Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pallaks

Members
  • Περιεχόμενα

    123
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by pallaks

  1. Stayros αυτό καταλαβαίνεις εσύ?...Είμαι ενάντια στους ΤΕ? Είμαι ενάντια σε μερίδα συναδέλφων που ξέχασαν τελείως τα επ. δικαιώματα και ζητάν να γίνουν πολυτεχνίτες με ένα νόμο επειδή έτσι μας ήρθε το 2018 να κάνουμε διπλωματία. Ούτε κανένας ΠΕ βγήκε να μου εξηγήσει γιατί στο πόρισμα της επιτροπής με περιόριζουν σε πετρόκτιστο και σε σκυρόδεμα μόνο
  2. Αλήθεια γιατί δηλώνεις διπλ.? Εχεις τελειώσει πανεπιστήμιο? Γιατί τόσο μένος έναντι των ΠΕ και τόσο σθένος υποστηρίξης στους ΤΕ?
  3. Μου φαίνεται τσάμπα κάθομαι σου μιλάω Steelman Οι ΠΕ με χρόνια εμπειρίας τι να ζητήσουν μετά? Χρόνια εμπειρίας σε τι???.Στον 4495?? Οι δομικοί τι εμπειρία θα παρουσιάσουμε στα υδραυλικά, στα συγκοινωνιακά, στα γεωτεχνικά?? Αλλο να δώσω κατατακτήριες και να μου {αναγνωριστούν ένα σοβαρό ποσοστό μαθημάτων(ούτε αυτό δεν αναγνωρίζουν)} και άλλο να μου έρθει χαρτί σπίτι που να μ λέει οτι έγινα ΠΕ Και δίκαιος και αναγνωρισμένος αγώνας υπήρξε, άλλο που τώρα μερικοί το τελευταίο χρόνο πάθατε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, γιατί έτσι!! Συνέλθετε συνάδελφοι και προσγειωθείτε στη πραγματικότητα θα πάθουμε μεγάλη ζημιά
  4. Steelman ακριβώς για αυτό το λόγο συζητάμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, έχουμε χάσει άπειρες παραγωγικές ώρες από τη ζωή μας. Έχει αναγνωριστεί από όλες τις πλευρές το δίκαιο των αιτημάτων μας και ο καθημερινός ρατσισμός που δεχόμαστε. Θλίψη θεωρώ ότι ξεχάσαμε αυτόν τον δίκαιο και αναγνωρισμένο αγώνα και μερικοί ξεκινήσαν νέο να περάσουν στον παράλληλο τομέα της 3βάθμιας έτσι απλά. Γιατί αυτό βλέπω εγώ τον τελευταίο χρόνο........
  5. Αυτή η ένωση ποιά είναι΄? Πότε δημιουργήθηκε? Αφορά το σύνολο των τμημάτων των ΤΕΙ-ΑΘ-ΠΕΙΡ , αφορά αποφοίτους ΣΤΕΦ? Τι αφορά? Πραγματικά το να ζητήσω ισοτίμηση με κάτι τελείως διαφορετικό μου φαίνεται παράλογο αν κρίνω τι διδάχθηκα και τι θα διδαχθούν οι νέοι φοιτητές και μιλώ για τα τμήματα των ΣΤΕΦ. Δεν εκφέρω γνώμη για τμήματα εκτός ΣΤΕΦ αλλά νομίζω ότι όλα είχαν επ. δικαιώματα και γραφόντουσαν σε αντίστοιχα επιμελητήρια. Μου φαίνεται πολύ οξύμωρο το να ζητάμε από ΤΕ να γίνουμε ΠΕ έτσι απλά αυτόματα... Τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε να βγούνε τα επ. δικαιώματα για εξάσκηση ελ. επαγγέλματος τίμια και δίκαια, τώρα τα παραμέρίσαμε και αγωνιζόμαστε να γίνουμε ΠΕ εν μία νυκτί. Έχουμε και εμείς πλάκα ώρες ώρες...
  6. Για τους νέους φοιτητές από εδώ και πέρα ναι ισχύει. Για εμάς τους ΤΕ αν στο σχέδιο νόμου που θα αναρτηθεί δεν περιλαμβάνονται δίκαια επ. δικαιώματα βάσει π.σπουδών μια ζωή διαμάχες θα υπάρχουν.
  7. Steelman γιατί δεν μας αφοράν; Eπίσης τι μας νοιάζει ότι θα υπάρχουν μόνο ΠΕ από εδώ και πέρα; Γιατί το επισημαίνεις συνέχεια;
  8. νόμιζα κάτι πιο φρέσκο....αυτές ήταν κάποιες άτυπες δηλώσεις πρόπερσυ που αφορούσαν τους νεους φοιτητες που θα περάσουν στο ΠΔΑ σε σχέση με παλιούς αποφοίτους των άλλων δυο ιδρυμάτων που καταργήθηκαν. Εγώ αναφέρομαι στην επίσημη γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου στις 12/12/2018 εδώ για τους Δομικούς και τους Υποδομής.
  9. Εντάξει Stayro πίστευε αυτό που θες να πιστεύεις εσύ. Μην αναφέρεις εδώ τίτλους όμως σε θερμοπαρακαλώ πολύ. Άνοιξε ένα νέο θέμα και εκεί ευχαρίστως να τοποθετηθούμε όλοι μας. Γιώργο ποιές δηλώσεις αναφέρεις; Εγώ μιλώ για την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής και της νομοτεχνικής επεξεργασίας του.
  10. Το θέμα μας είναι η εξάσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και το σχέδιο νόμου που θα βγει θα κάνει αναφορά στο τι επιτρέπεται να μελετούμε και τι όχι. Θα ορίσει το επαγγελματικό μας μέλλον και τις ζωές μας από εδώ και στο εξής. Εδώ πρέπει να επικεντρώσουμε τη συζήτηση νηφάλια και δίκαια.
  11. ΒΑS δε καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα μετά από 20-30 χρόνια το τι θα γράφω στη σφραγίδα, αυτό που τελείωσα όταν το τελείωσα. Οι υπομηχανικοί αυτό έγραφαν και καλά έκαναν, όπως και εσύ γράφεις αυτό που τελειώσες φαντάζομαι. Είναι νομοθετικά κατοχυρωμένοι τίτλοι και δεν αλλάζουν. Δε μπορώ να δηλώνω ιδρύματα που δεν έχω τελειώσει. Το θέμα μας είναι τι θα γίνει με τα επ. δικαιώματα, που είναι δίκαιο αίτημα, ασχέτως αν μερίδα συναδέλφων με το που έγινε το ΠΔΑ τα ξέχασαν και άρχισαν να ζητούν ισοτιμήσεις, τίτλους. Όμως στη περίπτωση του παν. Θεσσαλίας δεν είδα κανέναν να βγαίνει να ζητά ισοτίμηση με το τμήμα ενέργειας και περιβάλλοντος.
  12. geoste μην μπαίνεις στη διαδικασία της τάξης ως προς την απονομή τίτλων....ελάχιστους ενδιαφέρει αυτό. Επί των δικαιωμάτων και του πορίσματος της επιτροπής αν θες τοποθετήσου, πόσο μάλλον εσύ που έχεις ξετινάξει, ξεψαχνίσει τα π.σ. των τμημάτων δομικών και υποδομής.
  13. Μετά το σχέδιο Αθηνά φίλε Stayro αναπροσορμόστηκαν όλα τα προγράμματα σπουδών εκτός του Πειραιά και της Λάρισας και μπήκαν μαθήματα και των δυο ειδικοτήτων στο κορμό κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στα τμήματα δομικών και υποδομής και αυτά τα παιδιά παίρνουν τον επίσημο τίτλο που αναφέρεις, αυτά τα παιδιά όμως, όχι όλοι μας. Εσύ όντας ηλ/γος τι αρθρογραφείς για τους πμ χωρίς να γνωρίζεις?
  14. Stayros πραγματικά πιστευώ ότι έχεις εμμονή με τίτλους που θα ήθελες να είχες ενώ δεν έχεις. Όχι συνάδελφε δε γράφουμε τέτοιες αρλούμπες στις σφραγίδες μας, γράφουμε την ιδιότητα του πτυχίου μας και δεν αναφέρει ΠΜ που νομίζεις εσύ, πολιτικών δομικών έργων ή πολιτικών έργων υποδομής αναφέρει και κουράστηκα, μόχθησα, στερήθηκα για να το πάρω στην ώρα μου. Αν οικιοποιούμουν τίτλους που δεν τους κατέχω δεν θα έβλεπα καμία από δουλειά από συναδέλφους ΠΕ. Τώρα εσύ γράψε ότι θέλεις στη σφραγίδα σου αλλά εγώ θέλω να είμαι σωστός αρχικά στους πελάτες που με εμπιστεύονται και έπειτα σε συναδέλφους που διαβάζουν την δουλειά μου. Υπενθύμιση: Το θέμα μας είναι επ. δικαίωματα και εδώ πρέπει να δώσουμε βάση, όχι wannabe τίτλοι, όχι bolognies και δε ξέρω τι άλλο. Αν θες άνοιξε άλλο θέμα και τοποθετήσου εκεί, σε λίγο καίρο θα ανέβει ένα σχέδιο νόμου που αφορά και ορίζει το επαγγελματικό μέλλον των Δ.Ε και Ε.Υ. και είναι πολύ σοβαρό αυτό για εμάς. Προσπάθησε να κατανοήσεις τη σοβαρότητα του θέματος.
  15. είναι πασιφανές οτι εννοω πολύ καλύτερα ως προς το β'.......(κάνεις πολλές επεξεργασίες και δε σε προλαβαίνω) Εγω στις αγγελίες βλέπω οι περισσότερες θέσεις είναι για ΠΕ, όχι για ΤΕ, δηλαδή μια αναλογία 2/10 για ΤΕ αλλά δεν έιναι εκεί το θέμα μας.....Το θέμα μας είναι είναι τα επ. διακιώματα για την εξάσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και όχι για υπάλληλος σε μια εταιρεία,ΔΕΚΟ κλπ.
  16. Steelman έχεις δίκιο , θα βγουν(αν βγουν) μετά το σχέδιο Αθηνά γύρω στα 150-200 άτομα πανελλαδικώς με τίτλο πολ. μηχ. ΤΕ και οι της ΑΣΠΑΙΤΕ εκπαιδευτικοι πολ. μηχ. Σιγά τα ωά, σαράντα χρόνια Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής βγαίναμε και τώρα τελευταία βγήκαν και κάποιοι μορφολογίας και αναστήλωσης
  17. @stayros Δεν θα καθίσω να σου κάνω ανάλυση του τμηματός μου αλλά σου λέω ότι καμία σχέση αυτά που θα διδαχθούν οι νέοι του ΠΑΔΑ με το Εργων Υποδομής του ΤΕΙ ΑΘ. Τώρα εσύ θέλεις να βρεις τίτλους που να σου είναι αρεστοί για την ματαιοδοξία που μας δέρνει όλους , όμως υιοθετώντας του τίτλους που εφευρίσκεις στην ουσία καταργείς τον τίτλο του πτυχίου σου κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είσαι περήφανος. @georgios_m Τίποτα δε νομίζω, εκφράζω ένα παράπονο για τα μικρά αδερφάκια σας(εμείς) που συνυπάρχουμε, συνεργαζόμαστε, αλληλεπιδρούμε όλοι μαζί εκεί έξω στον χώρο που λέγεται αγορά, εξωτερικό πεδίο, πελάτες, δουλειά, έργα και νοείται ότι είναι προσωπικές μου απόψεις. Δεν αντιλέγω ως προς τα δικαιώματά σας, όμως και εμείς με άλλα δικαιώματα μπήκαμε και με άλλα δικαιώματα βγήκαμε και το γνωρίζεις καλά αυτό. Αξίζουμε μία αναγνώριση όχι όμως το πόρισμα που έβγαλε η επιτροπή, το γνωρίζετε και εσείς ότι είναι άδικο τώρα στη δύση των σχολών μας.
  18. @georgios_m Δεν με απασχολούν τα μαστερ , με απασχολεί το δικαιώμα μου στην εργασία έντιμα, αναγνωρισμένα, ηθικά με τον βασικό μου τίτλο, κάτι που έχέτε καταφέρει και εσείς στο πανεπιστήμιο και καλά κάνατε. Με απασχολεί να μου αναγνωριστεί το δικαίωμα επί των χαμηλών κτηρίων του κτηριοδομικού, επί των μεταλλικών κτηρίων με δυο στάθμες και πατάρια γιατί αυτά διδάχθηκα και ξενύχτησα να διαβάζω να τα περάσω με αξιοπρέπεια και ήθος. Κάποια στιγμή τώρα που κλείνουν τα τμήματα μας πρέπει και εσείς να μας αναγνωρίσετε, γνωρίζετε πολύ καλά τι έχουμε διδαχθεί, με ποιό τρόπο και τι μάθαμε εν τέλει στα ακαδημαικά μας χρόνια.
  19. Modern Newton μην κάνεις παραθέσεις σε όλα αυτά που γράφω, καταλαβαίνω σε τι και σε ποιόν απευθύνεσαι. Γεμίζει άσκοπα το φόρουμ. Τα ΤΕΙ κλείνουν για να δημιουργηθεί ο Ενιαίος Χώρος Τριτοβάθμιας κατά τα πρότυπα που επιτάσσει η Ε.Ε. Το ίδιο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. Θα υπάρχουν μόνο πανεπιστήμια. Δεν τα κλείνει ο Γαβρόγλου, είναι συζητήσεις που γίνονται για πάνω από δεκαπεντία. Από τη εποχή που το ΤΕΕ δήλωνε κατάργηση των τμημάτων ΣΤΕΦ και ένταξη τους στις αντίστοιχες πολυτεχνικές(εκεί χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία) μέχρι τους υπ. παιδείας Σπηλιωτόπουλο, Αρβανιτόπουλο που γινόνταν οι συζητήσεις για συνέργειες-συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια, άλλο που ήταν δειλοί και δεν τόλμησαν να κάνουν κάτι.Τον Λοβέρδο δεν θέλω καν να τον αναφέρω γιατί θυμάσαι τις δηλώσεις του περί επ. δικαιωμάτων. Ναι, bachelor+Master να ισοτιμηθείς με πανεπιστήμιο αλλάς ως προς τι, φαντάζομαι μόνο ως προς τη μια κατεύθυνση(πχ δομοστατικός) αλλά ποιά είναι αυτά τα μαστερ που αναγνωρίζονται για να γίνεις ίδιος με τον διπλ στη κατεύθυνση. Εμπειρία έχει βάση αλλά στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται δυστυχώς. Δεν είμαστε Αγγλία εδώ, το αν θα αλλάξει θα γίνει από ευρωπαικούς θεσμούς και όχι από Ελληνικούς. Επίσης τι γίνεται στη περίπτωση που το ίδιο απαιτήσει και ένας συνάδελφος ΠΕ; Και αυτός εμπειρία θα έχει και μετά τι θα ζητήσει αυτός; @BAS Πραγματικά το πρόβλημα ποιό είναι; H σφραγίδα μας γράφει τον τίτλο που πήραμε και ΑΝ θέλουμε το ΤΕΙ που τελείωσαμε με πολλή περηφάνεια για αυτό που τελείωσαμε. Πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων Τ.Ε. Αυτό τελείωσαμε, δεν τελείωσαμε ουτε ΜΙΤ, ούτε ΑΠΘ, ούτε ΤΕΠΑΚ, ούτε ΠΑΔΑ.
  20. @Μodern Newton Συνάδελφε είσαι λάθος. Από την κυβέρνηση καταλαβαίνω ότι παει να εκδώσει τα επ. δικαίωματα των τμημάτων μας, δηλαδή Δ.Ε και Ε.Υ. Αντιθέτως δεν αναφέρει τίποτα για τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα υπαρχουν από εδώ και στο εξής. Η βάση μας είναι το πτυχίο ΤΕ και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε, σε αυτό το πτυχίο αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων μας οι συνάδελφοι ΠΕ και όχι σε wannabe ισχυρισμούς ότι είμαστε ΠΕ. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, είμαστε περηφάνοι για αυτό που σπουδάσαμε όπως και αυτοί είναι περήφανοι για αυτό που σπούδασαν στις σχολές τους.
  21. Νομίζω η κουβέντα έχει ξεφύγει κατά πολύ από τη βάση θέματος που είναι τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που ΔΕΝ έχουν εκδοθεί ακομή. Αντί να συζητάμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και που οι συνάδελφοι των πανεπιστημίων όντως το αναγνωρίζουν, ονειρευόμαστε πανεπιστημιακές σφραγιδές, ανώτατες σπουδές και δε ξέρω και εγώ τι άλλο. Πραγματικά μερικοί συνάδελφοι κινούνται έξω από τη σφαίρα της πραγματικότητας ζητώντας παράλογα πράγματα από τίτλους μέχρι και αναγνωρίσεις σπουδών σε τμήματα που δεν έχουν σπουδάσει! Αντί να αρθρογραφούμε με επίκληση στη λογική και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα για το υποτιμητικό πόρισμα(έτσι το θεωρώ) της επιτροπής για τους Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής καθόμαστε και λέμε ότι είμαστε ίσοι με το ΠΑΔΑ, ΔΙΠΑΘΕ,ΕΜΠ,ΑΠΘ, IMPERIAL,ΜΙΤ,ΤΕΠΑΚ,Π.ΚΥΠΡΟΥ και πόσα άλλα. Θέλω να πιστεύω ότι όταν βγει σε ανοιχτή διαβούλευση το πολυπόθητο σχέδιο νόμου για τα επ. δικαιώματα των Δ.Ε και Ε.Υ να σχολιάσουμε τεκμηριωμένα τι δικαιούμαστε να υπογράφουμε και τι όχι με βάση το πρόγραμμα σπουδών που διδαχθήκαμε και ΟΧΙ με αυτό που θα θέλαμε,επιδιώκαμε,φανταζόμασταν να έιχαμε διδαχθεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.