Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

katerina_olli

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

katerina_olli's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα την άποψή σας, σε αγροτεμάχιο υφίσταται αυθαίρετα μόνο μία ψησταριά χτιστή (τύπου bbq). Σε ποια κατηγορία του Ν.4495 να υπαχθεί για να μπορέσει να πάρει βεβαίωση; Να τονίσω πως δεν υπάρχει κτίσμα ώστε να μπορέσει να υπαχθεί στον Ν.4495/2017 αρ.30 παρ.1 περ. ιβ. Ευχαριστώ.
  2. "*Η ανάρτηση των συγκεκριμένων δεδομένων έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, δεν αποτελεί δεσμευτική εγκύκλιο και δεν δεσμεύει με οποιονδήποτε τρόπο τα όργανα του ΤΕΕ, το ΥΠΕΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη Δημόσια Αρχή, οι δε χρήστες των πληροφοριών έχουν την αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε έννομη συνέπεια ανακύψει από τυχόν αξιοποίηση αυτών των δεδομένων." Οπότε μπορούμε και να μην τις λάβουμε καν υπ' όψη μας. Απόρω γιατί μας απάντησαν λοιπόν...
  3. Όντως δεν υπάρχουν ανοίγματα από κεινη την πλευρά, σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια sagiasd!!
  4. Ωραία, κατάλαβα! Ευχαριστώ!! Και κάτι ακόμα, η αφετηρία μέτρησης του ύψους ενός κτιρίου είναι βάσει ΓΟΚ 85 αρ.9 "Το μέγιστο ύψος του κτιρίου σε κάθε σημείο των όψεών του μετριέται από την οριστική στάθμη του εδάφους του οικοπέδου ή από τη στάθμη του πεζοδρομίου, αν οι όψεις τοποθετούνται επί της ρυμοτομικής γραμμής και αυτή ταυτίζεται με την οικοδομική γραμμή. " και αρ.17 "Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου επιτρέπεται η μερική εκσκαφή ή επίχωση του εδάφους για την προσαρμογή του κτιρίου σε αυτό με την προϋπόθεση ότι σε κανένα σημείο η οριστική στάθμη του εδάφους δεν θα βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα από 1,50 μ. από τη φυσική του στάθμη. Μεγαλύτερη επέμβαση στο έδαφος επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση της Ε.Π.Α.Ε. Επίσης, επιτρέπεται να κατασκευάζονται έργα, όπως πεζούλια, βεράντες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), σκάλες κύριες ή βοηθητικές, τα οποία, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους, είναι αναγκαία για την επικοινωνία με το κτίριο.". Σύμφωνα με τα παραπάνω, όπως μου είπες και συ sagiasd, η διαμόρφωση του προκηπίου δεν αποτελεί παράβαση! Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω άρθρα, όταν το όμμορο οικόπεδο έχει ξεμπαζώσει (και αποκαλύψει το υπόγειό μου), αποτελεί παράβαση για μένα?
  5. Καταρχάς σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Ναι ναι , χώρος εκμεταλλεύσιμος είναι, τον έχω δηλώσει, απλά με μπέρδευε η υπέρβαση ύψους πως θα δηλωθεί! Ωραία, άρα είμαστε εντάξει για το 1ο. Όσο για την υπερύψωση του ισογείου, εννοείς δηλ. να θεωρήσω πως συνολικά το κτίριο είναι κατά 1μ. ψηλότερο και να ενσωματώσω την παράβαση στον τελευταίο όροφο (στην περίπτωσή μου, σοφίτα)..σωστά?
  6. Συνάδελφοι, τα φώτα σας! Σε διώροφη με στέγη οικοδομή (άδεια του 1988), η στέγη έχει υπερυψωθεί κατά 0,50μ και υπάρχει και προσβάσιμος χώρος από κάτω. Υπάρχει προκήπιο (που τηρήθηκε) και, ενώ στην άδεια δε φαινόταν, έχει γίνει διαμόρφωσή του με 3 σκαλοπάτια, με αποτέλεσμα η οικοδομή να έχει τοποθετηθεί ψηλότερα απ'την αφετηρία μέτρησης της άδειας. Απορίες: 1) η αυθαιρεσία της στέγης, ως προς την υπέρβαση ύψους, θα είναι 0,5/επιτρεπόμενο ύψος (κτιρίου) περιοχής ή 0,5/επιτρεπόμενο ύψος (στέγης) περιοχής? 2) η διαμόρφωση του προκηπίου αποτελεί παράβαση? Το υπόλοιπο κτίσμα (εκτός απ'την παράβαση της στέγης) έχει το εγκεκριμένο ύψος της άδειας. Ευχαριστώ πολύ!!
  7. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς ποιοί ήταν οι όροι δόμησης για εκτός σχεδίου πριν το 1978, συγκεκριμένα όμως για Ψυγεία- Διαλογητήρια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.