Μετάβαση στο περιεχόμενο

SIMOUN

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

SIMOUN's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμβολαιογράφος: Βάλτε τις συντεταγμένες (ΕΓΣΑ) στη κάτοψη του μαγαζιού. Τοπογράφος: Αυτό δεν είναι εφικτό. Πως θα φτάσω τις οδεύσεις μέσα στο συγκεκριμένο εμπορικό? Πελάτης: Θα χάσω τον αγοραστή.
  2. Το υπέρτατο τουρλουμπούκι και οι μηχανικοί είναι μεσ' την μέση θεωρούμενοι από τους ιδιώτες γρανάζια του ξεζουμίσματος που δουλεύει για μας! Για οριζόντια ιδιοκτησία (κατάστημα) 40 τμ. μέσα σε εμπορικό 17.000 τμ η συμβολαιογράφος ζητάει τοπογραφικό με ΕΓΣΑ! Ποιανού πράγματος!? Του μαγαζιού που είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ενοποιημένου μαγαζιού? Όλου του εμπορικού?
  3. Μόλις έδωσα Βεβ. Μη Ύπαρξης Αυθαιρεσιών και όλα πήγαν καλά. 1. Χειρόγραφη σύμφωνα με το υπόδειγμα του ΥΠΕΚΑ. 2. Έκοψα ΑΠΥ, χωρίς ΦΕΜ, κρατήσεις και συμφωνητικά. Η συμβολαιογράφος τα δέχτηκε. Η τράπεζα τα δέχτηκε (για το δάνειο). Το μόνο πρόβλημα ήταν στο υποθηκοφυλακείο ότι ζητήθηκε να απαλειφθεί από τα συμβόλαια (όχι από τη βεβαίωση) η λέξη "εμφανείς" από την έκφραση "εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές".
  4. Καταργείται η δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 35%. Αυτό προβλέπει τροπολογία που συμπεριελήφθη χθες στο σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα. Η ρύθμιση έρχεται να επαναφέρει την απαγόρευση, η οποία είχε καταργηθεί το 2003 και αφορά πλήθος μικρών νησιών. Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει… την κατάργηση ενός περιορισμού, τον οποίο είχε θεσπίσει ως υπουργός Αιγαίου ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης. Πρόκειται για έναν περιορισμό που προέβλεπαν τα ειδικά προεδρικά διατάγματα που είχαν εκδοθεί για τα μικρά νησιά και ο οποίος όριζε, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιτρέπεται η δόμηση σε κλίσεις μεγαλύτερες του 35%. Η απαγόρευση αυτή είχε καταργηθεί με τον νόμο 3212/03 από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία επέτρεψε τη δόμηση σε οικόπεδα με μεγάλες κλίσεις, διατηρώντας έναν μικρό περιορισμό στην έκταση των βοηθητικών χώρων που δεν προσμετρώνται στον συντελεστή. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο περιορισμός που είχαν θέσει τα ειδικά διατάγματα για τα νησιά βασιζόταν σε επιστημονικές μελέτες «και αποσκοπεί στην προστασία της αρχιτεκτονικής και φυσικής κληρονομιάς». Η κατάργηση «προκάλεσε διαφορετικές ερμηνείες από τις πολεοδομικές υπηρεσίες», αφού άλλες εφάρμοζαν τις γενικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και άλλες τις απαγορεύσεις των ειδικών διαταγμάτων για τα νησιά. Γιωργος Λιαλιος http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/02/2011_432036
  5. Αν και είναι λίγο παλιό το post, τριγυρίζοντας στον δικτυακό τόπο του Υπ.Παιδείας έπεσα σε αυτό που ζήταγες ΑLΕΧP και το ανεβάζω για τον επόμενο... http://www.ypepth.gr/docs/y_a_63893ia_3_6_2010_telikh_100609.doc
  6. st2 δεν αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στα παραπάνω και εξηγούμαι: Αν πατήσεις πρώτα το εργαλείο του σημείου (ή και το εργαλείο του τοίχου) και του δώσεις συντεταγμένες x,y,z σύμφωνα με το προηγούμενο post μου, θα στο τοποθετήσει όπου θέλεις (το σημείο ή την αρχή του τοίχου αντίστοιχα).
  7. Εννοείται ότι έχει εισαγωγή σημείων και σχεδιασμό με συντεταγμένες και από τις αρχικές, μάλιστα, εκδόσεις. Με windows-->palettes-->coordinates, αναδύεται το σχετικό toolbar που μπορεί να μην είναι εμφανές στο default interface του προγράμματος. Βέβαια, έχει εισαγωγή με απόλυτες και σχετικές συντεταγμένες απλά πληκτρολογώντας το γράμμα που εμφανίζεται bold στο toolbar. Δηλαδή αν θέλεις να εισάγεις τιμή που να αναφέρεται στον άξονα των x πατάς x και μετά την τιμή. Αλλά και χωρίς το coordinate toolbar, αν έχει ενεργοποιημένο κάποιος το tracker και πατήσει για παράδειγμα, x ή y μπορεί να δώσει κατευθείαν τιμή. Τέλος το archicad, σε εμάς, έχει αντικαταστήσει πλήρως το autocad, το οποίο έχει περιοριστεί μόνο για την επικοινωνία με άλλα γραφεία και συναδέλφους που δουλεύουν autocad.
  8. Καλησπέρα. Στόχος μου δεν ήταν να διαστρεβλώσω το νόημα των λεγομένων κανενός, αλλά να κάνω οικονομία στην παράθεση σε σχέση με το θέμα που ρωτάω. Συγγνώμη για την σύγχυση και ευχαριστώ.
  9. Μην ανησυχείς καθόλου zavi, με πρόλαβες! Χθες το είπαμε, σήμερα θα το κάνουμε; Τι είμαστε τίποτα βορειοευρωπαίοι;
  10. Ωραία, ωραία... Μετά από 300 post σε αυτό το thread κάτι κατάλαβα και εγώ! Εδώ έρχεται και η περίπτωση μου μόνο που σε σχέση με του erling είναι μετά του 85 (του 1987, κατηγ.Γ, σπουδ.Σ2) με υπόγειο, pilotis και όροφος με πρόβλεψη για άλλους δύο ορόφους. Αν γινότανε ένας όροφος προσθήκη όλα θα ήταν καλά, σύμφωνα με τα παραπάνω. Η ερώτηση μου είναι: Υπάρχει περίπτωση η προσθήκη των δύο ορόφων στην περίπτωση μου, να μη χρειαστεί ενισχύσεις; Θα ήθελα μία χοντρική απάντηση όπως "δεν υπάρχει περίπτωση. Θα γίνουν ενισχύσεις" ή "τι να σου πούμε...η μελέτη θα δείξει..." Όλα αυτά βέβαια, δεν αντικαθιστούν τη γνώμη και τις μελέτες του συνεργάτη πολιτικού μηχανικού αλλά ρωτώ για να συμβουλεύσω σε ένα πρώτο επίπεδο τον πελάτη για το ποιες είναι οι επιλογές του. Ασχέτως, εξάλλου, αν θα γίνει προσθήκη ενός ή δύο ορόφων ο συνάδελφος πολιτικός που θα κάνει τις μελέτες θα θέλει, ελπίζω, να κάνει τον έλεγχο εφαρμογής του υφιστάμενου. ...με σεβασμό στη διάκριση των ρόλων μας...
  11. Αγαπητή myri το link δε λειτουργεί (περάσανε δύο χρόνια από το post βέβαια...) Τα thread για το συγκεκριμένο θέμα είναι πάρα πολλά και έχω χαθεί. Για να μη ξανακάνουμε, εξάλλου, κάπου αλλού την ίδια συζήτηση είναι δυνατόν να κάνεις ένα update το link; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Το θέμα είναι αν σε ενδιαφέρει το πως χωρίζεται, τι κάνεις; Ο ιδιοκτήτης θέλει τον μελλοντικό όροφο των 200τμ, να τον μοιράσει στα παιδιά του 120-80 τμ. στην Ο.Ι. Εγώ λέω να μοιράσω λοιπόν, απλώς τον μελλοντικό όροφο, αλλά ο συμβολαιογράφος ζήτησε κατόψεις (έστω και πρόχειρες είπε!) πως θα χωριστεί αυτός ο μελλοντικός όροφος! Καθένας ζητάει ότι γουστάρει (και να ψάξω για άλλον) ή έχει δίκιο; και δε ξεχνώ...Κοινόχρηστα μελλοντικά τετραγωνικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.