Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

teob

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by teob

  1. Εάν έχεις στο όνομα σου αυτοκίνητο ή σπίτι πρέπει να υποβάλλεις φορολογική δήλωση άσχετα με το αν εργαζεσαι ή όχι.Υπάρχου κ άλλοι λόγοι που έισαι υπόχρεος υποβολής ,τους γράφει στην υπεύθυνη δήλωση αλλά δεν τους θυμάμαι τώρα. Τέλοσπάντων, αν οι ελεγκτές είναι τυπικοί θα το ζητήσουν σίγουρα. αρα καλό είναι να το έχεις .
  2. Θα πας στην εφορία και θα συμπληρώσεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχεις υποβάλλει φορολογική δήλωση.Την έχουν προσυμπληρωμένη και απλά επιλέγεις τους λόγους για τους οποίους δεν είσαι υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης.
  3. Κατά την άποψη μου η VBA (ειδικά στο Excel) είναι η καλύτερη για να μάθει κάποιος προγραμματισμό.Επειδή λειτουργεί ουσιαστικά ως scripτing γλώσσα πάνω σε προϋπάρχον προγραμματιστικό περιβάλλον(Excel,Access,Autocad κ.α) παράγει με λίγο κώδικα σχετικά εντυπωσιακά αποτελέσματά.
  4. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!! Εντελώς πληροφοριακά,κάτι που και γω ανακάλυψα στην πορεία δημιουργίας του προγράμματος,ο αλγόριθμος του προγράμματος είναι αυτός που χρησιμοποιεί το Fespa.Στις διάφορες δοκιμές που πραγματοποίησα τα αποτελέσματα ήταν σωστά και τα έχω επαληθεύσει και με έναν διαφορετικό αλγόριθμο.
  5. @Leo Ο ΕΑΚ και Ο ΕΚΩΣ δημιουργήθηκαν για την προσαρμογή του ΝΕΑΚ και ΝΕΚΩΣ στους EC8 και ΕC2 αντίστοιχα.Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να έχουν ¨τρανταχτές" διαφορές. Η διαδικασία επίλυσης παραμένει παρόμοια και δεν απαιτούνται σοβαρές αλλαγές στον κώδικα του προγράμματος.Το αν ένας συντελεστής γίνεται 1.3 από 1.4 η αλλάζουν οι ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις των δομικών στοιχείων αυτά είναι εύκολο να τροποποιηθούν. Βεβαια δεν έχω μελετήσει σε βάθος τους ΕΚ και μπορεί να κάνω λάθος αλλά αν εσύ έχεις εντοπίσει κάποια φοβερή διαφορά που καθιστά άχρηστο τον προϋπάρχοντα υπολογιστικό πυρήνα του προγράμματος και επιτάσσει νέα σχεδιασμό του,θα σε παρακαλούσα να μου τον επισημάνεις... (Αναφέρομαι μόνο στους ΕΚ και όχι στην PUSHOVER ή στο FEPLA)
  6. Το πιο παράλογο είναι το ποσό για τους Ευρωκώδικες.Λίγο πρόχειρα που τους είδα δεν παρατήρησα σημαντικές διαφοροποιήσεις από ΕΑΚ-ΕΚΩΣ ,τέτοιες που να δικαιολογούν αυτό το ποσό.Απλώς επειδή είναι η μόνη αναβάθμιση που θα χρειαστούμε για να κάνουμε την δουλειά μας όταν(.???) ισχύσουν οι ΕΚ από εκεί υπολογίζουν να βγάλουν κέρδος.....
  7. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις συμβατικό προυπλογισμό. Αν η διαφορά των 2 προυπολογισμών είναι αρνητική ,τότε οι αμοιβές και τα φορολογικά είναι αυτά που προκύπτουν από την αποτύπωση του κτιρίου. (αυτά τα βρήκα στο εγχειρίδιο του Civil)
  8. Ρώτα τον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο.Αυτοί λογικά θα ξέρουν κάτι παραπάνω!
  9. Αν το κάνεις με καθαιρέσεις θα προκύψει μεγάλη αμοιβή και πολλές εισφορές Ι.Κ.Α. για τον εργοδότη. Αν το πας με συμβατικό βγαίνει σύνολο 3.000 (αμοιβή +φορολογικά) περίπου και 5000 περίπου ΙΚΑ.
  10. Σύμφωνα με την παρ. 3,άρθρο 8 του Ν.3044/26/27/8.2002 (ΦΕΚ 197 Α') Δεν προσμετράται στο Σ.Δ. <<ιστ) Σε περίπτωση κατασκευής κτιρίων με εξωτερική τοιχοποιία από λιθοδομή πάχους πλέον ή ίσου των 0.50 μ. ,η καταλαμβανόμενη από την τοιχοποιία επιφάνεια.>>
  11. Για προεξοχή πάνω από 0,40 θα πρέπει να εγκριθεί από Ε.Π.Α.Ε. Ενδεχομένως να εγκριθεί αλλά αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι ο χώρος που θα δημιουργηθεί κάτω από την στέγη,διότι αν είναι εσοχή τότε ανάλογα με το Δ ,μπορεί να προσμετράται στην κάλυψη η να θεωρηθεί Η.Χ..Καλό θα ήταν να ανέβαζες ένα σκαρίφημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.