Jump to content

akaliak

Core Members
 • Content Count

  1,181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

akaliak last won the day on February 22 2017

akaliak had the most liked content!

Community Reputation

232 Πολύ καλή

5 Followers

About akaliak

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,116 profile views
 1. Η εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους όπου υπάρχει το διάκενο δεν προσφέρει σε αυτούς καμία θερμομονωτική προστασία. Γνώμη μου είναι να γίνει πλήρωση του διακένου και εγκατάσταση ανοιγόμενων κουφωμάτων αν είναι εφικτό ή επάλληλων.
 2. Διαφωνώ με την μη ενεργοποίηση της αντιστάθμισης. Επίσης συμφωνώ με την εγκατάσταση του θερμοστάτη της συσκευής, καθότι συνήθως η επικοινωνία με την συσκευή γίνεται με ειδικό πρωτόκολλο (π.χ. opetherm), ώστε να συνεργάζεται σωστά με την συσκευή τόσο στο θέμα της αντιστάθμισης, όσο και στην αναλογική λειτουργία της ισχύος (πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας), κάτι που δεν συμβαίνει με την εγκατάσταση απλού on/off θερμοστάτη. Επίσης οι μαμά θερμοστάτες είναι συνήθως και χρονοπρογραμματιζόμενοι.
 3. Νομίζω ότι αν στην αρχή στο buildingcert σχετίσεις το νέο ΠΕΑ με το παλιό, τότε το νέο ΠΕΑ εκδίδεται με τις καταναλώσεις του ΚΑ του παλιού. Για τσέκαρέ το, γιατί εγώ προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ.
 4. To είχαμε συζητήσει και πιο παλιά. Δεν επηρεάζουν τον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας. καθότι (όπως φαίνεται και στον τύπο 2.25, σελ. 51, ΤΟΤΕΕ-2) δεν εισέρχονται πουθενά συντελεστές σκιάσεων στον μειωτικό συντελεστή b. Όμως, στους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης, το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ λαμβάνει υπόψη του και τους συντελεστές σκιάσεων δομικών στοιχείων ΜΘΧ (μην με ρωτήσεις πως, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο) και αυτό φαίνεται κάνοντας αλλαγές στους συντελεστές σκίασης ΜΘΧ και παρατηρώντας μικρές αλλαγές στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του κτηρίου.
 5. Στο παρακάτω link θα βρεις όλα τα απαράιτητα στοιχεία: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak Ξεκίνα το διάβασμα και για όποιες απορίες θα υπάρξουν μπορείς να απευθυνθείς στα αντίστοιχα θέματα του forum...
 6. Η ηλεκτρική κατανάλωση στη θέρμανση αφορά τα βοηθητικά της συστήματα (κυκλοφορητής κλπ.)
 7. Αν θα έχεις και φούρνο αερίου (συσκευή τύπου Α) και εφόσον αυτός είναι μέχρι 11KW, τότε υπαρχει απαίτηση ο χωρος εγκατάστασης να είναι μεγαλύτερος από 20m3 και να υπάρχει τουλάχιστον ένα παράθυρο προς εξωτερικό χώρο.
 8. Συνάδελφοι, με τις θερμοπροσόψεις που εφαρμόζουμε πλέον στα κτήρια, τι γίνεται τώρα με την ισχύ του νέου κανονισμού; Ξεχνάμε τα αφρώδη υλικά (π.χ. πολυουρεθάνη, ESP);
 9. Έτσι άκουσα, αλλά δεν το βρήκα να το γράφει κάπου στο ΦΕΚ. Βέβαια μια ματιά έριξα...
 10. Βλεπώ πλέον πυρανιχνευτές σε κουζίνες και δωμάτια κατοικιών... και πολλά άλλα βέβαια.
 11. Δυστυχώς κάπου υπάρχει ένας νόμος που γράφει περί "απλών η/μ μελετών" (ή κάπως έτσι τέλος πάντων), στις οποίες έχουν δικάιωμα υπογραφής όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί και σε αυτή την κατηγορία κατατάσσει και τις μελέτες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των κατοικιών... Σε κάποιες μελέτες αδειών έβλεπες υπογραφή της μελέτης ηλεκτρολογικών π.χ. από πολιτικό μηχανικό. Ευτυχώς τις ΥΔΕ μπορούν να τις υπογράφουν μόνο μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, ναυπηγοί μηχανικοί και αδειούχοι ηλεκτροτεχνίτες. Υ.Γ. Άλλο η μελέτη ηλεκτρολογικών για την έκδοση άδειας στην πολοεδομία (Υ.ΔΟΜ. πλέον) και άλλο ο εσωτερικός έλεγχος της εγκατάτασης και η σύνταξη της ΥΔΕ που απαιτείται από τον ΔΕΔΔΗΕ για την σύνδεση με το δίκτυο.
 12. Πόλεμος κατά των ΑΠΕ μόνο στην Ελλάδα υπάρχει, τη στιγμή που στις σκανδιναβικές χώρες παράγουν το 50%+ (μερικές 60-70%) της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ. Μία επίσκεψη στο Άαρχους της Δανίας είναι απαραίτητη σε όλους... Υ.Γ. Αν τελικά η Πολιτεία, με δημοψήφισμα ή μη, αποφασίσει στροφή προς την ηλεκτροπαραγωγή με ορυκτά καύσιμα, απλά να το ξέρουμε να μην επενδύουμε τζάμπα και βερεσέ σε γνώσεις γύρω από τις ΑΠΕ...
 13. Αυτό είναι ένα ωραίο ερώτημα και ψάχνω κι εγώ την απάντηση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.