Μετάβαση στο περιεχόμενο

K_PAT

Core Members
 • Περιεχόμενα

  278
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

5 Ουδέτερη

3 Ακόλουθοι

Σχετικά K_PAT

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα. Διαβάζοντας στο άρθρο 81 για τις αποκλίσεις των περιμετρικών διαστάσεων της ΟΙ έως 2% δεν μπορώ να καταλάβω αν αναφέρεται σε κάθε διάσταση ξεχωριστά ή στην συνολική περίμετρο. Κάνοντας αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό. Το έχετε αντιμετωπίσει?
 2. Πολύ βολικό, σε γλιτώνει από χρόνο. Ευχαριστώ.
 3. Στο ΦΕΚ 1643Β/15-8-18 και στο άρθρο 2 παρ.ια, για την απαλλαγή από απαίτηση στατικής επάρκειας και υποβολή τεχνικής έκθεσης, αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται με κάποιο τεύχος υπολογισμών για να τεκμηριώνεται ότι δεν υπερβαίνεταται το 20 ή 10% των κατακόρυφων φορτίων?
 4. Γνωρίζεται αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για υπαγωγή στις 120 δόσεις για οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ. Στο ΚΕΑΟ που ρώτησα μου απάντησαν αρνητικά αλλά δεν τους δίνω και πολύ μεγάλη βάση.
 5. K_PAT

  Νόμος 4495/2017 V4

  Πολύ χρήσιμο εργαλείο. Βοηθάει να μην χαθούμε σε έναν λαβύρινθο χωρίς τέλος. Ευχαριστώ!
 6. K_PAT

  ΝΟΚ_v10 + Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών

  Πολύ καλό βοήθημα. Σανίδα σωτηρίας στον ωκεανό που κολυμπάμε. Ευχαριστώ πολύ
 7. Αν θα το πάρει εννοείς από το αρμόδιο συμβούλιο? Γιατί να μην το πάρει αν πληρεί όλους τους όρους?
 8. Ψάχνοντας έπεσα πάνω στο θέμα και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση: Σχετικά με αυτά , που αναφέρονται παραπάνω νομίζω ότι η μέγιστη δόμηση των 240m2 αναφέρεται στη δόμηση που κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων της οικογενιακής στέγης. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι η μέγιστη δόμηση (560m2) έχει εξαντληθεί τότε ο ενδιαφέρόμενος εφόσον τηρούνται όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί μπορεί να πάρει τα max 240m2 της οικογενειακής στέγης. Συμφωνείτεμε την ερμηνεία αυτή?
 9. Συμπληρωματικά με όσα έχουν γραφεί για λόγους επαγγελματικής και επιστημονικής δεοντολογίας θα πρέπει να συμπληρωθούν κάποια στιγμή τουλάχιστον τα παρακάτω: Συμπλήρωση στο σύστημα των αμοιβών και για αμοιβή που αφορά την μελέτη στατικής επάρκειας, πέραν της αποτύπωσης αρχιτεκτονικών και στατικών. Η μελέτη στατικής επάρκειας δεν καλύπτεται με την αμοιβή που αντιστοιχεί στο έλεγχο υπάρχοντος. Φυσικά η αποτύπωση των αρχιτεκτονικών και των στατικών πρέπει και αυτή να γίνεται και να αμείβεται, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας. Αλλαγή του υπολογισμού της αμοιβής μελέτης ενίσχυσης. Μέχρι σήμερα η αμοιβή αυτή υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει στην πράξη. Το βασικό όμως πρόβλημα είναι ότι για να συνταχθεί ο αναλυτικός προϋπολογισμός θα πρέπει να προηγηθεί η σύνταξη της μελέτης ενίσχυσης, οπότε δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για να δοθεί μια προσφορά σε κάποιον ιδιοκτήτη. Για τον λόγο αυτό θα ήταν πιο πρακτικό η αμοιβή αυτή να υπολογίζεται με τις παραμέτρους που υπολογίζονται οι αμοιβές σε νέες κατασκευές (εμβαδό, χρήση κλπ) και μάλιστα με συντελεστές υψηλότερους από αυτούς που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της αμοιβής μελέτης στατικών νέων κατασκευών. Συμπλήρωση στο σύστημα των αμοιβών, αμοιβής επίβλεψης για εργασίες ενίσχυσης με αντίστοιχο τρόπο. Συμπλήρωση στο σύστημα των αμοιβών, αμοιβής επίβλεψης εκτέλεσης εργασιών μη καταστροφικών ελέγχων (καρότα, κρουσιμετρήσεις, ανίχνευση οπλισμών κλπ), διότι οι εργασίες αυτές απαιτούν πραγματική επίβλεψη, τόσο κατά την εκτέλεση τους όσο και κατά την αποκατάσταση τυχόν φθορών που συνεπάγονται.
 10. Arche συνέβη αυτό ακριβώς που αναφέρεις. Ομως εγώ το είδα τυχαία στο σύστημα την τελευταία ημέρα ισχύος του 4178 και πανικοβλήθηκα γιατί νόμισα ότι εκ νέου πρέπει να πληρωθούν παράβολα. Μετά από λίγες μέρες εστειλα mail στο helpdesk του 4495 και την επόμενη ημέρα μου τηλεφώνησαν, με ενημέρωσαν και προχώρησα τις δηλώσεις σε υπαγωγή χωρίς πρόβλημα
 11. Δεν έχει αλλάξει κάτι και ούτε μπορώ να εντοπίσω κάποια διαφορά από τις υπόλοιπες. Σε κάθε περίπτωση θα υποβάλλω το ερώτημα και στο helpdesk και ελπίζω να μην έχω πρόβλημα. Σας ευχαριστώ
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.