Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

J.D.S.

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by J.D.S.

  1. deathlok Καλημέρα την έκανα την εγγραφή και διάβασα και τις πρότυπες μελέτες, θα κοιτάξω και τα πιθανά λάθη. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου astrah, είσαι αρκετά κατατοπιστικός ξεκινάω και βλέπουμε. Για να δούμε τι ψάρια πιάνουμε?
  3. deathlok το ΦΕΚ το έχω διαβάσει, το πρόβλημά μου είναι πως να ξεκινήσω. Όσο για το μηχανικό στην περιοχή μου κανείς δεν είναι διατεθημένος να σου δείξει. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη νοοτροπία λές και όλοι οι υπόλοιποι φύτρωσαν δεν τους έδειξε κάποιος!! Ευχαριστώ πάντος για την απάντησή σου.
  4. Καλημέρα, Σε οικογενειακή πολυκατοικία (3 όροφο) θέλουν να κάνουν μετατροπή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. Δεν υπάρχει καταστατικό καθώς επίσης δεν υπάρχει κοινόχρηστο ρολόι. Το κοινόχρηστο ρεύμα παίρνει από διαμέρισμα και χρησιμοποιεί μόνο φωτισμό και καυστήρα. Θέλω να ρωτήσω εάν μπορούν να ενταχθούν στην επιδότηση του ΕΣΠΑ και επίσης να ρωτήσω, επειδή είναι η πρώτη μου δουλειά τέτοιου είδους, τι χρειάζεται για να ξεκινήσω τη μελέτη . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλημέρα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πιστεύω να πάνε όλα καλά και να "ξεβαλτώσουμε" λίγο γιατί όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου, πέσαμε σε ύφαλο. Άντε να δούμε! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
  6. Επανέρχομαι, καλημέρα. Η συγκεκριμμένη τεχνική εταιρία ασχολείται με οπτικές ίνες (φτιάχνει δίκτυα με οπτικές ίνες). Αυτό που μου είπε άνθρωπος που δουλεύει είναι ότι χρειάζονται άδεια από τον εκάστοτε δήμο που θα περάσει το δίκτυο και θα πρέπει να γίνεται μία αίτηση για να πάρει άδεια η εταιρία για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (Σκαψίματα σε δρόμους κλπ.). Τι γνωρίζεται για τέτοιες περιπτώσεις; Μπορώ να κάνω επιβλέψεις σε τέτοιου είδους έργα βάσει του πτυχίου μου (Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ.) Επίσης διάβασα το εξής: Για να εργαστεί ένας Μηχανολόγος Μηχανικός ως Εργολήπτης Δημοσίων Έργων είναι απαραίτητη η εγγραφή: α) Στα Νομαρχιακά Μητρώα Δημοσίων Έργων Απαιτούνται 3 έτη μετά την απόκτηση πτυχίου – δεν απαιτούνται πιστοποιητικά εμπειρίας και αναλαμβάνουν μικρά έργα προϋπολογισμού δαπάνης μέχρι το 1/3 του ορίού της Α΄βαθμίδας. β) Στα Μητρώα Εμπειρίας Κατασκευαστών (Μ.Ε.Κ). Η εγγραφή γίνεται στην Α΄ τάξη του ΜΕΚ και απαιτούνται 5 έτη από την κτήση του πτυχίου σπουδών και ανάλογη αποδεδειγμένη εμπειρία σε έργα δημόσια ή ιδιωτικά. γ) στα Μητρώα Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ) ( επιχειρήσεις ατομικές ή εταιρικές ) Το πρώτο κριτήριο το έχω για τα υπόλοιπα όμως όχι. Και τι χρειάζεται για να εγγραφώ. (Μίλησα με τη Νομαρχία και δε γνωρίζουν κάτι για το πρώτο (α)). Ευχαριστώ.
  7. Αστέριε ευχαριστώ για την απάντηση θα ρωτήσω περαιτέρω πληροφορίες και μιλάμε ξανά. Κάθε πληροφορία καλή είναι...!
  8. Καλημέρα συνάδελφοι. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ και πρόσφατα μου έγινε πρόταση για δουλειά σε μία εταιρία ως Μηχανικός Έργου. Αρχικά, δεν γνωρίζω πια είναι τα καθήκοντά της συγκεκριμμένης θέσης και δεύτερο δεν γνωρίζω εαν μπορώ να υπογράψω ως Μηχανικός Έργου με βάση το πτυχίο μου. Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν ευπρόσδεκτη.
  9. Καλημέρα συνάδελφοι επειδή μου ζητήθηκε να κάνω τη διαδικασία για υποκυβισμό σε όχημα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο προσχέδιο από τεχνικές περιγραφές και τι άλλο χρειάζεται έτσι ώστε να ολοκληρωθεί? Είναι η πρώτη φορά που μου ζητάνε κάτι τέτοιο και θα ήθελα τα φώτα σας! Ευχαριστώ!
  10. Καλημέρα, Εαν μπαίνει στο φορουμ καλύτερα γι' αυτόν, να προετοιμάζεται.
  11. Χθές που έλεγξα πάλι την ηλεκτροβάνα του συγκεκριμένου "κυρίου" είδα ότι την είχε τοποθετήση σωστά επάνω. Μάλλον κατάλαβε ότι κάποιος τον ελέγχει. Πάλι καλά.
  12. Δεν ανέβασα το φωτογραφικό υλικό για να διαπιστωθεί καμία ποινική πράξη. Το να δείξεις τι κάνει ο καθένας για να ζεί σε βάρος των υπολοίπων, δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα; Επίσης δε ζήτησα να μου κάνει κανείς πραγματογνωμοσύνη, μπορώ και μόνος μου και τέλος τα συμπεράσματα είναι προσωπικά όπως σωστά αναφέρεις. Δε νομίζω να προσβάλω κάποιον με τις εκφράσεις μου, δηλαδή εγώ που πληρώνω για να με κλέβει ο συγκεκριμένος "κύριος" τι είμαι; Ευχαριστώ.
  13. Αυτός είναι πολύ βλάκας απλά έχει βγάλει το μοτερ από επάνω και το έχει ακουμπήσει επάνω στη βαλβίδα. Έχω τραβήξει φωτό για να δείτε. Το ότι κλέβει το ξέρω απλά ήθελα να το επιβεβαιώσω. Ευχαριστώ.
  14. Τώρα εξηγείται πως όλοι οι ένοικοι παραπονιούνται για παραπάνω κατανάλωση πετρελαίου στα κοινόχρηστα.
  15. Έκανα λάθος για τον όροφο, είναι στον 6ο αλλά δεν παίζει ρόλο, είναι τελευταίος όροφος. Γι' αυτό πιστεύω έχει αφήσει τα ρευματα επάνω. Αν ανάψει ένας ένοικος από κάτω δε νομίζω ότι μπορεί να ζεσταθεί έτσι. Δίνει εντολή από το θερμοστάτη του.
  16. Καλημέρα, μετά από έλεγχο που έκανα στις ηλεκτροβάνες όλων των ενοίκων στην πολυκατοικία που μένω, ανακάλυψα ότι το διαμέρισμα του 5ου ορόφου έχει αφαιρέσει το μοτέρ από τη βάνα, αλλά την έχει συνδεδεμένη κανονικά με τα καλώδια. Επειδή έχω πέσει σε ενοίκους λαμόγια, που όλοι κοιτάνε πως θα κλεψουν ο ένας από τον άλλο, θέλω να ρωτήσω εάν αυτός ανάψει από το διακόπτη του, το καλοριφέρ ο λέβητας θα ανάψει το μοτέρ όμως της ηλεκτροβάνας δε θα στείλει σήμα στο μετρητή, ΣΩΣΤΑ; Άρα κλέβει πετρέλαιο σε βάρος των υπολόιπων. Είναι λάθος αυτό που σκέφτομαι; Ευχαριστώ.
  17. Εκτός αυτού, για να παραχθεί το υδρογόνο χρειάζεται ενέργεια, η ενέργεια στο αυτοκίνητο έρχεται από το δυναμό, για να γίνει η ηλεκτρόλυση θα χρειαστεί περισσότερο ρεύμα. Επομένως παραπάνω καταπόνηση του κινητήρα, άρα μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης. Αυτοί που εμπορεύονται τέτοιου ίδους συστήματα, καλό είναι, στην Ελλάδα να γίνεται έλεγχος από το τμήμα ελέγχων, αν θυμάμαι καλά είναι αυτό που δίνει τις εγκρίσεις τύπου, σε οχήματα που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και βρίσκεται στο ΚΤΕΟ Ελληνικού. Και μετά να δημοσιεύουν τις όποιες μετρήσεις τόσο των καταναλώσεων όσο και των εκπομπών καυσαερίων.
  18. Γνώμη μου είναι ότι δε φταίει ο συνάδελφος που κάνει τις λαμογιές, αλλά οι πολίτες-πελάτες του, που του ζητάνε να κάνει τη λαμογιά. Όλοι έχουμε μάθει να κάνουμε και να ζητάμε πράγματα, που όπως και να το κάνεις δεν είναι και τόσο νόμιμα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο! Και στις μέρες μας, επειδεί και εγώ είμαι από τους "μ@Λ@κες" που πάνε με το σταυρό στο χέρι, γιατί έτσι μου έμαθε ο πατέρας μου, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα, όσο αφορά στον τόπο μας. Ας ξεκινήσουν οι καταγγελίες χωρίς να σκεφτόμαστε, έλα μωρέ δεν πειράζει εγώ θα φτιάξω τα πράγματα... γι' αυτό δε γινεται τίποτα!
  19. Θα το ελέγξω δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται στην πολυκατοικία, γιατί είναι ένα μπάχαλο.
  20. Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν σε πολυκατοικία το πάγιο θέρμανσης είναι 30% (βάσει των κατανομών δαπανών θέρμανσης), μπορούν οι ιδιοκτήτες εάν συμφωνήσουν να ορίσουν μικρότερο ποσοστό; Για παράδειγμα 15%, έτσι ώστε κάποιος που δεν χρησιμοποιεί το καλοριφέρ να μην αναγκάζεται να πληρώνει τόσο μεγάλο πάγιο.
  21. Ενώ τώρα που όλα γίνονται από "ειδικούς" δεν γίνεται καμία λαμογιά....!! Τι λέμε τώρα, ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι έχουμε γίνει έτσι όπως θέλουν αυτοί! Και ένας ενεργιακός επιθεωρητής ο οποίος δεν έχει δουλειά και ψάχνει θα την κάνει τη λαδιά του για να μην δυσαρεστήσει τον ΠΕΛΑΤΗ. Όλα γίνονται από όλους.....
  22. Γνωστός μου θέλει να τοποθετήσει μηχανισμό σε πόρτα για γκαράζ, την οποία χρησιμοποιούν οι 3 από τους 5 ιδιοκτήτες. Σε ποιόν και πως θα πρέπει να καταμεριστούν τα έξοδα τοποθέτησης και αγοράς του μηχανισμού. Οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες, έχουν δικές τους εισόδους γκαράζ, χωρίς αυτόματες πορτες. Ο ένας ιδιοκτήτης, ανέφερε πως δεν είναι δίκαιο λόγω του κοινόχρηστου ρεύματος, που θα χρησιμοποιείται από το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας. Τι γίνεται και τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις;
  23. καλημέρα παιδιά. Κάνω ανακαίνηση σε μπάνιο κατοικίας μου (γύρω στα 21 τ.μ. πλακάκι χρειάζεται) Οι τιμές που μου έδωσαν είναι 500€ για τοποθέτηση. Η τιμή είναι καλή? Περιμένω τη γνώμη σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.