Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

el_eng

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

el_eng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ κάποιος που έχει ασχοληθεί με το λογισμικό pvsyst να μου πει γιατι δεν μπορω να αλλάξω το file_name των inverters και πάνελ τα οποία έχω χρησιμοποιήσει. Και πώς μπορώ να το κάνω? Το αλλάζω, τα δέχεται και όταν κάνω τα projects load πάλι τα εμφανίζει με το όνομα που είχαν πριν τα αλλάξω.Ευχαριστώ. Ή γενικά αν κάποιοσ έχει manual για το pvsyst????
  2. Απλό διάγραμμα έχω και εγώ.Κάποιες περαιτέρω επεξηγήσεις θέλω εγώ.
  3. Γεια σας.Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια όσων γνωρίζουν γενικές πληροφορίες για την απόδοση ιnverter σε φ/β εγκατάσταση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για παράδειγμα σε λογισμικά σχεδιασμού εγκατάστασης φ/β εγκατάστασης ζητείται ολόκληρη η καμπύλη του βαθμού απόδοσης και όχι μια τυπική τιμη.Γιατί γίνεται αυτο? Ζητάω γενικές πληροφορίες πάνω σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ.
  4. Παιδιά καλησπέρα.Μήπως μπορεί κάποιος να μου στείλει ένα αρχείο ή κάποιο pdf , ή κάποιο link όσον αφορά τις απώλειες σε φωτοβολταική εγκατάσταση???Στο διαδίκτυο που έχω ψάξει, δεν βρήκα κάτι. Ψάχνω συγκεκριμένα για τις απώλειες. Ευχαριστώ πόλύ.
  5. Γεια σας!Θα ήθελα μια βοήθεια παρακαλώ στο εξής: Ένας κινητήρας οδηγείται από ρυθμιστή στροφών , είναι αερόψυκτος και ψύχεται μέσω ανεμιστήρα που κινείται από τον άξονά του.Η απαγωγή θερμότητας είναι ανάλογη της παροχής αέρα και η παροχή αέρα ανάλογη της περιστροφικής ταχύτητας.Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ψύξη του κινητήρα κατά τη λειτουργία του στις συνθήκες αυτές(οδήγηση από ρυθμιστή στροφών)??
  6. Πολύ καλησπέρα σας!!!Παραθέτω μια απορία μου και όποιος μπορεί ας βοηθήσει παρακαλώ γιατι αύριο εξετάζομαι στις σύγχρονες μηχανες...Αν στον στάτη δεν έχω συμμετρικό τριφασικό σύστημα τι γίνεται με το μαγνητικό πεδίο της κάθε φάσης του στάτη, το συνιστάμενο μαγνητικό πεδίο του στάτη και τελίκά το συνιστάμενο μαγνητικό πεδίο της μηχανης(το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του σταθερου μαγνητικού πεδίου του δρομέα με το στρεφόμενο συνιστάμενο από τις 3 φάσεις μαγνητικό πεδίο του στάτη)
  7. Καλησπέρα.Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής:σε σύγχρονη μηχανή ποιά η σχεση ακριβώς του ρεύματος του στάτη μιας φάσης με το ρεύμα διέγερσης στο δρομέα??? Επίσης.... πώς ακριβώς επηρεάζει το ρεύμα διέγερσης την άεργο ισχύ Q????
  8. Ναι άυτά είδα και στα τεχνικά φυλλάδια.Εγώ άλλο θέλω όμως, τον απλό β.α.Η δουλειά αυτή αφορά διπλωματική εργασία δεν είναι και τόσο επίσημα τα πράγματα δλδ.Εγώ το γινόμενο τάσης και ρεύματος θέλω ανά 15 λεπτά πιθανόν για να βρώ μετα τον μέγιστο β.α. και να συγκρίνω τους μέγιστους β.α. μεταξύ τους, γιατί έχω να κάνω με διάφορους inverter. Κώστα δεν κατάλαβα γιατί μου υπενθυμίζεις τον κανόνα 88.Εγώ είπα να ρωτήσω εδώ θεωρώντας ότι κάποιος πολύ πιο έμπειρος από εμένα (είμαι φοιτήτρια ακόμη) θα μπορεί να με βοηθήσει.Ευχαριστώ και εσένα προσωπικά ,γιατί όντως με excel θα το κάνω.
  9. Πολύ καλημέρα σας είμαι καινούρια στο forum και μπορώ να πω ότι το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον.Ήρθε η ώρα λοιπόν να υποβάλω και τη δική μου ερώτηση.Λοιπόν.... μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να υπολογίζει τον βαθμό απόδοσης του inverter φωτοβολταικής εγκατάστασης αν του δίνονται τα V,I εισόδου και V,I εξόδου?Προφανώς γνωρίζω τον τύπο (Vout*Iout/Vin*Iin)αλλά έχω χιλιάδες μετρήσεις που πρέπει για κάθε μια να υπολογίσω βαθμό απόδοσης και να συγκρίνω μετά τα αποτελέσματα. (έχω ήδη τις μετρήσεις σε ηλεκτρονική μορφή)Γενικά ψάχνω ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα όχι απαραίτητα για ηλεκτρολόγους που να του εισάγω τα 4 δεδομένα , τη σχέση από την οποία προκύπτει ο βαθμός απόδοσης και να μου βγάλει το n.Kατεπείγον.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.