Μετάβαση στο περιεχόμενο

sergio

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sergio

  1. @ giannist: 1. Κανονικά πρέπει να γίνει νέα σύσταση οριζόντιας ώστε κάθε κατάστημα να αποκτήσει δικά του χιλιοστά. Με αυτό το καθεστώς για το κτηματολόγιο θεωρούνται μία ιδιοκτησία οπότε δηλώνονται τόσα δικαιώματα όσα και οι ιδιοκτήτες του. 2. Είναι ξεχωριστώ δικαίωμα το δικαίωμα υψούν και υπάρχει αντίστοιχο πεδίο στη δήλωση Δ1 (Β4 διηρημένη ιδιοκτησία).
  2. Εννοείτε πως ότι μετράς έξω έχει μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι έχει καταγράψει το κτηματολόγιο και σε διαστάσεις - εμβαδό και σε θέση (αν έχεις κάνει ένταξη). Κανονικά πρέπει να δείξεις ότι μέτρησες και αν η διαφορά είναι σημαντική ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προχωρήσει σε διορθωτική πράξη συνυποβάλοντας ενταγμένο τοπογραφικό σου (με το αζημίωτο βέβαια).
  3. Όπως είπα πρόκειται για ταρζανιά του χειρίστου είδους. Πολλές φορές όμως γεωτεμάχια εκτός σχεδίου έχουν προκύψει από κατάτμηση (νόμιμη ή όχι) σε ίδια μερίδια. Εννοείται ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι πολλές λεπτομέρειες στο τοπογραφικό καλό είναι να λείπουν. Δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει τέτοια τοπογραφικά, αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να τα αποφύγει τουλάχιστον ας καλύψει, όσο μπορεί, τον κ...ο του.
  4. Για την κατάθεση δήλωσης από τρίτο απαιτείται μια απλή εξουσιοδότηση (χωρίς γνήσιο της υπογραφής). Πρέπει όμως ο ιδιοκτήτης να έχει υπογράψει τη δήλωση. Οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται ανάλογα με των αριθμό των δικαιωμάτων και την εγγύτητα του Κ.Γ. Δηλώσεις μπορούν να σταλούν και με courier. Εγώ θεωρώ πως αξίζει τον κόπο. Μιλάμε για εκατομμύρια δικαιώματα και είναι κρίμα να κάνουν οι λογιστές μια δουλειά για την οποία οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι οι πλέον σχετικοί.
  5. Μου έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση και η ομολογουμένως "μπαλαμούτικη" λύση που βρήκα είναι η εξής: Δεν βάζεις οδοιπορικό ή 5000αρο, δηλώνεις ότι τα όρια υποδείχθησαν από τους ιδιοκτήτες και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του ισχυρίζεσαι ότι οι ιδιοκτήτες σου έδειξαν άλλο, άσχετο ακίνητο! Ξέρω, είναι φρικαλέα και ντροπιαστικά για το επάγγελμά μας όλα αυτά αλλά κακά τα ψέμματα, όλοι έχουμε βρεθεί υπό πίεση να υπογράψουμε ταρζανιές κατά καιρούς.
  6. Χρόνια πολλά! Αν ρωτάς για το τι πρέπει να γραφτεί στο τοπογραφικό στη δήλωση του 651 γράφεις ότι διέρχεται γραμμή υψηλής τάσης και την αποδίδεις στο σχέδιο με σχετικό linetype. Αν ρωτάς για το τι πρέπει να κάνει ο πελάτης σου προκειμένου να οικοδομήσει από όσο ξέρω πρέπει να αφήσει περιθώρια αλλά μπορεί και να ζητήσει μεταφορά του πυλώνα από τη ΔΕΗ που είναι και συνήθως η καλλίτερη λύση. Κυρίως όμως, αν δεν είσαι σίγουρος, πρέπει από τη ΔΕΗ να μάθεις αν είναι πράγματι πυλώνας υψηλής τάσης.
  7. 2016, φαίνεται πως έχεις δίκιο. Το ΠΔ της ΖΟΕ είναι σαφές και όσο κι αν διαφωνούμε με τις ορολογίες πρέπει να είμαστε σύμφωνοι με αυτά που λέει ο νόμος. Μ-Μ, πράγματι πρέπει να δώσεις μερικά στοιχεία ακόμα. Πάντως από τη στιγμή που είσαι εντός ΓΠΣ δεν ισχύουν οι διατάξεις της ΖΟΕ. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στη Λαυρεωτική που γνωρίζω.
  8. 2016: Αντίστοιχη περίπτωση μου έχει τύχει με γήπεδο εντός της ΖΟΕ Λαυρεωτικής, με Ε>4000 τ.μ. και πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο 20 μ. Εγώ νομίζω πως είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσημο γιατί το πρόσωπο είναι απαιτούμενο για την αρτιότητα. Ανάποδα όταν ένα γήπεδο είναι >4000 τ.μ αλλά δεν έχει πρόσωπο νομίζω γράφουμε μη άρτιο αλλά οικοδομήσημο. Τώρα είναι λογικό αυτό; Αν κάποιος γνωρίζει κάποια παράκκλιση που να "σώζει" γήπεδο με μικρό πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.