Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fotisgaz

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fotisgaz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα σας, επιτρέπεται η κατασκευή στοιχείων της παραγράφου 1Α σε προέκταση κλειστών εξωστών (έρκερ)? Από το άρθρο 16, παρ. 5ε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα με σιγουρία... ε) Επιτρέπεται η κατασκευή κλειστών εξωστών σε προέκταση σοφίτας ή και εσωτερικού εξώστη. Δεν επιτρέπεται η κατασκευή ανοιχτών εξωστών σε προέκταση κλειστών εξωστών. Είναι δυνατή όμως η κατασκευή κλειστών εξωστών δίπλα (σε επαφή ή σε απόσταση) από ανοικτούς εξώστες ή και από στοιχεία της παρ.1Α. [ 1] Η πρόσβαση στους ανοικτούς εξώστες μπορεί να γίνεται μέσω ανοιγμάτων, στις κλειστές πλευρές των κλειστών εξωστών, που είναι δίπλα στους ανοικτούς εξώστες.
  2. Το ερώτημα μου αφορά περίπτωση οικοπέδου που εντάχθηκε στο σχέδιο το 1992, δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του νόμου 1577/1985. Βάσει της παρ. 2 του άρθρου 14 του ΝΟΚ το κτίριο όπου δεν εφάπτεται στο πίσω όριο αφήνει απόσταση Δ (4.3μ στην προκειμένη περίπτωση για ύψος κτιρίου 13μ). Λόγω μικρού μεγέθους αλλά και βάθους οικοπέδου το κτίριο δεν διασφαλίζει διάσταση 9μ αν (ή όπου) δεν εφάπτεται στο πίσω όριο. Επομένως ήθελα να ρωτήσω αν τελικά μπορεί να γίνει χρήση της παρ. 1στ του άρθρου 14 του ΝΟΚ, παρόλο που το οικόπεδο εντάχθηκε το 92 ;
  3. Οι αποκλίσεις που καθορίζονται αναλόγως της κατηγορίας και της χρήσης του ακινήτου ως ‘’ανοχές’’ από επί μέρους ειδικούς κανονισμούς.4 τι θέλει να πεί ο ποιήτης; ποιές αποκλίσεις θεωρούνται άνοχες και ποίες είναι οι διατάξεις που τις περιγράφουν; αν είναι έτσι γιατί μας δίνει τους περιορισμούς του 2%;
  4. καλησπέρα συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με μία περίπτωση ενός διαμερίσματος που μου ζητήθηκε να δώσω βεβαίωση. H βεβαίωση γράφει στις αποκλίσεις "μέχρι ποσοστό 2% (με μέγιστο τα 20 εκατοστά) των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας" εννοεί κάθε απόσταση, κάθε σπάσιμο του διαμερίσματος εξωτερικά; στην περίπτωση μου τα σχέδια έχουν εφαρμοστεί αλλά υπάρχουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 2% κάποιων διαστάσεων του κτιρίου αφού η κάτοψη έχει αρκετά σπασίματα.. Νομίζω είναι τραβηγμένο να μην δίνουμε βεβαίωση σε τέτοιες περιπτώσεις... τι λέτε; ακόμα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα παραδείγματα που έχουν δοθεί από το υπουργείο... είναι τα bbq και οι ασκεπείς υπαίθριοι χώροι (veranda) αυθαίρετοι; (ΓΟΚ/άρθρον 11/σκαρφημα στις παρατηρήσεις Παράγραφος 2) οι βεράντες είναι εκτός του 40%.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.