Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

akaliak

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.185
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

4 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.762 profile views

akaliak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

237

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εδώ έχω μία παρατήρηση να κάνω: Οι α/θ νερού (π.χ. daikin altherma) που έχουν καλό sCOP στη θέρμανση, δεν έχουν τόσο καλό sEER στην ψύξη (τουλάχιστον σύμφωνα με τις παραμέτρους των ΚΕΝΑΚ/ΤΟΤΕΕ), οπότε στη προσπάθεια να βγάλουμε ένα κτίριο Α ή Α+, προτιμάμε για την ψύξη ένα σύστημα απευθείας εκτόνωσης, όπως VRV/VRF, που πετυχαίνει πολύ καλύτερο sEER. Βέβαια την λύση εδώ μας την δίνουν τα VRF της Mitsubishi, που συνδυάζουν νερό για την ενδοδαπέδια (με την προσθήκη hydrobox/ecodun) και φρεον για την ψύξη, με ένα μηχάνημα. Υ.Γ. Είχα πολλά χρόνια να γράψω στο forum...
  2. Στους επίτοιχους λέβητες φ. αερίου δεν χρειάζεται να κάνεις έλεγχο υπερδιαστασιολόγησης, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. έχεις ένα μηχάνημα 50 KW σε διαράκι :-)). Οι συνήθεις επίτοιχοι λέβητες φ. αερίου 23-24KW έχουν αναλογική λειτουργία και δουλεύουν από 5-7KW μέχρι το μέγιστο της ισχύος τους, ανάλογα με το θερμικό φορτίο που καλούνται να καλύψουν, οπότε εμπίπτουν σε λέβητες κάτω των 20KW που δεν κάνεις έλεγχο υπερδιαστασιολόγησης. Ειδικά αν έχεις ένα νέο επίτοιχο συμπύκνωσης με αντιστάθμιση και θερμοστάστη open therm, είναι κρίμα να τον "χαντακώσεις με υπερδιαστασιολόγηση", αφού μιλάμε για πλήρως προσαρμοζόμενο σύστημα στις ανάγκες θέρμανσης με βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τα συστήματα του παρεθλόντος στα οποία αναφέρεται ο έλεγχος υπερδιαστασιολόγησης.
  3. Συνάδελφοι! Παρακολουθεί κανείς το Smart Buildings? Δεν βλέπω αντιδράσεις... Οι 2 πρώτες ενότητες είνα τραγικές!! Αναμάσημα των ίδιων και των ίδιων χωρίς καμία ουσιαστική πληροφορία... Ήμαρτον...
  4. Παρακολουθώ το smart buildings... Πιο ξύλινη γλώσσα δεν έχω ακούσει... σαν προεκλογική ομιλία πολιτικού... Επί της ουσίας τίποτα...
  5. Η εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους όπου υπάρχει το διάκενο δεν προσφέρει σε αυτούς καμία θερμομονωτική προστασία. Γνώμη μου είναι να γίνει πλήρωση του διακένου και εγκατάσταση ανοιγόμενων κουφωμάτων αν είναι εφικτό ή επάλληλων.
  6. Διαφωνώ με την μη ενεργοποίηση της αντιστάθμισης. Επίσης συμφωνώ με την εγκατάσταση του θερμοστάτη της συσκευής, καθότι συνήθως η επικοινωνία με την συσκευή γίνεται με ειδικό πρωτόκολλο (π.χ. opetherm), ώστε να συνεργάζεται σωστά με την συσκευή τόσο στο θέμα της αντιστάθμισης, όσο και στην αναλογική λειτουργία της ισχύος (πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας), κάτι που δεν συμβαίνει με την εγκατάσταση απλού on/off θερμοστάτη. Επίσης οι μαμά θερμοστάτες είναι συνήθως και χρονοπρογραμματιζόμενοι.
  7. Νομίζω ότι αν στην αρχή στο buildingcert σχετίσεις το νέο ΠΕΑ με το παλιό, τότε το νέο ΠΕΑ εκδίδεται με τις καταναλώσεις του ΚΑ του παλιού. Για τσέκαρέ το, γιατί εγώ προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ.
  8. akaliak

    Σκιάσεις

    To είχαμε συζητήσει και πιο παλιά. Δεν επηρεάζουν τον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας. καθότι (όπως φαίνεται και στον τύπο 2.25, σελ. 51, ΤΟΤΕΕ-2) δεν εισέρχονται πουθενά συντελεστές σκιάσεων στον μειωτικό συντελεστή b. Όμως, στους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης, το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ λαμβάνει υπόψη του και τους συντελεστές σκιάσεων δομικών στοιχείων ΜΘΧ (μην με ρωτήσεις πως, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο) και αυτό φαίνεται κάνοντας αλλαγές στους συντελεστές σκίασης ΜΘΧ και παρατηρώντας μικρές αλλαγές στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του κτηρίου.
  9. Στο παρακάτω link θα βρεις όλα τα απαράιτητα στοιχεία: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak Ξεκίνα το διάβασμα και για όποιες απορίες θα υπάρξουν μπορείς να απευθυνθείς στα αντίστοιχα θέματα του forum...
  10. Η ηλεκτρική κατανάλωση στη θέρμανση αφορά τα βοηθητικά της συστήματα (κυκλοφορητής κλπ.)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.