Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostasgr

Members
 • Περιεχόμενα

  37
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

2 Ουδέτερη

Σχετικά kostasgr

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αφορά την περιοχή των Ιωαννίνων.
 2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Συνολικά που κυμαίνεται το κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό στην επαρχία; Στο σκελετό ποιά είναι περίπου η διαφορά στο κόστος για τα παραπάνω 2 κτίρια, αν γίνουν μαζί ή τμηματικά;
 3. Καλησπέρα στους συναδέλφους. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός που ασχολούμαι με IT και δεν έχω ασχοληθεί ούτε με ηλεκτρολογικά έργα ούτε με μηχανολογικά/θέρμανσης. Θα δημοσιεύσω το έρωτημα εδώ, καθώς αφορά ηλεκτρολογική συμπεριφορά συστήματος φυσικού αερίου και θεωρώ ότι μπορεί κάποιος συνάδελφος που ασχολείται με συστήματα θέρμανσης να έχει πέσει σε κάτι παρόμοιο. Σε σπίτι που κατέχουμε και νοικιάζουμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, εγκαταστήσαμε ατομικό λέβητα φυσικού αερίου BAXI compact μόλις το περασμένο φθινόπωρο, σε εξωτερικό μπαλκόνι. Τώρα με τα βαριά κρύα έχει εμφανιστεί το εξής θέμα στον ενοικιαστή. Όταν η θερμοκρασία χώρου φτάνει τους 24 βαθμούς κελσίου (τού αρέσει να το «μπουμπουνίζει»), πέφτει το ρελέ διαφυγής στον πίνακα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Δεν έχω πάει να διαπιστώσω το πρόβλημα από κοντά, επειδή μένω σε άλλη πόλη. Το πρόβλημα δεν μού έχει αναφέρει να συμβαίνει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σε πρώτη φάση κάνω διερεύνηση, συλλέγοντας στοιχεία συμπεριφοράς. Έστειλα και ηλεκτρολόγο, ο πίνακας δεν έχει πρόβλημα και το ρελέ διαφυγής είναι μόλις 1-2 χρόνων, καινούριο Legrand, για να λέγαμε ότι έχει αυτό πρόβλημα. Σε επόμενη φάση, θα στείλω την εταιρεία που εγκατέστησε το λέβητα φυσικού αερίου να παρατηρήσει τί συμβαίνει. Θα ενδιαφερόμουν να ακούσω τυχόν παρόμοιες εμπειρίες ή απόψεις για το πού μπορώ να κατευθύνω τη διερεύνηση. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
 4. Καλησπέρα, Θα ενδιαφερόμουν να ακούσω την άποψή σας στο εξής θέμα. Σε ένα επικλινές οικόπεδο που χτίζει 360 τετραγωνικά, δυνατότητα μέχρι 2 όροφους δομημένους και ισόγειο άχτιστο (9μ ύψος + 2 στέγη), έχω συζητήσει ότι ο βέλτιστος τρόπος εκμετάλλευσης είναι 2 κτίρια από 180 τετραγωνικά, 2 ορόφους και πιλοτή. Μακροσκοπικά τελείως, πόση περίπου είναι η διαφορά του κόστους αν κάποιος χτίσει το ένα κτίριο πρώτα και σε μεταγενέστερη φάση το δεύτερο, σε σχέση με το να χτίσει και τα δύο μαζί; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που λες ισχύει, ωστόσο αυτό που έχω απορία και διατύπωσα στην αρχή είναι το αν προβλέπεται η επιστροφή όλων των εισφορών σε μετρητά, κατά την αναχώρηση στο εξωτερικό. Γνωρίζω ανθρώπους που το έκαναν με το ΙΚΑ, στην προ-ΕΦΚΑ εποχή, πριν περίπου 5 χρόνια από σήμερα.
 6. Ένας ανεμιστήρας καυσαερίων στην έξοδο του εναλλάκτη, δεν θα δημιουργήσει μεγαλύτερη τάση εφελκυσμού των καυσαερίων, με τελική επιρροή (μείωση) στην απόδοση του συστήματος; (αφού έχουμε εκμετάλλευση της θερμότητας των καυσαερίων σε λέβητα συμπύκνωσης)
 7. Το επαναφέρω το θέμα, μήπως το διαβάσει κάποιος που πιθανόν γνωρίζει τί γίνεται με αυτή τη διαδικασία.
 8. Αυτή είναι ελληνική κατασκευή;
 9. Καλησπέρα σε όλους, Από την εμπειρία όσων έχουν δουλέψει από ιδία χρήση ή έχουν υποστηρίξει ως μηχανικοί, ποιούς κατασκευαστές και ποιά μοντέλα θα προτείνατε για λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου; Ευχαριστώ πολύ.
 10. Κατά την εκτίμησή μου, στις κρύες πόλεις της βορείου Ελλάδας, όπου δεν φτάνει φυσικό αέριο, είναι μονόδρομος ο λέβητας συμπύκνωσης πετρελαίου.
 11. Συμφωνώ και θα προσθέσω ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε για σύγκριση λύσεων, χωρίς δεδομένο ένα πολύ καλό επίπεδο μόνωσης. Όλα τα παραπάνω τα συζητάμε και με φίλους, με αυτή την παραδοχή.
 12. Σε αυτό ακριβώς συγκλίνω κι εγώ, ότι δεδομένης καλής μόνωσης, η αντλία θερμότητας δεν είναι η βέλτιστη λύση οικονομοτεχνικά. Αναφέρομαι σε λύσεις χωρίς ενδοδαπέδια, αλλά με σώματα.
 13. Εννοείς ότι δεν συμφέρει η αντλία θερμότητας σε κρύα κλίματα φαντάζομαι.
 14. Θα με ενδιέφερε να ακούσω συγκρίσεις και για περιοχές χωρίς φυσικό αέριο, π.χ. όπως εδώ στα Γιάννενα, όπου η εναλλακτική επιλογή είναι ο λέβητας συμπύκνωσης πετρελαίου. Να σημειώσω ότι συζητούμε τις λύσεις, όχι για καινούριο σπίτι με ενδοδαπέδια, αλλά για υπάρχουσα λύση σωμάτων.
 15. Καλησπέρα σε όλους, Με αφορμή συζήτηση που έχουμε με φίλους μηχανικούς, ακόμα δεν έχει καταφέρει κανείς να τεκμηριώσει ολοκληρωμένα το όφελος της πολυφορεμένης ιδέας της αντλίας θερμότητας στα κρύα κλίματα της χώρας. Εγώ μένω στα Γιάννενα, αλλά επειδή έχω μείνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στα νότια και στα βόρεια της χώρας, έχουμε πιάσει αυτή τη συζήτηση για διαφορετικά κλίματα. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι στα νοτιότερα και πιο θερμά κλίματα, η αντλία θερμότητας απογειώνεται σε απόδοση και ως λύση συγκρινόμενη με άλλες. Τί γίνεται όμως σε πολύ κρύα κλίματα βόρειων πόλεων; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.