Μετάβαση στο περιεχόμενο

uptight

Members
  • Περιεχόμενα

    181
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by uptight

  1. Έχω ακριβώς ίδια περίπτωση, τοποθέτηση ανελκυστήρα σε υφιστάμενο, τακτοποιημένο με Ν4495 και με μελέτη στατικής επάρκειας, φρεάτιο. Χρειάζεται το ΣΑΥ-ΦΑΥ (sci-fi για εμάς τους φαν του είδους) ; (Η λογική λέει ότι χρειάζεται, λόγω του κινδύνου πτώσης από ύψος, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω.)
  2. Είναι περίπου κάθε ενάμισι χρόνο και το θέμα είναι ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν ανακαίνιση εδώ και τώρα και να εκμεταλλευτούν το εξοικονομώ που τρέχει εκείνη τη στιγμή. Όμως δεν έχουν υπολογίσει το χρόνο που απαιτείται για ΠΕΑ και κυρίως για συμβόλαια αν χρειάζονται.
  3. Καλησπέρα σε όλους. 'Εχει ακουστεί κάτι για νέα παράταση; Αρκετός κόσμος με έχει ρωτήσει για τις αιτήσεις τώρα που πλησιάζουμε στη λήξη της προθεσμίας, κι επίσης με τον τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω ταυτοτήτων κτιρίου όλα πάνε πιο αργά... Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κάνουν μεταβίβαση σε άλλο μέλος της οικογένειας για να μπει στο Εξοικονομώ και μέσα σε όλες τις δουλειές των συμβολαιογράφων και τις δικές μας υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Ακόμα και για 15 μέρες θα βοηθούσε.
  4. Καλημέρα σε όλους. Ήθελα απλά να ενημερώσω για όσους τυχόν σύχναζαν στην ΥΔΟΜ Πειραιά και στο αρχείο του Β' ορόφου, ότι ο κ. Δημήτρης άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο τον Αύγουστο. Ελπίζω να πρόλαβαν να μάθουν 2 πράγματα για το αρχείο αυτοί που ήταν μαζί του τον τελευταίο καιρό, γιατί μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ αρχείο και ήταν ουσιαστικά μόνος του όλα τα χρόνια. Παλιότερα τουλάχιστον, όλοι οι άλλοι εκεί μέσα ήταν απλά διακοσμητικοί. R.I.P..
  5. Προσωπικά μου έτυχε μόνο σε ενοικιαζόμενο, και μάλιστα ακύρωσα την αίτηση και την έκανα από την αρχή μόνο και μόνο για να σιγουρευτώ ότι πάτησα το πρώτο bullet εκεί. Και πάλι μου ζήτησε de minimis. Απλά έβαλα 0 στο σημείο που βάζεις το ποσό, την έκανε η ιδιοκτήτρια και την ανέβασα. Έχει κανείς ιδέα πότε να περιμένουμε τη λίστα με τις αιτήσεις που εγκρίνονται;
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ερώτηση καθαρά από περιέργεια: έχουμε την παραμικρή ιδέα που θα κυμανθούν οι «βάσεις εισαγωγής» στο πρόγραμμα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση; Όσο δίνονται παρατάσεις και γίνονται περισσότερες αιτήσεις προφανώς θα ανεβαίνουν, αλλά σε γενικές γραμμές οι δικές σας αιτήσεις πού βρίσκονται; Προσωπικά έχω κάνει 6 και υπάρχει μεγάλο εύρος - ένας με μεζονέτα του 1989 και άπειρα κουφώματα (και εισόδημα αρκετά χαμηλό, το στεγαστικό ακόμα το πληρώνει) έχει βγάλει μόλις 28 μόρια ενώ ένας άλλος που μόλις έκλεισα με ισόγεια μονοκατοικία πανταχόθεν ελεύθερη του 1964 έβγαλε 56. Έχω την αίσθηση ότι τα 35 παίζεται αν θα φτάνουν, ενώ με 40 λογικά θα είναι κανείς καλυμμένος, αλλά αυτό είναι μόνο δική μου εκτίμηση βάσει των όσων είδα στις δικές μου αιτήσεις. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;
  7. Καλησπέρα σε ολους. Έχω μια ερώτηση για μια περίπτωση που μου έχει τύχει και δεν μπορώ να βρω κάποια βοήθεια στα manuals, πρόκειται για λεπτομέρεια. Έχω ΠΕΑ για αγοραπωλησία διαμερίσματος που ανήκει σε Δήμο νησιού από κληρονομιά, και το οποίο θα πωληθεί σε ιδιώτη που απ'ό,τι κατάλαβα πλειοδότησε σε πλειστηριασμό. Είναι ιδιωτικό δημοσίου ενδιαφέροντος; Ή δημόσιο ιδιωτικού ενδιαφέροντος; Αυτή τη στιγμή ανήκει στο Δήμο πάντως, και μου μένει μόνο αυτή η λεπτομέρεια για να το κλείσω.
  8. Κι εγώ το έπαθα, με τον ηλιακό επίσης... Ελπίζω όντως να μην είναι θέμα, όπως λέει ο συνάδελφος, εφόσον έχει υπολογιστεί στο ΠΕΑ σου και έχει μπει και στον προϋπολογισμό.
  9. Θα ήταν υπέρ-αρκετές οι 50 μέρες, αν δεν τις είχαν βάλει μαζί με τις προθεσμίες των μεταβιβάσεων και της ΗΤΚ. Προσωπικά τον Δεκέμβρη δε με άφησαν να ασχοληθώ με το Εξοικονομώ ούτε για 1 ώρα. Όλες τις εργάσιμες ώρες (που στις γιορτές μειώθηκαν δραματικά με παιδιά στο σπίτι και Covid) του Δεκέμβρη προσωπικά θυμάμαι να ασχολούμαι με τακτοποιήσεις, βεβαιώσεις, κ.ο.κ.. Επίσης, 1-2 πελάτες μου ήρθαν μέσα στον Γενάρη για το πρόγραμμα... με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
  10. ΠΡΟΣ ADMINS: ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ THREAD, πιστεύω ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο. Αν θέλετε σβήστε το άλλο μου ποστ. Συγγνώμη για την αναστάτωση. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα με ΠΕΑ που είχα ετοιμάσει για να μπει στον περσινό κύκλο, και δεν πρόλαβε οπότε ετοιμάζω την αίτηση για τον φετινό. Πάνω στον πανικό να κλείσω το ΠΕΑ πέρσι, είχα βάλει μεταξύ των άλλων παρεμβάσεων στο διαμέρισμα τις διατάξεις αυτομάτου ελέγχου, αλλά φέτος διαβάζοντας καλύτερα την ΤΟΤΕΕ διαπίστωσα ότι χρειάζεται να ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις για να πάει από το Δ στο Γ, και όχι μόνο κάποιες. Έτσι κι αλλιώς πετυχαίνω την εξοικονόμηση που απαιτείται (Η σε Δ) και θέλω να το αφαιρέσω από το ΠΕΑ. Μπορώ να κάνω προσάρτημα μόνο γι'αυτό το λόγο; Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω επιχειρήσει ξανά. Χίλια συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ξανά ανάλογη περίπτωση. EDIT - έχω ήδη εισάγει τα στοιχεία του ΠΕΑ στην αίτηση για τον φετινό κύκλο και έχουν αντληθεί τα στοιχεία του. Αν κάνω προσάρτημα, θα ανανεωθεί από μόνο του το σύστημα και θα μου δώσει τα νέα δεδομένα εξοικονόμησης κτλ; Ή την πάτησα; EDIT 2: Μήπως μια άλλη λύση είναι απλά να μη γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση; Έτσι κι αλλιώς είναι εκτός επιλέξιμου προϋπολογισμού (με έπιασε ο κόφτης με τα 200€/μ²) και απλά θα το διαπιστώσει ο επιθεωρητής που θα κάνει το Β' ΠΕΑ. Υπάρχει πρόβλημα αν το βάλω στις προτεινόμενες και απλά δεν το κάνω; Edited 41 λεπτά πριν by uptight
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα με ΠΕΑ που είχα ετοιμάσει για να μπει στον περσινό κύκλο, και δεν πρόλαβε οπότε ετοιμάζω την αίτηση για τον φετινό. Πάνω στον πανικό να κλείσω το ΠΕΑ πέρσι, είχα βάλει μεταξύ των άλλων παρεμβάσεων στο διαμέρισμα τις διατάξεις αυτομάτου ελέγχου, αλλά φέτος διαβάζοντας καλύτερα την ΤΟΤΕΕ διαπίστωσα ότι χρειάζεται να ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις για να πάει από το Δ στο Γ, και όχι μόνο κάποιες. Έτσι κι αλλιώς πετυχαίνω την εξοικονόμηση που απαιτείται (Η σε Δ) και θέλω να το αφαιρέσω από το ΠΕΑ. Μπορώ να κάνω προσάρτημα μόνο γι'αυτό το λόγο; Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω επιχειρήσει ξανά. Χίλια συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ξανά ανάλογη περίπτωση. EDIT - έχω ήδη εισάγει τα στοιχεία του ΠΕΑ στην αίτηση για τον φετινό κύκλο. Αν κάνω προσάρτημα, θα ανανεωθεί από μόνο του το σύστημα και θα μου δώσει τα νέα δεδομένα εξοικονόμησης κτλ; Γιατί τα στοιχεια του ΠΕΑ δε βλέπω να μπορώ να τα αλλάξω (αρ. ασφαλείας και πρωτοκόλλου). EDIT 2: Μήπως μια άλλη λύση είναι απλά να μη γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση; Έτσι κι αλλιώς είναι εκτός επιλέξιμου προϋπολογισμού (με έπιασε ο κόφτης με τα 200€/μ²) και απλά θα το διαπιστώσει ο επιθεωρητής που θα κάνει το Β' ΠΕΑ. Υπάρχει πρόβλημα αν το βάλω στις προτεινόμενες και απλά δεν το κάνω;
  12. Ευχαριστώ, το έχω υπ'όψη μου αυτό... Έλεγα μήπως μπορούσα να βρω από κάπου πληροφορίες για το συγκεκριμένο, γιατί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντα βρίσκω τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών χωρίς να καταφύγω στη συγκεκριμένη παράγραφο.
  13. Καλησπέρα σε όλους! Μηχανολόγοι-ηλεκτρολόγοι, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με ένα μοντέλο... Δεν έχω ξαναδεί την εταιρεία αυτή, πινακάκι δεν είδα πουθενά (εκτός αν είναι προς τον τοίχο, που ειναι αδύνατο να το δω γιατί ειναι κολλημένο, και η εξ. μονάδα δεν έχει τίποτα) και επειδή το cfm είναι χαρακτηριστικο όλων των a/c, είναι και αδύνατο να βρω οτιδήποτε στο google. Είναι 2 μέρες τώρα που ψάχνω specifications γι'αυτό το πράγμα. Ακόμα και αναζήτηση βάσει logo έκανα αλλά δεν βρήκα τίποτα. Καμιά ιδέα;
  14. Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά! Προσπαθώ να κλείσω 2 αιτήσεις που είχα ετοιμάσει για να μπουν στο Ε-Α που έτρεξε πέρυσι τέτοιο καιρό, αλλά τότε δεν τα κατάφεραν λόγω του γνωστού κριτηρίου της βιασύνης. Τα ΠΕΑ είναι από Δεκέμβρη 2020 και το κόστος παρεμβάσεων είναι υπολογισμένο με τον προηγούμενο οδηγό, οπότε πρέπει να υπολογίσω ξανά τα ποσά. ΟΜΩΣ, εκεί που εισάγεις τις παρεμβάσεις λέει «ΑΝΕΥ ΦΠΑ». Οπότε κάνω τον υπολογισμό Τ.Μ. Χ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΛΕΞΙΙΜΗ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ / 1,24 και εισάγω αυτό το αποτέλεσμα; Γιατί οι τιμές στον οδηγό είναι με το ΦΠΑ μέσα... (Θα μπορούσαν βέβαια να μας ζητούν ΜΟΝΟ τα τ.μ. και να υπολογίζει η εφαρμογή το ποσό και να γλιτώναμε όλα αυτά, αλλά μάλλον πολλά ζητάμε).
  15. Καλημέρα σε όλους! Πάω να βγάλω μια ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγές σε καποια ανοίγματα στις όψεις, και μου ζητάει το 116 - τεχνική έκθεση ότι δεν θίγεται ο Φ.Ο. και ότι οι επεμβάσεις δεν αντίκεινται σε ειδικότερες διατάξεις. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα γι'αυτό; Είναι σε οικισμό και δεν θέλει Σ.Α. ούτε συναίνεση αφού είναι διπλοκατοικία με ίδιους ιδιοκτήτες πάνω-κάτω. Επίσης έχω ήδη ανεβάσει βεβαίωση ότι οι εσωτ. διαρρυθμίσεις ΔΕΝ θίγουν τον Φ.Ο.. Ευχαριστώ!
  16. Καλησπέρα σε όλους. Έκανα το λάθος και προχώρησα τη δήλωση (ΕΚΟ ΙΙβ) έχοντας ανεβάσει μόνο όσα μου ζήτησε το σύστημα, δηλαδή το έντυπο των παρεμβάσεων και όλα τα παραστατικά. Δεν έχω ανεβάσει τις υπ. δηλώσεις προμηθευτών, το έντυπο για το Φ.Α. και την περαίωση της τακτοποίησης, κι επίσης τη δανειακή σύμβαση (δεν την έχω, και η τράπεζα δεν έχει δώσει αντίγραφο στην πελάτισσα). Νόμιζα ότι θα μου τα ζητούσε σε επόμενο βήμα αλλά απλά έκλεισε και πήγε στη φάση με τον έλεγχο. Απ'ό,τι κατάλαβα, θα μου στείλουν mail ζητώντας και τα υπόλοιπα; Έπρεπε να τα ανεβάσω από μόνη μου ως επιπλέον δικαιολογητικά στη σχετική καρτέλα; Επίσης, αν κάτι δεν τους αρέσει π.χ. σε μια απόδειξη που έκοψε κάποιος από τους μαστόρους, θα πρέπει να ξανακόψει άλλη κι ας είναι μετά το Β' ΠΕΑ; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά ήταν η πρώτη και μάλλον τελευταία φορά που ανέλαβα σύμβουλος έργου. ΔΕΝ αξίζει!
  17. Καλημέρα σε όλους! Έχω 2 ερωτήσεις να κάνω. Θέλω να κάνω την αντίρρηση για το αγροτεμάχιο της μάνας μου το οποίο έχει ελαιόδεντρα τουλάχιστον από το 1986 που το αγοράσαμε (είχε και 80 λεμονιές τότε) και μάλιστα έχει λάβει και σχετική επιδότηση, κι επίσης έχει κατοικία με άδεια (λυόμενη και τακτοποιημένο υπόγειο με 4495). Το μόνο τοπογραφικό που υπάρχει είναι του '88 και είναι λίγο παραπάνω από σκαρίφημα. Θα έχω πρόβλημα να την κάνω σωστά λόγω ειδικότητας; Πρέπει να υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στις κορυφές των αγροτεμαχίων, όπως γινόταν για το Κτηματολόγιο; Το άλλο μου ερώτημα είναι, τι απέγινε τελικά με το θέμα των οικιστικών πυκνώσεων; Ξέρω ότι ο νόμος του 2016 δεν ισχύει πλέον αλλά είχαν πει ότι οι Δήμοι κάτι θα έκαναν γι'αυτό με όσα είχαν ήδη προετοιμάσει. Τώρα που αναρτήθηκε ο χάρτης π.χ. της Γλυφάδας όπου έχω πελάτες οριακά εκτός σχεδίου, είναι τα πάντα πράσινα (χωρίς γκρι περιοχές, πόσο μάλλον ιώδεις που έλεγαν τότε) και ας υπάρχουν σπίτια ακόμα και προ '75 και με αρκετή πύκνωση. Τί κάνετε εσείς; Λέτε σε όλους να κάνουν αντιρρήσεις; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  18. Μόλις ξέθαψα κι εγώ την ταυτότητα ΤΕΕ από το συρτάρι όπου την είχα καταχωνιάσει. Επιτέλους να χρησιμέψει κάπου!
  19. Ένα άλλο κορυφαίο που έχουν κάνει, είναι ότι σε εκείνο τον πίνακα όπου καταχωρείς τους συνιδιοκτήτες πρέπει να βάλεις το ΑΤΑΚ και, για το ίδιο ακίνητο, είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΤΑΚ για κάθε συνιδιοκτήτη. Ακόμα κι αν είναι αντρόγυνο και κάνουν κοινή δήλωση Ε1. Μου πήρε λίγα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι έπρεπε να κατεβάσω ΚΑΙ το Ε9 της συζύγου-συνιδιοκτήτριας και να βρω το (διαφορετικό) ΑΤΑΚ της για το ίδιο ακίνητο, για συνιδιοκτησία 50-50. Επίσης, επειδή ρώταγε κάποιος παραπάνω για το θέμα με τον αριθμό παροχής στο Ε9, ναι, μπορείς να το κάνεις. Εγώ πήρα τηλ τους λογιστές του ελάτη και το έκαναν αυτοι, και συνολικά γύρω στη 1 το μεσημέρι κατάφερε το σύστημα να κάνει τη διασταύρωση με ΑΑΔΕ σωστά. Βέβαια κατόπιν εορτής, αλλά τουλάχιστον να βρίσκεται η αίτηση ένα βήμα πριν την υπαγωγή μήπως τυχόν. Γενικά, τραγικές καταστάσεις, και το χειρότερο είναι ότι όλες οι ώρες που χάνεις για να τα έχεις όλα έτοιμα πάνε εντελώς μα εντελώς στράφι, και τα ακούς κι από πάνω.
  20. Προσωπικά δεν είχα θέμα με το ΠΕΑ, τα πήρε όλα μια χαρά. Στη μια αίτηση κόλλησε κανένα 5λεπτο αλλά όχι κάποιο άλλο πρόβλημα. Απλά μέχρι να βάλουμε όλα τα στοιχεία πέρασε ώρα. Την έχασα για λίγα λεπτά. Την άλλη την έχασα γιατί δεν έγινε ποτέ η διασταύρωση της ΑΑΔΕ στο Ε9, γιατί δεν είχαν καταχωρήσει μέσα τον αριθμό παροχής. Ο λογιστής τους μου είπε ότι δεν απαιτούνταν κι έτσι δεν το έβαλαν. Τι να λέμε όμως, από τη στιγμή που σε 50 λεπτά σώθηκαν τα κονδύλια. Ήδη ο ένας πελάτης μου μου είπε να του επιστρέψω το φάκελο γιατί είναι λέει «ψυχοφθόρο»...
  21. Αυτή τη στιγμή που εμείς απαριθμούμε τις μλκίες του συστήματος, ετοιμάζονται τα headlines για το «άψογο σύστημα του Εξοικονομώ» και την «τεράστια συμμετοχή στην Αττική».
  22. Ούτε 11 δεν είναι!!! 0/3 για μένα, τη μία την έφτασα στο τέλος αλλά όταν πάτησα Υποβολή είχε μόλις τελειώσει το πράγμα... ΞΕΦΤΙΛΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.