Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

a.k.topo

Members
  • Περιεχόμενα

    98
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

a.k.topo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει στα κάτωθι: Πως γίνεται η καταχώρηση στο mydata τιμολογιού απο Δημόσιο Πανέπιστημιο για δίδακτρα ΜΠΣ (έξοδα επιμόρφωσης)?.Τα Πανεπιστήμια και ΕΛΚΕ θεωρούνται ΝΠΔΔ και δεν έχουν υποχρεώση καταχώρησης στο mydata. Πως γίνεται η καταχώρηση απόδειξης από την Αεροπορική Ryanair οπού αντί για τιμολόγιο εκδίδει απόδειξη με ΑΦΜ και έτσι δεν γίνεται συσχέτιση στο mydata?.
  2. Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Κ.Ν. 2859/2000 (Κώδικα ΦΠΑ), δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του φόρου με τον οποίο έχουν επιβαρυνθεί οι δαπάνες: α) αγοράς, εισαγωγής ή ενδοκοινοτικής απόκτησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων. β) αγοράς, εισαγωγής ή ενδοκοινοτικής απόκτησης οινοπνευματωδών ή αλκοολούχων ποτών, εφόσον αυτά προορίζονται για την πραγματοποίηση μη φορολογητέων πράξεων. γ) δεξιώσεων, ψυχαγωγίας και φιλοξενίας γενικά, δ) στέγασης, τροφής, ποτών, μετακίνησης και ψυχαγωγίας για το προσωπικό ή τους εκπροσώπους της επιχείρησης, ε) αγοράς, εισαγωγής ή ενδοκοινοτικής απόκτησης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης μέχρι εννέα (9) θέσεων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, σκαφών και αεροσκαφών ιδιωτικής χρήσης που προορίζονται για αναψυχή ή αθλητισμό, καθώς και οι δαπάνες καυσίμων, επισκευής, συντήρησης, μίσθωσης και κυκλοφορίας αυτών γενικά. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται για τα πιο πάνω μεταφορικά μέσα. Εφόσον προορίζονται για πώληση, μίσθωση ή μεταφορά προσώπων με κόμιστρο. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι όλες οι δαπάνες των ΕΙΧ αυτοκινήτων μέχρι 9 θέσεων δεν εκπίπτουν φορολογικά ως εισροές ΦΠΑ. Τόσο το καθαρό ποσό, όσο και ο ΦΠΑ αποτελούν δαπάνη από την επιχείρηση και αφαιρείται από τα έσοδά της ώστε να εξευρεθεί το καθαρός εισόδημα (κέρδος) που θα φορολογηθεί.
  3. Η ενοικίαση αυτοκινήτου για πχ 5 ήμερες σε επαγγελματικό ταξίδι στο εσωτερικό εκπίπτει σαν έξοδο. Το ΦΠΑ εκπίπτεί στην περιοδική?
  4. Γνωρίζει κάποιος αν τα δίδακτρα για μεταπτυχιακό ατομικης επιχείρησης -Μηχανικού εκπίπτουν αν κοπεί τιμολόγιο? Και αν ναι τα "Δημόσια Πανέπιστημία" έχουν την δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου? Παρακάτω πραθέτω κάποια συναφή άρθρα. https://www.taxheaven.gr/news/50470/ekpiptomenes-kai-mh-ekpitpomenes-dapanes-epixeirhsewn-apofaseis-ths-ded-poy-ekdoohkan-to-2020-kai-aforoyn-se-ypooeseis-me-katalogismo-logistikwn-diaforwn https://www.taxheaven.gr/circulars/43360/ded-175-2023
  5. Καλημέρα συνάδελφοι. 1)Σε περίπτωση υπαγωγής στον 4495 ισογείου καταστήματος όπου προκύπτει διαμερισματωση με το όμορο με απόκλιση τόσο εμβαδού όσο και διαστάσεων οριακά μικρότερη από 2% , απαιτείται Συμβολαιογραφική τροποποίηση της σύστασης με συμβολή και του όμορου? 2)Σε υπόγειο με μια μικρή υπέρβαση κατά επέκταση μικρότερη του 5% προς το προκηπιο ,θα μπει κατηγορία ιε ιε χωρίς να χρειάζεται συναίνεση της πολυκατοικίας? Επηρεάζει κάπου η προσθήκη άνωθεν ισογείου του Νόμου 5037/23-03-2023? Η παράβαση υφίσταται από κατασκευής αρκεί αυτό μόνο του για να μην χρειάζεται συναίνεση? 3) Τέλος μπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει ποτέ χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης σε σχέση με αυτό που μου είπε μια συμβολαιογράφος, ότι κοιτάνε αν σε σχέση με το εμβαδό της αρχικής σύστασης υπάρχει απόκλιση μεγαλύτερη του 2%.ποια νομοθεσία το ορίζει?
  6. Καλησπέρα σε όλους. Όταν έχω σε εκτός σχεδίου περιοχή έξι όμορα τεμάχια του ίδιου ιδιοκτήτη τέσσερα των 4 στρ ,ένα 6στρ και ένα 9στρ. Μπορώ να τα συνένωσω εν τοίς πράγμασι σε ένα ενιαίο 31 στρεμ και ταυτόχρονα να κάνω κατάτμηση σε δύο άρτια οικοδομήσιμα 15 στρεμ και 16 στρέμ αλλά με διαφορετικά εσωτερικά όρια σε σχέση με τα αρχικά 6 με σκοπό την έκδοση δύο ΟΑ. Χρειάζεται οπωσδήποτε γι'αυτό συμβολαιογραφική πράξη?
  7. Tetris αναφέρεστε στην απόχη 176/23 για την υποχρέωση προσώπου.? Dimitris GM δεν αρκεί η αναλυτική αναφορά των όρων και περιορισμών δόμησης .? Εννοείς αν συμφέρει λόγω συντελεστή πχ στην περίπτωση κλιμακωτου να χτιστεί ως ενιαίο ή συνενωμενο?
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα. Στην περίπτωση που έχουμε 4 όμορα γεωτεμαχια εκτός σχεδίου του ίδιου ιδιοκτήτη με τον ίδιο τίτλο κτήσης (συμβόλαιο). Μεμονωμένα κάθε ένα από αυτά είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Στο τοπογραφικό για την έκδοση ΟΑ σε ένα εν τοίς πράγμασι ενιαίο συνενωμενο γεωτεμαχιο: 1)θα πρέπει να δείξουμε και τα όρια των μεμονωμένων τεμαχίων 2) ποια είναι η αποδεκτή διατύπωση στην 651/77 (π Χ .Το υπό στοιχεία ΑΒΓΔΑ τεμάχιο εμβαδού τάδε προερχόμενο από την εν τοίς πράγμασι συνένωση των τεσσάρων υπό στοιχεία τάδε εμβαδού τάδε, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κτλ...) 3)Τι γίνεται στην περίπτωση που έχουν αποδοθεί ορθά βάσει τίτλου διαφορετικά ΚΑΕΚ?Θα επηρεάσει την έκδοση ΟΑ και θα ζητηθεί Συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης? Ευχαριστώ
  9. Αν υπαχθω στις Συμβάσεις Παρ. 9, Άρθρ. 39 Ν.4387/2016 (Δ.Π.Υ.) θα μπορώ να κόβω και ΑΠΥ σε ιδιώτες πελάτες μου? Για να το θέσω καλύτερα.Απο την αρχή της χρονιάς έχω ήδη κόψει σε πολλούς ιδιώτες ΑΠΥ. Τώρα έχω προσληφθεί με σύμβαση σε έναν φορέα και πρέπει να αποφασίσω αν θα υπαχθω στην Παρ. 9, Άρθρ. 39 Ν.4387/2016. Μπορώ να υπαχθω αφού έχω κόψει ΑΠΥ σε παραπάνω από τρεις ιδιώτες?
  10. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω κατά την γνώμη σου? Αν κάνω αίτηση για νέο ρολόι όταν έχω μια παροχή 630kva και έχω ανάγκες για 35kva δεν θα εγκριθεί ποτέ.
  11. Αρμοδιότητα για την μετάβαση-μειωση από ανενεργή παροχή μέσης τάσης 630kva σε παροχή χαμηλής τάση 35kva. Αίτηση υπέβαλα στον ΔΕΔΔΗΕ. Είναι αυτός ο αρμόδιος φορέας ή επειδή εμπλέκεται η μέση τάση υπάρχει και κάποιος άλλος που πρέπει να απευθυνθώ?
  12. Ναι υπάρχει υποσταθμός από τον οποίο έχει κλαπεί ο μετασχηματιστής. Το θέμα είναι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ μέσω του τηλεφωνικού κέντρου με κατεύθυνε και έκανα ηλεκτρονική αίτηση. Εκτός από τη ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει κάποιος φορέας που έχει αρμοδιότητα?
  13. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Αντιμετωπίζω ένα θέμα που αντικατοπτρίζει την παράνοια των φορέων. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Παιανίας σε μια βιοτεχνία υπάρχει μια παροχή μέσης τάσης 630kva η οποία είναι ανενεργή έχοντας γίνει διακοπή από τον πάροχο το 2020. Τώρα θέλοντας να μισθωθεί το ακίνητο έκανα αίτηση ηλεκτρονικά στον ΔΕΔΔΗΕ για μείωση παροχής από μέση τάση σε χαμηλή τάση 35 kva τριφασικό κατηγορία 3.Την διαδικασία αυτή μου την είπαν τηλεφωνικά από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σε συνέχεια της αίτησης μου ήρθε απαντητικο Μάιλ ότι η αίτηση πρωτοκολληθηκε και θα ενημερωθώ για ημερομηνία αυτοψίας. Προχθές ήρθε ο υπάλληλος ενός υπεργολαβου για αυτοψία και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι καί ότι αρμοδιότητα για την μέση τάση έχει η Περιφέρεια. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει για την διαδικασία που πρέπει να γίνει και ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας?
  14. Θα ήθελα την άποψη σας όσον αφορά το ζήτημα της φορολογίας παράλληλα ασφαλισμένου. Συγκεκριμένα Για το πρώτο εξάμηνο του 2021 δούλευα με μπλοκακι σε έναν μόνο εργοδότη με έδρα την κατοικία και τηρώντας τις 5 προϋποθέσεις φορολόγησης ως μισθωτός . Στην συνέχεια σταμάτησα να κόβω μπλοκακι και προσελήφθη ως μισθωτός από άλλο εργοδότη διατηρώντας όμως ανοικτό το μπλοκακι χωρίς να έχω κόψει άλλο τιμολόγιο ή απόδειξη για το διάστημα μετά την έναρξη της μισθωτής εργασίας. Πως θα φορολογηθουν τα εισοδήματα? Υπάρχει τρόπος η φορολόγηση να γίνει εξ ολοκλήρου ως μισθωτός ? Αφού επί της ουσίας δεν υπήρξε χρονικό σημείο που να έχω παράλληλα μισθωτή εργασία και να έχω κόψει και τιμολόγιο.
  15. Στο άρθρο γράφει ότι Οσες διοικητικές πράξεις εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας για την προστασία των προαναφερόμενων εκτάσεων ανακαλούνται. Η ανάρτηση των Δασικών χαρτών ή η κύρωση θα μπορούσε να θεωρηθεί διοικητική πράξη ? Και εν τέλει δλδ αν κάποιος δεν κάνει αντίρρηση τι θα γίνει θα κυρωθεί ως ΑΔ και δεν θα μπορεί να μεταβιβάσει? Αρα δεν γίνεται μαζική ανάκληση και ο καθένας κινείται ατομικά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.