Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

memspy

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    χαλκιδα

memspy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα σε όλους έχω αναλάβει μια κατασκευεί σε ένα υπαρχόν κτίριο κατοικίας και περιμένω την έκδοση άδεις δόμησης απο συνάδελφο μηχανικό και έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με την πολεοδομία χαλκίδας . ο υπάλληλος της πολεοδόμιας δεν εκδίδει την άδεια δόμησης γιατι λέει ότι η άδεια που είχε η κατοικία απο το 1978 και η αναθέωρηση της το 2003 είναι παράνομες γιατι εκδόθηκαν με λανθασμένο τοπογραφικό και λένε στον ιδιοκτήτη να δήλώσει όλο το σπιτί στον νόμο 4014, μετά την επίσκεψει μου στην πολεοδομία σήμερα έιδα το το οικοπεδο μας εχει φατσα σε ρυμοτομικο σχεδιο που ορίζει ρημοτομικές γραμμες γυρω από τισ γραμμες του ο.σ.ε και πισω όψη σε οικισμό , και τα τοπογραφικα δείχνουν οτι το οικοπεδο ειναι εντοσ οικισμού και δεν αναφέρουν πουθενα το ρημοτομικό . το θέμα είναι οτι το κτιριο δεν εχει υπερβαση δομησης ουτε με τουσ ορους δόμησης του οικισμού ούτε με τους όρους δόμησης του ρημοτομικού , και είπα στον ιδιοκτητη να μην το ενταξει στον νόμο 4014 και να καταθέση αιτηση εκγρισησ δόμησης και να παρουμε γραπτη την αρνηση τησ πολεοδομιας ωστε να προσφύγει δικαστικα αφου δεν μπορουν να ανακληθουν η να ακυρωθουν οι αδειες αυτες και ο συναδελφος που εκδιδει την αδεια του λεει οτι αν μασ απαντησουν γραπτος θα μας κανουν ελεγχο και θα μασ βγαλουν το κτισμα αυθαιρετο και θα πληρωση πρόστιμα . τι να τον συμβουλευσω να κανει ? και το κακο είναι οτι ο συναδελφοσ που εκδιδει την αδεια εχει κανει και την αναθεωρηση το 2002 .
  2. κύριοι σε μια δικιά μου περίπτωση έχω κτήριο ισογείου, πρώτου και σοφίτα παράνομη και ο ιδιοκτήτης του θέλει να δόση το ισόγειο στον α το όροφο στο β και την παράνομη σοφίτα στον γ, στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας πως στο καλό θα δώσω χιλιοστά σε έναν ολόκληρο αυθαίρετο όροφο για να μεταβιβαστεί ? βάση της εγκυκλίου 35 αν ο γ είχε κομμάτι ιδιοκτησίας νόμιμης τότε στα ιδία χιλιοστά του θα πρόσθετα και τα αυθαίρετα μ2 ώστε η αυαθιρεσια του να μην επηρεάσει και τον α και β . τώρα εδώ ο γ δεν έχει δικαίωμα επί του οικοπέδου αλλά μονό σε μια αυθαίρετη σοφίτα τι να κάνω ? ευχαριστώ για τον χρόνο σας .
  3. καλησπέρα συνάδελφοι θα ήθελα και την γνώμη σας για μια πολύ μπερδεμένη περίπτωση . ¨Εχω ένα οικόπεδο 2500μ2 και έχει 3 ο.α . Την πρώτη άδεια την έβγαλαν το 67 για ενα κτίριο 35 τμ και το οικόπεδο ήταν 1250 τμ τότε και οι όροι δόμησης είναι για εντόσ σχεδιού οικισμό προ του 23 . ¨Επειτα βγήκε αλλή άδεια το 73 για προσθήκη ισόγειου και α ορόφου με οικόπεδο 1250, με συνολικα τετραγωνικά δομημένα 262,80 μ2 . το προ του 23 λέει οτι ,μέχρι 2000τμ μέγιστη δομηση 400 τμ αρα μενουν άλλα 137,20 να δομήση . Τωρα ερχόμαστε το 79 και βγαίνει 3 άδεια αλλα εχου παρει και το γειτονικό οικόπεδο και έχει γινει πια 2500 τμ άρα βάση του πδ προ του 23 εχω να χτίσω αλλα 137,20+ ((2500-2000*(0,05)=)+25.00=162,20τμ . τώρα ερχεται ο μηχανικος και βγάζει άδεια για 153,15 ισογειο και υπογειο και νομιμοποιη με την άδεια αλλα 70 σύνολο 223,15τμ . πες τε μου τωρα δεν εχει βγαλει άδεια για τα 57.00 παραπανω παρανομα η εχω τρελαθεί .και τελοσ εχω τακτοποιηση πρόσθετα αλλα 183 που εχει και επείδη κοιτάζω και τις αδείες πάλι λέω να προσθέσω στην τακτόποιηση και τα άλλα 57 τησ άδειας η να μην το αναφέρω καθόλου τη να κάνω ? και ο μηχανικόσ που έβγαλε την τελευταια αδεια εχει πεθάνει αντέ να βρεις ακρης , ευχαριστώ εκ το προτέρον .
  4. Ο ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ . ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
  5. Εγώ από ότι βλεπώ δεν έχει σχέση το άνοιγμα της πλάκας ,αυτές οι βλακείες συμβαίνουν απο λάθος τοποθέτηση της σκαλωσίας και την ποιότητα της σκαλωσιάς .για τέτοιο πάχος πλάκας χρειάζεται 3 η καλύτερα 4 χιλιοστα παχος πύργου και αν έχεις 2 πύργους και πάνω καθ'υψος πρεπει να δέσεισ με χιαστά τα πλαίσια και ειδικά τα εξωτερικα .Το ίδιο είχε συμβεί με μια γεφυρα .καλή τύχη στον επιβλέποντα και στον μπετατζή .
  6. μαλλον θα παω στο μελετητη για εχει κυρωθεί η ΠΕ.Στον δήμο που πήγα σήμερα μου απάντησαν οτι προσπαθούν να τα βρούν γιατί τα έχουν χάσει λέει . Μια ερώτηση ακόμα να ξεκινήσω τις διαδικάσιες για να διορθωθεί στο κτηματολόγιο πριν βγει η άδεια η μετά ?
  7. καλήσπερα σε ολους , την περίοδο αυτή ανάλαβα την πρώτη μου άδεια στην αθήνα . θέλοντας να τσέκαρω το συμβόλαιο -κτηματογραφικό διαγραμμα και το ρυμοτομικο σχέδιο βρήκα ότι το κτηματόλογιο δείνη στον ιδιοκτήτη 25μ2 παραπάνω απο ότι λέει το συμβόλαιο του ,και καμία δίασταση δεν είναι ίδια έχω διαφορές τησ ταξης των 60 εκατοστών . πήγα στο δήμο που υπάγεται και ζήτησα συντετάγμενες στάσεων ,αξονοδιαυσταύροσεων , ορίων οικοπεδου και οικοδομικού τετραγώνου για να το χαράξω με το ρυμοτομικό αλλα πήρα την απάντηση από κάποιες ανεγκεφαλές οτι δεν τα έχουν ξανακούση αυτα που ζητάω .έκανα επίσημα αίτηση στον δήμο και τα ζητάω αλλα δεν έχω λάβει απάντήση τις τελευταίες 20 μέρες .εκτός από το να χαράξω τα όρια με τον μπακάλικο τρόπο ,με το να κρατήσω τισ αποστάσεις των δρόμων και την πράσια και να τηρήσω το ρυμοτομικό τι άλλο υπάρχει για να τα βάλω που να ειναι αξιόπιστο .το οικοπεδο μου εχει πρόσωπο σε δυο οδούς .
  8. αν ο χαλύβας είναι ιταλικός θα πρέπει να έχει και τα δελτία καταληλότητας του αλλιόσ πως μπήκε στην ελληνική αγορά ?(εκτος και αν ειναι μαιμου απο καποιεσ παρτιδες εκτός ευρώπης ,και με κάποιες δόσεις ακτινοβολίας). για να είσαι σίγουρος παρέ τα ανάλογα δείγματα από κάθε παρτιδα που εχείς πάρει και τα πας για δοκίμες βάση κτχ. και σε δημόσια εργαστήρια αλλα και στα πανεπήστημια που αναφέρθηκαν παραπάνω .
  9. ο συνάδελφος εχει απολυτο δίκιο άλλα πρέπει να σκεφτείς οτι πρέπει να εχεις και μια ασφάλεια για να εισαι καλυμένος ,οπότε πρεπεί να γραφτείς στο τεβε. άν έχεις κάρτα ανεργίας τότε μην γραφτείς . Εάν παρείς το εργοληπτικό πτυχίο στα 5 χρόνια μπορείς να γραφτείς και στο τσμεδε .
  10. πρωτα απο ολα εχεισ μια συμβαση εργου που λεει για το ποσο που περνεισ μηνιαιος . αν εχεις παρει χρηματα 3 μηνων πχ τουσ κοβεισ 3 μηνων απυ. για τα υπολοιπα δεν κοβεις τιποτα και δεν σε ενδιαφερει αν κλεισουν το ετοσ αυτη η οχι . εαν σου ζητησουν να κοψεις απυ επι πιστωση για να τα παρεισ μελλοντικα υπαρχουν δυο δρομοι α) τα περνεισ στο μελον καποια στιγμη .β)εαν δεν στα δωσουν τουσ κυνηγας δικαστικα που ειναι χρονοβορο και θα πληρωσεισ και αλλα λεφτα αλλα υπαρχει περιπτωση να φαληρισουν και να μην παρεισ τιποτα .
  11. καλησπέρα και χρόνια πολλά . μου ζητήθηκε ένα τοπογραφικό για οικιακό φωτοβολταικό και μια κάτοψη του χώρου που θα τοποθετηθούν . πρέπει το τοπογραφικο μου να είναι σε κρατικό συστημα συντεταγμένων ? ευχαριστω
  12. καλησπέρα είμαι νέοσ μηχανικός απο τει και ανέλαβα ένα τοπογραφικο για μεταβίβαση στο χωριό μου . Έχω ενα οικόπεδο εντός οικισμού 220μ2 .Βάση του πδ85 δεν είναι άρτιο. Το συγκεκριμένο σπίτι με το οικόπεδο του είναι σε αυτη την κατάσταση απο το 1905 υπαρχει περίπτωση να ειναι άρτιο με έναν παλαιότερο νομο? ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.