Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

iosif

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ρόδος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

iosif's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Evva ποιά η άποψη σου για την εξωτερική μπαταρία του Promark 500 του RTK πομπού της βάσης η οποία θυμίζει μπαταρία από δίκυκλο? Στα 25000 περιλαμβάνεται η επιλογή του RTK? Απ 'οτι ξέρω τα πάντα στο Promark 500 τα πληρώνεις έξτρα, RTK, Glonass, Galileo με αποτέλεσμα η τιμή να ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό.. Theohari άποψή μου είναι να κοιτάξεις και τα αντίστοιχα διπλόσυχνα GPS της Sokkia και της Topcon. Νομίζω έχουν καλύτερη σχέση απόδοσης / τιμής. Για μονόσυχνα πάντως τα Promark3 νομίζω είναι καλά για τα λεφτά τους. Έχω δουλέψει με το promark2. H ΡΤΚ επιλογή όμως μου φαίνεται ακριβή. Αν στην αποτύπωση δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση ότι έχει παρθεί το σημείο με επιτυχία τότε γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για την αναβάθμιση σε RTK? Ο χρόνος που πρέπει να σταθείς στο σημείο είναι ο ίδιος από 'τι ξέρω. Αν πάλι σε ενδιαφέρει να παίρνεις σημείο σε λιγότερο από 2 sec τότε δες για διπλόσυχνο GPS μόνο.
  2. Φίλε Χρήστο ψάξε πρώτα να βρεις ποιο ελλειψοειδές χρησιμοποιεί η google για τους χάρτες της. Πιθανόν οι συνάδελφοι να έχουν δίκιο σχετικά με τον WGS84 αλλά αν θέλεις να είσαι σίγουρος ψάξ' το το θέμα.
  3. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για την γεωαναφορά? Ποιο μοντέλο μετασχηματισμού χρησιμοποιείς? Αφινικό? Πολυωνυμικό? Αναλογα το μοντέλο καθορίζεται ο ελάχιστος αριθμός γνωστών σημείων. Τσέκαρε και το σύστημα του υποβάθρου του χάρτη (ΤΜ3,ΕΓΣΑ) και δες τις συντεταγμένες των γνωστών σου σημείων. Να διορθώσω τον dimmihel ότι το resampling έχει να κάνει με την οπτική ποιότητα της παραγόμενης εικόνας και οι παραμορφώσεις οφείλονται στο μοντέλο μετασχηματισμού όπως ανέφερα.
  4. Η Δομική Ενημέρωση είναι αντίστοιχη του Υπερκώδικα? Αν ναι, τότε ποιο από τα δυο προτείνετε?
  5. George_topo ήσουν κατατοπιστικότατος.
  6. Demian08 τι εννοείς με τον όρο καλή "εμβέλεια"? Το μέγιστο μήκος βάσης που μπορεί να μετρήσει το ζεύγος δεκτών? Αν εσύ χρησιμοποιείς μόνον τον έναν τότε ισχύει η "εμβέλεια" που λέει ο κατασκευαστής? Μήπως εννοείς την εμβέλεια του UHF(αν και στο HEPOS δεν χρειάζεται). Πάντως φαίνεται ότι έχεις γνώση του αντικειμένου και καλό θα ήταν να βοηθήσεις ώστε να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο γύρω από το HEPOS. Σε παρακαλώ γίνε λίγο πιο αναλυτικός στις απαντήσεις σου. Π.χ οι άλλες δικτυακές τεχνικές πώς ακριβώς λειτουργούν? Τι θα κερδίσει ο μέσος χρήστης από αυτές? Ειναι για static ή για RTK? τώρα για τα διανύσματα.. ΟΚ,τα δεδομένα είναι αυτά που προέρχονται από τους μόνιμους σταθμούς και τον δέκτη σου και δεν αλλάζουν. Σε RTK εφαρμογές ο δέκτης σου πώς θα "καταλαβαίνει" τον εικονικό δέκτη? Ουσιαστικά το VRS δεν "ξεγελάει" τον δέκτη σου και μετράς εικονικά διανύσματα? Σε static εφαρμογές τα δεδομένα σου είναι σε rinex αρχείο και αφορούν έναν εικονικό δέκτη του οποίου έχεις ορίσει εσύ τη θέση του (για RTK δεν γνωρίζω τι γίνεται). Το διάνυσμα που παίρνεις από τη λύση από το λογισμικό δεν είναι πλασματικό?
  7. Demian08 δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θελεις να πεις. Για να γινω πιο κατανοητός έγραψα εν συντομια: - Οτι η λειτουργία του εικονικού δέκτη δεν θα ειναι διαθεσιμη στα νησια γιατι θελεις 3 μονιμους σταθμους (με το υπάρχων δίκτυο σταθμων δεν υπάρχει πρόβλημα στην υπειρωτική Ελλάδα). - Οτι μια αλλη δυνατοτητα του Hepos ειναι να περνεις τα δεδομένα του μόνιμου σταθμού ως δευτερο δέκτη. Δεν έγραψα οτι η μοναδική λειτουργία του ΗΕPOS ειναι ο εικονικός δέκτης. Μερικές διευκρινίσεις... Τη θέση του εικονικού δέκτη την ορίζει ο χρήστης και μπορεί να τον τοποθετήσει κοντά στη περιοχή ενδιαφέροντος.Το διάνυσμα που μετριέται ειναι από την θέση του εικονικού δέκτη μεχρι τον δέκτη του χρήστη. Στη περίπτωση της απλής χρησιμοποίησης του μόνιμου σταθμού το διάνυσμα που μετριέται ειναι απο τη θέση του μονιμου σταθμού με τον δέκτη του χρήστη.
  8. Η αδυναμία της λειτουργίας του εικονικού δέκτη στα νησιά του Αιγαίου αναφέρθηκε σε αντίστοιχο σεμινάριο του συλλόγου ΑΤΜ/ΒΕ. Οι επιλύσεις στα νησιά πιθανότατα να γίνονται χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του μονιμου σταθμού που υπάρχει στην περιοχή ως δεδομένα από τον αντίστοιχο δεύτερο δέκτη.
  9. Επαναλαμβάνω στα νησιά του αιγαίου η δυνατότητα του εικονικού δέκτη δεν θα υπάρχει. Η περιοχή θα πρέπει να περικλύεται από 3 μόνιμους σταθμούς ώστε να σου δώσει το HEPOS έναν εικονικό δέκτη.
  10. Νομίζω οτι το συμβόλαιο λεει οτι το οικοπεδο ειναι εκτός ζώνης. Πως ειναι δυνατόν να κτίζει με 2 στρέματα?
  11. Μεγάλο προβλημα με των αριθμών των σταθμών υπάρχει στα νησιά του αιγαίου. Στην υπηρωτική χώρα ο αριθμός ειναι ικανοποιητικός. Η βασική υπηρεσία του HEPOS πιστέυω ειναι ο "εικονικός" δέκτης, δηλαδή σου παρέχει εικονικές μετρήσεις από εναν υποθετικο δέκτη κοντά στην περιοχή που μετράς. Αυτή η υπηρεσία στα νησιά δεν θα υπάρχει.
  12. Ο συντελεστής Κο αφορά τη μερκατορική προβολή. Για το ΕΓΣΑ ο Κο εξαρτάται από γ. μήκος της περιοχής σε σχέση με τον κεντρικό μεσυμβρινό αναφοράς (αν θυμάμαι καλά περνάει από το αστεροσκοπείο αθηνών). Οσο απομακρύνεσαι απο αυτόν τόσο μεγαλύτερες γραμμικές παραμορφώσεις θα έχεις. Με τα GPS τι γίνεται σχετικά με τον Κο? Τον δηλώνεις κάπου?
  13. To promark500 έχει δυνατότητα για Glonass kai Gallileo αλλα νομίζω θα ξεκλειδωνεται με αντιστοιχο χρηματικό κοστος.. 22000ευρώ πάντως είναι λογική τιμή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.