Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

g-volos

Members
  • Περιεχόμενα

    98
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

g-volos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Που θα πάτε διακοπές? Εγώ είμαι μεταξύ Φολέγανδρου,Ζακύνθου και Λευκάδας
  2. Συνάδερφοι κατέβασα το λογισμικό του ΤΕΕ το 1.28.Έκανα μία μελέτη για διώροφο στα Τρίκαλα και η κατάταξη ήταν Β+ με το λογισμικό της 4Μ. Όταν το έτρεξα σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του ΤΕΕ η κατάταξη ήταν Γ !!!!!! Ξέρει κανένας τι γίνεται?
  3. miltos πρέπει να την μονώσεις μία μικρή αποθήκη που είναι σε διαμέρισμα.
  4. Τα κλιμακοστάσια σε μία πολυκατοικία π.χ. είναι καλύτερα να τα λάβουμε ως μ.θ.χ. γιατί έτσι ούτε μόνωση βάζουμε αλλά και τα ανοίγματα δεν απαιτούν καμία προδιαγραφή.Λαμβάνουμε μέσα στους θερμαινόμενους χώρους της μελέτης τους μικρόυς μ.θ.χ. όπως π.χ. τις μικρές αποθήκες των διαμερισμάτων όταν αυτές καταλαμβάνουν όγκο μικρότερο από 10%.
  5. miltos γιατί η 4η λύση δεν καλύπτει την περίπτωση των συρρομένων? Εαν κάνεις κέλυφος μπορείς να βάλεις τα χειρότερα συρρόμενα (με θερμοδιακοπή εννοείτε) μιας και καλύπτεις όλες τις θερμογέφυρες.
  6. Θα ήθελα την γνώμη σας για την ανακλαστική μόνωση.Θέλει να βάλει ένας πελάτης σε μία πολυκατοικία (κέλυφος) και το ερώτημα είναι αν είναι αποτελεσματική και εάν τηρεί τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ. Σε ένα φυλλάδιο που έχω για 8mm πάχος δίνει 0,028 λ και 1.72 R.Ψάχνοντας όμως βρήκα ένα blog που λέει πως δεν μπορεί με τίποτα η ανακλαστική μόνωση να αντικαταστήσει την συμβατική αλλά δρα βοηθητικά και δεν πλήρη τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ στο συνολικό U της τοιχοποιίας.Εγώ τους συντελεστές τους τσέκαρα με το πρόγραμμα με τα παραπάνω στοιχεία και το συνολικό U ήταν 0.423 (ικανοποιητικό με 20 πόντους τούβλο).Ξέρεις κανείς κάτι παραπάνω?
  7. Συνάδελφοι μια ερώτηση γιατί δεν θυμάμαι πως το βρίσκω και έχω κολλήσει άσχημα.Θέλω να βάλω ανακλαστική θερμομόνωση σε ένα κτίριο αλλά το φυλλάδιο μου δίνει μόνο συντελεστή U(0.68).Πως μπορώ να βρω το συνολικό U της τοιχοποιίας?
  8. Συνάδελφοι μια ερώτηση γιατί δεν θυμάμαι πως το βρίσκω και έχω κολλήσει άσχημα.Θέλω να βάλω ανακλαστική θερμομόνωση σε ένα κτίριο αλλά το φυλλάδιο μου δίνει μόνο συντελεστή U(0.68).Πως μπορώ να βρω το συνολικό U της τοιχοποιίας?
  9. SENNinha το όριο για τοίχο σε Μ.Θ.Χ. είναι 1.00 για την Β κλιματική ζώνη.Για τα ανοίγματα ποιο είναι το όριο?Ισχύει ότι για τα ανοίγματα σε επαφή με εξωτερικό περιβάλλον δηλαδή 3.00?
  10. Να ρωτήσω κάτι που δεν μπορώ να βρω πουθενά? Έχω λάβει ένα κλιμακοστάσιο ως Μ.Θ.Χ. και δεν λέει πουθενά αν τα ανοίγματα σε Μ.Θ.Χ. (π.χ. η πόρτα του διαμερίσματος σε κλιμακοστάσιο ) έχουν κάποια απαίτηση…Τα ανοίγματα και η τοιχοποιία του Μ.Θ.Χ. το αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποια απαίτηση (καθόλου μόνωση δηλαδή και μονά τζάμια).Ξέρετε κάτι ?
  11. Ερώτηση: τα κλιμακοστάσια λαμβάνονται ως μη θερμαινόμενοι χώροι? Υπολογίζονται στον συντελεστή όγκου? Αν τα θεωρήσουμε Μ.Θ.Χ. υπάρχει καμία απαίτηση ως προς τους συντελεστές U σε τοιχοποιία και παράθυρα?
  12. Μισό λεπτό συναδερφοι.Στο ΦΕΚ λέει (σελ 5339) πως αν το εξεταζόμενο κτίριο δεν διαθέτει σύστημα ψύξης-κλιματισμού ή θέρμανσης τότε θεωρείται πως ψύχεται όπως το κτίριο αναφοράς.Άρα δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις ψύξη ή θέρμανση...έτσι το καταλαβάινω εγώ
  13. Συγνώμη συνάδερφοι αλλά κάποια πράγματα μου φαίνονται εξωφρενικά. Κάνω μία μελέτη κλιματισμού και δείχνω ότι ποιο απλό υπάρχει (κλιματιστικές μονάδες split) .O άνθρωπος αυτός είναι υποχρεωμένος να τα βάλει?Δηλαδή σε ένα 4αρι που θα μπουν 3 μονάδες , αυτές θα πρέπει να τοποθετηθούν για να πάρει πιστοποιητικό? Ποιος τον ρωτάει αν έχει τα χρήματα?
  14. Η μελέτη της πολεοδομίας ελέγχεται από κάποιον (εκτός από τους υπαλλήλους)? Γιατί ο επιθεωρητής πιστοποιεί αν εφαρμόστηκε η μελέτη της πολεοδομίας.Θα γίνει μπάχαλο....
  15. Δηλαδή απ’ότι κατάλαβα SENNInha ο έλεγχος θα βασίζεται στην ρουφιανιά. Πας εσύ και δίνεις ‘’μαϊμού’’ πιστοποιητικό και πάω εγώ μετά από κάποιο καιρό , ξανακάνω την επιθεώρηση βρίσκω λάθος και σε ‘’δίνω’’ κανονικά?Και κάτι τελευταίο: αν εσύ έχεις κάνει ένα λάθος άθελά σου? Γιατί από συζητήσεις που κάνω με συναδέρφους μου φαίνεται δύσκολο να γίνει μελέτη ή επιθεώρηση 100% σωστή.Μου έλεγαν συνάδερφοι από Αθήνα πως έκαναν την ίδια μελέτη 4 άτομα και έβγαλαν 4 διαφορετικά αποτελέσματα. Δηλαδή δεν θα μπορούμε να κάνουμε λάθος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.