Μετάβαση στο περιεχόμενο

reVma

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

reVma's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν απαραιτήτως τον χρειάζεσαι, προφανώς θα τον αγοράσεις και ας κοστιζει ακριβά. Της ΑΒΒ για παράδειγμα ο επίσημος κατάλογος δεν αναγράφει τιμή, λέει 'μετά από επικοινωνία..', αρα ειναι πανάκριβος. Μαλλον όμως καταλαβαίνω ότι τον χρειάζεσαι για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, όμως όλα σχεδόν τα Inverter πλεον αναγραφουν και ειναι πιστοποιημένα για μη εγχυση DC ρευματος πισω στον AC κλαδο. Καποια λενε ότι πρεπει να βαλεις απλά AC τύπου και κάποια Α τύπου, οπότε το έξτρα κόστος που λες το γλυτώνεις.
  2. Επίσης μια σημαντική διαφορά είναι πως αν δηλωσεις το γραφειο σου ότι θα είναι σε κάποιο χώρο κατοικίας, δεν μπορείς να εχεις παραστατικά για πώληση αγαθών. Μπορείς να έχεις μονο παροχή υπηρεσιών (στην περίπτωση εμάς των μηχανικών είναι αποκλειστικά απόδειξη παροχής υπηρεσιών και όχι τιμολογίου, άσχετα αν ο πελάτης είναι ιδιώτης ή επαγγελματίας)
  3. Υπάρχουν πολλές λύσεις στο εμπόριο. Λέγονται GSM controllers και είναι compact συσκευές, σαν 4 ασφάλειες σε μέγεθος να φανταστείς και έχουν θήκη για την SIM, κεραία και συνήθως 4-6 επαφές εξόδου για αυτοματισμό. Έχουν προγραμματισμό με δικής τους γλώσσα, ή στέλνοντας κωδικοποιημένα SMS. Αν ψάξεις στο google θα βρεις.
  4. Η σιλικόνη δεν είναι ο σωστός τρόπος στεγανοποίησης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι από εκεί έρχονται τα προβλήματα. Για τις αυξομειώσεις μπορείς να βάλεις μετά από κάθε τροφοδοτικό ένα σταθεροποιητή τάσης. Είναι μονάδες οι οποίες παίρνουν π.χ. 24VDC και βγάζουν πάλι 24VDC, αλλά με προστασία από υπερτάσεις και βυθίσεις. Επίσης, υπάρχουν και surge protectors για το σήμα των καμερών, δηλαδή το σήμα που φεύγει από την κάμερα περνάει από ένα τέτοιο πριν πάει στον κατανεμητή, ώστε και κεραυνό να 'αρπάξει' η κάμερα, να μην πάει η υπέρταση και κάψει πόρτα του κατανεμητή.
  5. Προφανώς από κάπου μπάζει νερό και δημιουργείται βραχυκύκλωμα και μάλλον δεν είναι από τα φρεάτια αλλά από τις συνδέσεις. Αλλιώς θα είχες μόνιμο βραχυκύκλωμα και όχι μόνο όταν βρέχει. Θα πρότεινα οι συνδέσεις των καλωδίων σε κάθε κάμερα να γίνονται τοπικά μέσα σε ένα μικρό κιβώτιο IP6X ώστε να είναι τελείως στεγανό με στυπιοθλίπτες για την είσοδο και έξοδο των καλωδίων ομοίου IP. Επίσης το ότι είναι γεμάτα νερό τα φρεάτια που οδεύουν τα καλώδια δεν είναι καθόλου καλό. Πάντως, αν είναι να έχεις καλώδια σε περιβάλλοντα τέτοια (υγρασία, νερό, θαμμένα σε χώμα), υπάρχουν ειδικά καλώδια που αντέχουν. π.χ. υπάρχουν UTP που αντέχουν τα παραπάνω, λέγονται utp birect burial, αλλά στην Ελλάδα τα ζητάς ως PET http://www.lanshack.com/pdf/ABA-Cat6E-600-Direct-Burial-UTP-CMX-Solid-Cond-Cable-specs.pdf
  6. νευράκια, νευράκια....μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος, ο οποίος προφανώς από την ερώτηση θέλει να πιάσει δουλειά ως σύμβουλος, άρα τον πήραν μπάλα όσα είπες...σωστά ή λάθος.
  7. Για ογκο δεδομένων νομίζω δεν μπορεί να σου πει κανένας με σιγουριά διότι εξαρτάται από την εφαρμογή. Πάντως απο το να εχεις λαπτοπ καλύτερα να έχεις σταθερό (και πιο φτηνό θα είναι), όχι ότι θα ζοριστεί το λαπτοπ (γνώμη μου...) Όσο για το 3G έχω την εντύπωση ότι μόνο μέσα στις πόλεις μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις σύνδεση 3G. Έξω στα χωράφια, αν δεν εχει κεραία 3G κοντά η σύνδεση υποβαθμίζεται σε ταχύτητα στυλ PSTN του παλιού καλού καιρου, δηλαδή κλάφτα χαράλαμπε. (με κάθε επιφύλαξη όλα αυτά διότι τα έχω ακούσει, δεν τα έχω δοκιμάσει ο ίδιος). Μια εφαρμογή που είχα κάνει πάντως σύνδεση scada με plc μεσω wind (καρτοκινητό - σύνδεση με GSM modem (datafax mode)) είχα μετρήσει ότι η χρέωση ήταν 0,01€ για κάθε 1 sec το οποίο μου φάνηκε πολύ, αν σκεφτείς ότι με περίπου PSTN ταχύτητα θέλεις να στείλεις κάποια ΜΒ (πόσο μάλλον να είναι μόνιμα online)
  8. Τα 24 πάνελ ανά string δεν είναι δυνατόν να ισχύει διότι με ένα απλό πολλαπλασιασμό με την Voc φεύγεις πάρα πολύ. Στην εικόνα pvsyst.jpg φαίνεται ότι με τα πάνελ και το inverter που έχεις επιλέξει μπορείς να έχεις 9 Inverter και 16 πάνελ ανά string. Αυτή είναι και η λύση που προτείνει το Sunny Design (δωρεάν πρόγραμμα της SMA) και το οποίο φαίνεται στην εικόνα sunny_design.jpg. Επίσης, το Inverter σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις 5 string παράλληλα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσεις όλα. Το σημαντικό είναι ανάλογα με τα Watt του πάνελ που έχεις επιλέξει & το Voc του (άρα και το ρεύμα που μπορεί να δώσει), να μπορεί να 'παίζει' το inverter στην 'καλή' περιοχή του. Σε κάθε inverter λοιπόν έχεις 3 string παράλληλα, το οποίο βολεύει διότι έχεις και αυτόματα προστασία από σφάλματα ανάστροφου ρεύματος.
  9. Κι όμως αυξάνει, κάθε χρόνο αυξάνει κατά 25% του δείκτη πληθωρισμού Δείτε εδώ που το αναφέρει και σαν παράδειγμα: http://www.stegiorama.gr/u_photos/File/NEWS/PV_Investment_Guide_Mar09.pdf
  10. Ο μετασχηματιστής αυτός λέγεται και μετασχηματιστής απομόνωσης, για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Βέβαια, τα άδεια όπλα σκοτώνουν, δηλαδή αν είναι φτηνιάρικος και χαλάσει η μόνωση μεταξύ του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος τυλίγματος, θα σκοτώσει...
  11. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις... Δες τα παρακάτω Link http://makrhs.gr/forum/index.php?topic=88.0 http://www.idroefarmogi.gr/category.html?c=4&l=1&title=A%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82 http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1421 Από ότι έχω διαβάσει πάντως, χωρίς να έχω προσωπική πείρα στο θέμα, λένε ότι η αντιστάθμιση έχει οφέλη μόνο αν λειτουργεί ο λέβητας 24h το 24ωρο. Αν η οικοδομή έχει διαμερίσματα όπου όλοι πάνε το πρωί στη δουλειά, λένε πως δεν συμφέρει. Ψάξτε λίγο παραπάνω αφού είναι να ασχοληθείς με αυτό.
  12. Τον ΕΛΟΤ HD384 δεν τον βρίσκεις στο interner διότι δεν είναι δωρεάν, πρέπει να τον αγοράσεις (σε υποχρεώνουν να τον γνωρίζεις, αλλά δεν είναι δωρεάν...πλάκα δεν έχουν Αν θέλεις μπορείς να πας σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο και να τον βρεις εκτυπωμένο σε βιβλιαράκι, δεν κοστίζει και πολλά. Εκεί έχει και άλλα βιβλία με υποδείγματα μελετών (αν αξίζουν βέβαια, πρέπει να τα ξεφυλλίσεις μόνος σου, αλλά το κακό είναι ότι πολλά από αυτά έχουν και CD μέσα, οπότε είναι καλυμμένα και με μια προστατευτική ζελατίνα και δεν μπορείς να τα ξεφυλλίσεις...πλάκα δεν έχουν και αυτοί; Αν θέλεις την γνώμη μου να πάρεις ένα βιβλίο του Τουλόγλου "Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Κτιρίων". Λέει με εικόνες και παραδείγματα ότι πρέπει να ισχύει σε μια μελέτη βάση του HD384. Και έχει και υπόδειγμα μελέτης κατά τη γνώμη μου αρκετά πλήρες. Μην λυπηθείς τα λεφτά που έχει.
  13. Καλά κάνετε και του λέτε ότι το διάβασμα και η αξιοπιστία της δουλειάς του είναι που θα τον κάνουν καλό μηχανικό. Είμαι μαζί σας. Αλλά το παλικάρι άλλο ρωτάει (δυστυχώς). Η αλήθεια είναι ότι και το ΤΕΕ και η 'κοινωνία' που αναφέρει βλέπει με πολύ διαφορετικό μάτι τον πτυχιούχο ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου. Αν εισαι του πολυτεχνείου έχεις δικαίωμα υπογραφής για τα πάντα. Αν εισαι του ΤΕΙ για τίποτα. Είναι ενα απο τα κακα της Ελλαδάρας, εχει φτιάξει σχολές και δεν εχει φροντίσει να τους δώσει επαγγελματικά δικαιώματα. Αν ήσουν ΤΕΙ ηλεκτρολογίας κάτι θα γινόταν. Με τα χρόνια και τις δουλειές σου θα ανέβαινες 'κατηγορία΄ και θα μπορούσες να παρεις μεγαλύτερες σε KW δουλειές, αλλά όντας Ηλεκτρονικός....ζορικα τα πράγματα. Γνώμη μου. Αν δεν σε πειράζει να περάσεις επιπλέον χρόνια στα θρανία και δεν υπάρχει θέμα χρημάτων, δώσε κατατακτήριες για πολυτεχνείο, αφού λες είναι και το όνειρό σου το μηχανιλίκι. Για την Αγγλία αν κάνεις Master, τότε πτυχίο ΤΕΙ + Μαστερ θα μπορείς να γραφτείς στο ΤΕΕ. Πρέπει βέβαια να το ψάξεις ώστε το πανεπιστήμιο που θα πας να είναι αναγνωρισμένο και να μην έχεις στο τέλος εκπλήξεις. Προσπάθησε να ρωτήσεις και να διευκρινίσεις ολα τα θέματα στο ΔΙΚΑΤΣΑ (δεν ξέρω πως το λένε το ρημαδι τώρα...)
  14. Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις. Μιας και έχεις ήδη κατοχυρώσει την εφεύρεσή σου, μπορείς να αναφέρεις σε τι περίπου αφορά να μας λυθεί και η απορία; Επίσης, είχες κάποιου είδους χρηματοδότηση ή τα έβαλες όλα από την τσέπη σου; Η αλήθεια είναι ότι η έρευνα στην Ελλάδα είναι για κλάματα και στα πανεπιστημιακά εργαστήρια το μόνο που παράγουν είναι 'paper', τα οποία τα δημοσιεύουν σε πολλά περιοδικά αλλάζοντας μόνο τα νούμερα και την φρασεολογία αλλά από αποτέλεσμα μηδέν (0). Μόνο για να πάρουν την επιχορήγηση του ερευνητικού προγράμματος. Μπράβο σου και πάλι.
  15. Πέρα από την ασυμμετρία του κινητήρα ή του ρελέ, και οι τάσεις των φάσεων δεν είναι ποτέ ίδιες. Μια μπορεί να έχει φασικά 230V και κάποια άλλη 235V. Φαντάσου τώρα να μπαινοβγαίνουν και μονοφασικά φορτία σε κάποια από αυτές (ωμικά ή επαγωγικά(κινητήρες κάτω από 2,2kW) και να γίνονται επιπλέον βυθίσεις ή υπερυψώσεις. Αν ο κινητήρας τραβάει π.χ 5Α, μια ασυμμετρία 30mA θα την έχεις σίγουρα. Ακόμη και 100mA ρελέ διαφυγής να βάλεις, δεν νομίζω να την γλυτώσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.