλα τα αναλυτικά τιμολόγια είναι εδώ: http://www.ggde.gr
 3. μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύνθετα υποστηλώματα, μορφής ''σταυρού'' ώστε να έχουν ακαμψία και προς τις 2 καταυθύνσεις ώστε να είναι πλαισιωτός ο φορέας επίσης και προς τις δύο κατευθύνσεις.
 4. Τι τη χρειάζεσαι τη δεύτερη δοκό στο ίδιο επίπεδο? Θα κάνεις αίθριο? Δεν γίνεται με μεταλλική δοκό?
 5. Σε πρόσφατη άδεια μικρής κλίμακας μου ζητήθηκε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της οικοδομικής άδειας και κάτοψη του διαμερίσματος όπου θα γίνονταν οι εργασίες. Επίσης επειδή είχε γίνει καταγγελία και στην πολεοδομία για τις εργασίες, υπήρχε και εμπλοκή με το τμήμα αυθαιρέτων.
 6. Πάντως εγώ δεν κατάλαβα να έχει σε 3 πλευρές χιαστί, αλλά μόνο σε μία στην οποία δεν έχει τζαμαρίες. Εξάλου όταν έχεις φορέα με πλαίσια τα χιαστί τοποθετούνται στις πλευρές εκτός των πλαισίων. Αρα σε συνήθη ορθογωνικά κτίρια μάλλον 2 είναι οι διαθέσιμες πλευρές....
 7. Εννοείται ότι πρέπει να είναι και από τις 2 πλευρές το χιαστί διότι υπάρχει στρέψη στο φορέα σου. Αν δεν μπορείς να βάλεις χιαστί βάλε τύπου Λ ή κάποια άλλη μορφή. Στην τελική χαράμισε λίγο από την πρόσοψη.
 8. Εαν είναι η οικοδομή δεν έχει ρεύμα θα πρέπει όταν τελειώσουν οι εργασίες να σφραγιστούν αντίγραφα της οικ. αδείας για σύνδεση με δίκτυα. Εάν έχεις προβλήματα με τη νομιμότητα δεν νομίζω να την σφραγίσουν.
 9. Δεν υπάρχουν ειδικά τεμάχια για τις ενώσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις?
 10. Σήμερα σε τοπική εφημερίδα το παρακάτω δημοσίευμα: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΒΟΛΟΥ Οδηγίες για την εκτέλεση κατασκευής της οικοδομής Επιστολή του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Βόλου κ. Γ. Δανηλόπουλου αποστέλλεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων με βασικές οδηγίες που αφορούν στην εκτέλεση της κατασκευής της οικοδομής, με την έκδοση κάθε νέας οικοδομικής αδείας. Χαρακτηριστικά ο κ. Δανηλόπουλος αναφέρει: «Με την ευκαιρία αυτή, αφού ευχηθούμε την καλή εκτέλεση των εργασιών και αποπεράτωση της οικοδομής, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω, που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την διάρκεια της κατασκευής αλλά και της χρήσης του ακινήτου σας. - Πολύτιμος συνεργάτης σας σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής, είναι ο επιβλέπων μηχανικός. Μην διστάζετε να απευθυνθείτε σε αυτόν για οποιοδήποτε κατασκευαστικό πρόβλημα σε όλες τις φάσεις της κατασκευής. Από το νόμο έχει μαζί με σας, την κύρια ευθύνη του έργου, αλλά και από τις σπουδές του τη γνώση να συντονίσει το όλο έργο. - Αν κατά τη διάρκεια της κατασκευής προκύψουν τροποποιήσεις της μελέτης, πρέπει να αναθεωρείται η άδεια οικοδομής, μια απλή διαδικασία, όσο η άδεια είναι στα χρονικά πλαίσια ισχύος της. - Τα μέτρα ασφαλείας είναι υποχρεωτικά για όλα τα συνεργεία που θα εργαστούν για σας. Από το νόμο είστε συνυπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα. Η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια είναι πάνω από όλα. - Η χρήση πεζοδρομίων ή άλλων κοινόχρηστων χώρων υπόκειται σε κανόνες και απαιτείται ειδική άδεια χρήσης που εκδίδουν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου (στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου). - Η προστασία των γειτονικών ιδιοκτησιών είναι βασική σας υποχρέωση και τα συνεργεία πρέπει με την υπόδειξη του επιβλέποντος μηχανικού, να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα. - Σε όλο το χρονικό διάστημα της κατασκευής η οικοδομή σας μπορεί να ελεγχθεί από την Πολεοδομία για την ακριβή υλοποίηση της μελέτης και την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας. - Με το πέρας των εργασιών, ελέγχεται η οικοδομή σας από την Πολεοδομία, θεωρείται η οικοδομική άδεια και παύει να ισχύει, τελειώνει η ευθύνη του μηχανικού σας και μπορείτε να συνδεθείτε με τα δίκτυα υδρεύσεως - αποχετεύσεως και ηλεκτρισμού. Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Βόλου σημειώνει: « Με την πίστη ότι γνωρίζετε πως η όποια λάθος απόφαση κατά την διάρκεια της κατασκευής είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διορθωθεί, άρα ο ρόλος των συνεργατών μηχανικών σας είναι αναντικατάστατος, και ότι η οικοδομή σας, όπως και όλες οι οικοδομές, υπόκεινται σε έλεγχο για τυχόν εκ των υστέρων αυθαίρετες κατασκευές, σας κάνουμε γνωστό ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα είναι συνεργάτες σας στην ολοκλήρωση της κατασκευής σας μέσα στα πλαίσια των νόμων»._ ------------------ Μήπως θα επρεπε να ενταθούν τέτοιες ενέργειες για να καταλάβουν το ρόλο του μηχανικού και οι πλεον αδααείς....
 11. Όντως ο ν. Σουφλιά δεν έλεγε εαν έχουν ήδη κατασκευαστεί οι Η/χ και οι πολεοδομίες δεν ενδιαφέρονταν γιαυτό και δεν έκαναν αυτοψίες για το εαν είχε ήδη συντελεστεί η αλλαγή χρήσης του χώρου. Οι καινούργιες ρυθμίσεις θα προσπαθήσουν να μπλέξουν όλους που έχου ψιλές οι χοντρές παρανομίες μετά το '83 και ΄'οχι μόνον όσους θέλουν να είναι νομότυποι και τα δηλώνουν μόνοι τους. πρωι πρωι το πληκτολόγιο κουνιέται. Συγνώμη για τα ορθογραφικά.
 12. Μακάρι τα προβλήματα σε ιδιοκτησίες να ήταν όλα τέτοια..... Φίλε nomos βρήκες τη σύσταση οριζον. ιδιοκτησίας και τον κανονισμό της πολυκατοικίας όταν έγινε η κατασκευή? Συνήθως σε αυτές αναφέρεται ότι ο κατασκευαστής δύναται να αλλάξει τα σχέδια στα διαμερίσματα του (εσωτερική διαρύθμιση) και να διαφοροποιήσει τα σχέδια που υποβάλονται με τη σύσταση.
 13. Στο προηγούμενο θέμα πάντως θέλω να αναφέρω στον nomos ότι εαν έχεις αλλάξει κ εσύ κουφώματα, δεδομένου ότι θέλει σίγουρα τη συναίνεση των ιδιοκτητών ίσως το βρείς κ σύ μπροστά σου... εάν δεν συμφωνήσουν έστω κ εκ των υστέρων οι άλλοι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.