Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Alfouli

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Γκύζη και Νέα Πολιτεία Ωρωπού
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Alfouli's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι μερικές απαραίτητες διευκρινίσεις : 1) Η βεβαίωση θα αφορά μόνο μία ιδιοκτησία. 2) Οι αλλαγές στις θέσεις των ανοιγμάτων και οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις, νομίζω δεν εμποδίζουν την βεβαίωση. 3) Υπάρχει διαφοροποίηση στις όψεις μέν αλλά όχι υπέρβαση. Δηλαδή έχουν τραβήξει τον τοίχο λίγο πιο μέσα από την περασιά των υποστυλωμάτων και έτσι έχει μειωθεί λίγο το εμβαδόν. Αυτή η μεταβολή είναι εμφανής στα σχέδια της σύστασης. Κατά συνέπεια έχω μια μικρή μείωση στην κάλυψη και την δόμηση και καθόλου υπέρβαση. Σχετικά με του κοινόχρηστους χώρους, νομίζω πως τους αγνοούμε αν θέλουμε να δώσουμε βεβαίωση σε αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία.
  2. Ευχαριστώ για την απόκριση! Για το 2. Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να αναφέρει την μικρής κλίμακας και την 48ωρη ή μιλάς γενικά για τις άδειες δόμησης; Το λέω γιατί το "νομίμως υφιστάμενο" είχα την εντύπωση ότι είναι όταν έχει χτιστεί με νόμιμη άδεια!
  3. Συνάδελφοι καλημέρα, Έχω ένα δίοροφο κτίριο με άδεια και σύσταση προ του 1983, χωρίς υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης και ύψους. Η σύσταση έχει διαφορετική όψη και θέση - μέγεθως ανοιγμάτων και δείχνει ένα διαμέρισμα σε σχέση με τα δύο της αδείας. Η σημερινή αποτύπωση μου δείχνει πως δεν εφαρμόσθηκε ακριβώς ούτε το σχέδιο της σύστασης, ούτε της άδειας, αλλά έγιναν αλλαγές εσωτερικής διαρρύθμισης και μεγάλες αλλαγές θέσεις- μεγέθους ανοιγμάτων. Επειδή η πραγματική κατάσταση των όψεων είναι η ίδια και στους δύο ορόφους, εκτιμώ πως οι αλλαγές έγιναν από την αρχική κατασκευή και όχι μεμονωμένα από έναν ιδιοκτήτη αργότερα. Ερωτήματα : 1) Συνεπώς βεβαίωση για μεταβίβαση δίνω; 2) Μπορώ να βγάλω μικρής κλίμακας ή 48ωρη ενημέρωση για να ρίξω έναν τοίχο ή απαιτείται πρώτα ρύθμιση 4178/13; 3) Για κατασκευές προ 1983 υπήρχε υποχρέωση ενημέρωσης φακέλου αν άλλαζε η όψη; Ευχαριστώ
  4. Έχει καταντήσει αηδία η όλη υπόθεση. Ποιός σύλλογος και ποιο ΤΕΕ και ποιά δεν ξέρω και εγώ τι. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα. Μόνο εμπαιγμό και εκμετάλλευση. Πλήρωσε γιατί δεν θα έχεις περίθαλψη; Ασφάλιση; Σύνταξη; Εφάπαξ; Μα τουλάχιστον θα έχω 5200ευρώ το χρόνο. Κάτι είναι και αυτό!!! Πήγα σαν χαζός σήμερα να εισπράξω εγγεκριμένα (από παλαιότερα), χρήματα από τον ΚΥΤ!!!! Ποιόν ΚΥΤ μου λένε; (Μάλλον για τον Ιππότη της Ασφάλτου θα μιλάγαν αυτοί).ΕΟΠΠΥ σαν όλους, κύριεεεεε. Ωραία να πληρώνω ότι και οι άλλοι τουλάχιστον;
  5. Πιθανά μόνο η μαζική αποχή από την πληρωμή θα έχει κάποιο αποτέλεσμα!
  6. Συνάδελφε συμφωνούμε πλήρως. Εννοούσα πως το επιπλέον ύψος θα ερευνηθεί τι ποσοστό είναι του επιτρεπομένου ύψους της περιοχής και όχι του επιτρεπομένου ύψους της αδείας.
  7. Συμφωνώ συνάδελφε για το Θ4 και στις δηλώσεις του ν.4014 τα δήλωνα σαν υπέρβαση ύψους. Εκεί συνέκρινα με την οικοδομική άδεια. Στον ν.4178/13 όμως προβληματίζομαι μιας και διαβάζω από την παράγραφο 2 του άρθρου 18 "Τα μεγέθη των αυθαίρετων κατασκευών συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου." Δεν αναφέρει κάτι σχετικά με τον αν έχει ή όχι οικοδομική άδεια. Επίσης σκέφτομαι αν οι διευκρινήσεις του ν.4014 έχουν ισχύ στον ν.4178;
  8. Γιατί υπέρβαση δόμησης ΒΧ και όχι ΚΧ; Δεν είναι υπόγειο, πατάρι ή σοφίτα επομένως δεν βάζουμε μειωτικό συντελεστή (στον ν4178 δεν υπάρχουν βοηθητικοί χώροι αλλά χώροι μειωμένου συντελεστή).
  9. Έχω την εντύπωση πως εφόσον το συνολικό ύψος δεν υπερβαίνει το επιτρεπόμενο της περιοχής, τότε δεν έχει υπέρβαση ύψους αλλά μόνο υπέρβαση δόμησης. Αν ο όροφος είχε ύψος 4μ, επομένως είχαμε δίωροφο κτίριο με ύψος 8μ>7.5μ, τότε θα είχε υπέρβαση ύψους 0,50μ/7,5μ <20%.
  10. Τι να γίνει με τους πελάτες που βιάζονται; Μήπως όλες οι αγοροπωλησείες είναι κατά ουσία μεταβιβάσεις σε συγγενικό πρόσωπο για να μειωθεί η συνολική ακίνητη περιουσία εν όψει του τρομονόμου φορολόγισης των ακινήτων; Πόσο μπορεί να περιμένουμε μερικές απλές διευκρινήσεις επί τέλους; 24 Νοεμβρίου έρχονται οι εκλογές μας. Στον 4014 ισόγεια αποθήκη έμπανε με μειωτικό συντελεστή. Αν μεταφερθεί στον 4178 θα αλλάξει τίποτα ή επειδή δεν αλλάζουν τα τετραγωνικά θα μείνει ως έχει; (Είναι ντροπή που έχουμε αφήσει την επιστημονική μας ιδιότητα, κατάρτηση, εργασία και αποτέλεσμα να αμοίβεται τόσο πενιχρά και να βγάζουμε και τα μάτια μας μεταξύ μας)
  11. Ευχαριστώ συνάδελφε, έτσι πιστεύω και εγώ. Θα μπορούσαμε να το τεκμηριώσουμε κάπως, αν αμφισβητηθεί ποτέ;
  12. Συνάδελφοι γειά σας Σε ρύθμιση με τον ν.4178/13 ακινήτου το οποίο μεταβίβασαν οι γονείς στον γαμπρό τους και είχαν πληρώσει πρόστιμα αυθαιρέτου το 2003, μπορώ να συμψηφίσω τα πρόστιμα αυτά από την στιγμή που αφορούν το ακίνητο αλλά τον νέο ιδιοκτήτη; Δηλαδή τα πρόστιμα εμφανίζουν το όνομα της πρώην ιδιοκτήτριας (πεθεράς) και όχι του σημερινού ιδιοκτήτη (γαμπρός) Ο νόμος αναφέρει "καταβληθέντα ποσά προστίμων ανέγερσης και διατήρησης... συμψηφίζονται", χωρίς να λέει "της αυθαιρεσίας" ή "του ιδιοκτήτης της" Η λογική μου λέει ναι (αφού δεν υπάρει και σαφές όχι). Καμία βοήθεια;
  13. Συνάδελφε, όλα εξαρτώνται από τους τίτλους ιδιοκτησίας. Είναι ένα εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο 6 στρεμμάτων για το οποίο με ή χωρίς κάθετη ιδιοκτησία ανήκουν τα 5 στρέμματα στην γυναίκα και το ένα στον άντρα; Αν ναι σε αυτήν την περίπτωση θα θεωρήσεις πως έχεις και αρτιότητα και οικοδομική άδεια. Αν τα οικόπεδα είναι δύο και έχεις οικοδομική άδεια σε οικόπεδο μη άρτιο (εκτός σχεδίου με εμβαδο= 1 στρέμμα) Επομένως αν δεν συντρέχουν άλλοι ειδικοί λόγοι που το καθιστούν νόμιμο, τότε η οικοδομική άδεια είναι άκυρη και έχεις αυθαίρετη κατασκευή. Το σε ποιού το όνομα είναι η άδεια δεν είναι το κυρίαρχο. Το μόνο που έχει σημασία είναι αν το οικόπεδο σου είναι ένα ή δύο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.