Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

K_PAT

Core Members
  • Περιεχόμενα

    318
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από K_PAT

  1. Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι αν στο ίδιο οικόπεδο μπορώ να έχω κτίρια με διαφορετική χρήση (κατοικία και επαγγελματική) χωρίς να χρησιμοποιήσω τον μεγαλύτερο συντελεστή που αφορά επαγγελματική χρήση.

  2. Συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής. Ο οικισμός είναι προ του 1923 (οπότε ισχύει το ΦΕΚ138Δ/13-3-81) και έχει οριοθετηθεί με απόφαση Νομάρχη (1978). Οπότε το ερώτημα είναι αν αυτό που αναφέρεις για τους οικισμούς μέχρι 2000 κατοίκους, ισχύει και για τους προυφιστάμενους του 1923

  3. Αυτό που σημειώνεις γνωρίζω ότι ισχύει για τους οικισμούς μέχρι 2000 κατοίκους που πηγαίνουν με το ΦΕΚ181Δ/3-5-85), όμως δεν γνωρίζω αν ισχύει και για οικισμούς προ 1923 (Π.Δ.2-3-81 ΦΕΚ138Δ/13-3-81)

  4. Ναι εννοώ με σχετική απόφαση Νομάρχη. Η δόμηση για κατοικία στο οικόπεδο είναι 400m2 και υπάρχει υπόλοιπο δόμησης περίπου 150m2 για χρήση κατοικίας. Η ερώτηση είναι αν αυτά τα 150m2 μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για επαγγελματικό κτίριο μέσα στο οικόπεδο, ή αν οι υφιστάμενες κατοικίες με δεσμεύουν ως προς την χρήση.

  5. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

    Καλημέρα

    Σε οικόπεδο εντός οριοθετημένου οικισμού προ του 1923 έχει γίνει σύσταση καθέτου σε τρία τμήματα. Στα δύο από αυτά έχουν κατασκευαστεί κατοικίες. Γνωρίζετε αν μπορώ στο τρίτο τμήμα να κατασκευάσω κτίριο αμιγούς επαγγελματικής χρήσης;

    Ευχαριστώ

  6. Ευχαριστώ. Δεν είχα εντοπίσει το συγκεκριμένο νήμα. Απ' ότι διάβασα επιβεβαιώνεται ότι περαιωμένη δήλωση του 4014 δεν αρκεί για να δοθεί βεβαίωση 4495 χωρίς να έχει γίνει μεταφορά.

  7. Καλησπέρα

    Σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο νήμα σε ιδιοκτησία που υπάρχει παράβαση ρυθμισμένη με τον 4014 (ολοκληρωμένη διαδικασία), προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση είναι απαραίτητη η μεταφορά της δήλωσης στον 4495. Εχω καταλάβει σωστά?

  8. Καλησπέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Δοκίμασα όλα αυτά που μου είπατε και άλλα διάφορα που σκέφτηκα αλλά δεν έγινε τίποτα. Μάλιστα το ίδιο αρχείο το έστειλα σε συνάδελφο που το ανέβασε κανονικά. Ψάχνω μήπως έχει γίνει κάποια περίεργη ρύθμιση στους browsers που χρησιμοποιώ.

    Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την απάντηση

  9. 9 ώρες πριν, Pavlos33 said:

    Δοκίμασε dxf σε έκδοση 2000 μήπως τα καταφέρεις. 

    Καλημέρα. Το dxf που δοκιμάζω είναι σε έκδοση 2000 και ανεβαίνει κανονικά στις άλλες εφαρμογές στην σελίδα του ΕΚΧΑ. ΔΕν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ανεβαίνει στον δασικό χάρτη. Θα το δημιουργήσω εξαρχής και θα  προσπαθήσω πάλι.

    Ευχαρειστώ για την απάντηση σου.

  10. Καλησπέρα. Προσπαθώντας να φορτώσω αρχείο DXF στον χάρτη του 2021 μου βγαίνει μήνυμα ότι είναι αδύνατη η φόρτωση. Το ίδιο αρχείο DXF φορτώνεται κανονικά σε ορθοφωτογραφίες ή παλαιότερες αναρτήσεις. Γνωρίζετε τι μπορεί να συμβαίνει ?

    Ευχαριστώ

  11. 14 ώρες πριν, steve aris said:

    Στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ στα early 90's διέπρεπε στην "βίδα"..............

    Κατά τα λοιπά σιδεροκέφαλος. Το πρόσημο του είναι ήδη θετικό διότι χειρότερα από τον προκάτοχό του δεν γίνεται.......

    Πάντως κατ' εμέ ο εκάστοτε ΥΠΕΝ πρέπει να είναι μηχανικός, ακόμα κι αν δεν έχει ασκήσει το επάγγελμα. Τουλάχιστον θα νογάει, θα νιώθει.............

    Σταθάκης (οικονομολόγος) και Χατζηδάκης (νομικός) τι να αντιληφθούν????

    Θα θυμίσω την μάλλον παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία: δεν θυμάμαι σε ποιά κυβέρνηση και πότε ακριβώς αλλά ταυτόχρονα είχαμε μηχανικό υπουργό Υγείας (Γείτονας) και γιατρό-οδοντίατρο (Λαλιώτης) υπουργό Δημοσίων Εργων. Οπότε προσωπικά δεν με εκπλήσει τίποτα και δεν έχω καμμία αυταπάτη για το μέλλον.

  12. Η απόλυτη ξεφτίλα συνεχίζεται. Προσωπικά δεν αχολήθηκα ποτέ και ούτε πρόκειται στο μέλλον, χωρίς φυσικά να υποτιμώ αυτά τα ψίχουλα που προκύπτουν για εμάς. Τα έχουμε ανάγκη όλοι και ειδικά αυτή την εποχή. Πόση όμως άλλη ξεφτίλα και αγωνία θα πρέπει να υποστούμε για να ακουστεί κάποια στιγμή και η δική μας φωνή: κατάργηση ελαχίστων, κατηγογορία 5 αυθαιρέτων, εξοικονομώ κλπ.

    Δεν θέλησα να εμπλακώ γιατί δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση και δεν θέλησα μετά από σχεδόν 30 χρόνια να αρχίσω να λέω ψέματα στον κόσμο. Το τι άκουσα δεν λέγεται.

  13. 10 λεπτά πριν, georgegaleos said:

    Το ίδιο ποσό θα πλήρωνες και αν καθυστερούσες περισσότερες ημέρες και μέχρι το πέρας του μήνα, μέχρι δηλαδή την 31η/10ου.

    Το επιτόκιο δεν αλλάζει (περ. 11 της υποπαραγράφου ΙΑ.2 της παρ. ΙΑ΄ του άρθρου πρώτου του Ν. Ν.4152/2013), σύμφωνα με τις οποιες το ετήσιο επιτόκιο ισούται με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (με την από 13/6/2016 απόφαση της ΕΚΤ το ετήσιο επιτόκιο αναχρηματοδότησης έχει οριστεί πλέον σε 0,00%) συν ένα περιθώριο 800 μονάδων βάσης (ήτοι 8%) υπολογιζόμενο σε ετήσια βάση ή με 0,667% μηνιαίως και με αναδρομική εφαρμογή από 1/1/2013.

    Η χρέωση γίνεται από την 1η μέρα καθυστέρησης και αφορά μήνα, μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα, δηλαδή είτε μία μέρα μετά την ημερομηνία λήξης πληρώσεις είτε 10, είτε 17, είτε πριν από την λήξη του μήνα, η προσαύξηση θα είναι 0,667%x288=1,92€

    Σε κάθε πέριπτωση η ουσία (το απαράδεκτο να μην ενημερώνουν ηλεκτρονικά) είναι ότι πρέπει να κοιτάμε κάθε 4-5 ημέρες τι έχει ξημερώσει στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ.

    Οταν όμως δεν υπάρχει καθυστέρηση που μπορεί να οφείλεται αυτή η προσαύξηση? Δεν μπορώ να το καταλάβω. Σήμερα είναι αυτά τα ψιλά (που σε καμμία περίπτωση δεν τα υποτιμώ και ούτε θέλω να τους τα χαρίσω), αύριο τι μπορεί να είναι.

  14. Ολες οι πληρωμές έγιναν εμπρόθεσμα από την Εθνική. Δεν είναι το ύψος του ποσού αλλά με εκνευρίζει το γεγονός ότι τρέχεις να μαζέψεις ότι μπορείς μέχρι τηντελευταία στιγμή για να είσαι συνεπής, πληρώνεις και θεωρείς ότι είσαι ΟΚ και μετά πάλι οφείλεις. Θα τα καταλάβαινα και θα το δεχόμουν αν ήμουν εκπρόθεσμος αλλά τώρα δεν μπορώ να το καταλάβω.

    Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την βοήθεια σου

    • Like 1
  15. coulis

    έλεγξα όντως αυτό που επισημάνατε. Εκεί έχει γίνει καταγραφή προσαύξησης για 4 μήνες συνολικά 10.26€. Ομως οι μήνες αυτοί πληρώθηκαν εγκαίρως: την τελευταία μέρα κάθε φορά αλλά πριν από τις 16:00.

    Υπάρχει περίπτωση να θεωρήθηκε εκπ΄ροθεσμη η πληρωμή? Στο παρελθόν δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα.

  16. Καλησπέρα

    το δικό μου εμφανίζει προσαύξηση 10.26

    image.png.2539ea865ec3847996b494b4cbff658b.png

    Δεν πλήρωσα καθόλου 2ο και 3ο λόγω Covid, αλλά έχω πληρώσει όλα τα υπόλοιπα εμπρόθεσμα.

    Επίσης βλέπω ότι έχει 220 ληξιπρόθεμα τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.

    Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει.

  17. Συμφωνώ. Σε αυτήν περίπτωση χάνεται η έγκαιρη ολοκλήρωση της δήλωσης. Οπότε θα περιμένω να γίνει γενικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της κατ. 5.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.