Jump to content

mintzax

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mintzax

 1. Ευχαριστώ. Μια ερώτηση ακόμα, Έκανα τη πληρωμή στο Παρακαταθηκων και Δανείων. Στο τμήμα που έχω κυκλώσει στη φωτοτυπία που επισυνάπτω δεν θα έπρεπε να γράφει Α.Α.Ν.Ε.Λ.?
 2. Καλημέρα, ερώτηση σχετικά με την εγγυητική επιστολή για το ΣΔΑ. Το έργο που έχω σκοπό να πληρώσω εγγυητική είναι σε άλλο Δήμο από αυτόν που εκδίδω την άδεια. Υπέρ ποίου Δήμου θα πληρωθεί το ποσό της εγγυητικής? Ευχαριστώ.
 3. Πρώτα τακτοποίηση και μετά αποπεράτωση (λόγω ημιτελούς), και θα υπάρξει παραβίαση του Δ προσθέτοντας την θερμοπρόσοψη. Τελικά το λέει ξεκάθαρα ο ΝΟΚ πως δεν υπάρχει θέμα μέχρι 15 εκατοστά!! Ευχαριστώ πάντως!
 4. Καλησπέρα. Κάνω μια τακτοποίηση και αποπεράτωση σε ενα κτίσμα το οποία βρίσκεται ακριβώς σε απόσταση Δ (2,50 μ στην περιοχή - Σχέδιο Πόλης), κατασκευής 1979. Στην άδεια αποπεράτωσης θα βάλω και θερμοπρόσοψη πάχους 0,05μ + επίχρισμα κτλ. Επιτρέπεται στο Δ να κάνω θερμοπρόσοψη? Και εαν ναι, πόσο?, γιατι η υπάλληλος της πολεοδομίας κάτι μου ανεφερε για ποσοστό 5% του Δ.
 5. Καλησπέρα. Τυγχάνει να δουλεύω με εσωτερικό modem 0.5w εως 2w (έχει επιλογή) σε TRIMBLE R10. α) Στην επιλογή των 0.5w και σε φυσιολογικές συνθήκες (χωρίς λόφους - πολυκατοικίες) η επικοινωνία φτάνει εως 2.5 χλμ.... δύσκολα στα 3χλμ. Στα 2w με ίδιες συνθήκες εχω πετύχει εως τώρα επικοινωνία 8-9 χλμ. β) Στην επιλογή των 2w και σε συνθήκες πυκνού σχεδίου πόλης αν η βάση ειναι σε κάποια ταράτσα υπολόγισε λιγότερο απο το 25% των παραπάνω αποστάσεων.... αν δεν βρίσκεται σε κάποια ταράτσα, οι αποστάσεις κατεβαίνουν κι αλλο... (με 2w γύρω στο 1 - 1.5 χλμ) γ) Με εξωτερικό modem οι αποστάσεις είναι λίγο καλύτερες απο οτι με εσωτερικο επειδή υπάρχει η δυνατότητα ανύψωσης. ειχα επιτύχει με καλές συνθήκες γύρω στα 15 χλμ επικοινωνία. δ) Οι αποστάσεις μεγαλώνουν πολύ όταν παρεμβάλεται θάλασσα. Άποψή μου. ¨Οχι πάνω απο 2w modem... Δεν προτείνεται να απέχει ο base με τον rover σε αποστάσεις πάνω απο 10-15χλμ... Ελπίζω να βοήθησα...
 6. Καλησπέρα. Η ιδιωτική εκκλησία μπαίνει στις υπηρεσίες. Η ερώτησή μου είναι εάν λαμβάνει μειωτικό 0,50 (ως βοηθητικός χώρος), ή λαμβάνεται σαν κύριος χώρος. Ευχαριστώ!
 7. 1) Έχω αποθήκη εντός οικισμού 69 τμ. Στο οικόπεδο δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα. Ως κυρία κατοικία ή ως άλλη κατοικία το δηλώνω? 2) Εαν κάνω λάθος αρχική υποβολή, μπορώ να αγνοήσω το πρόστιμο και να το υποβάλω εκ νέου? Μιλάμε στην περίπτωση που το πρόστιμο είναι γύρω στα 500 ευρώ και λόγο λάθους βγήκε παράβολο 1000€ Ευχαριστώ.
 8. Καλησπέρα. Έχω μια υπόθεση σε προσφυγικό συνοικισμό στο Σχέδιο Πόλης Πατρών προς τακτοποίηση, όπου ο πελάτης έχει κτίσει παρανόμως σε τμήμα των εσωτερικών δρόμων επικοινωνίας. Ο Δήμος Πατρέων μου λέει πως δεν έχει αρμοδιότητα ως προς τους "δρόμους" αυτούς και για τις Ο.Γ. ασχολούνται μόνο στη περίμετρο του Ο.Τ. Έχει κανείς υπόψιν του την τύχη των εσωτερικών δρόμων, και κατά συνέπεια μπορώ να τακτοποιήσω το αυθαίρετο? Ευχαριστώ!
 9. Σε συνέχεια του πρώτου ερωτήματος, καταθέτω και την δικιά μου ερώτηση, με τη διαφορά πως έχω 55 μ πρόσωπο που απαιτείται & εμβαδόν οικοπέδο 1807 τμ, αλλά πριν την παραχώρηση σε κοινή χρήση εδαφολωρίδας. Μετά την παραχώρηση έχω 1700. Ισχύει η παρ. 6 ή όχι?
 10. Καλησπέρα. Η απορία μου είναι η εξής. Έχω οικόπεδο εντός οικισμού <2000 (ΦΕΚ 181Δ/03-05-85), άρτιο κατά κανόνα στο εμβαδό του & έχει πρόσωπο σε τσιμενταύλακα του Τ.Ο.Ε.Β. πέραν αυτού δεν υπάρχει δρόμος, Προφανώς ο Τ.Ο.Ε.Β έχει παράλληλα κάποιο μονοπάτι (περιμένω απάντηση από τον Τ.Ο.Ε.Β.) για την συντήρηση και τον καθαρισμό του. Θεωρείται οτι έχω πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, ώστε να μπορέσω να κατατμήσω? Τι πρέπει να προσέξω? Ευχαριστώ. 0209.A.TOPOS.pdf
 11. Εάν υπάρχει προτεινόμενο ΣΧΟΟΑΠ που απαγορεύει τη χρήση κατοικίας, τακτοποιούμε, ή όχι? Ευχαριστώ.
 12. Μετά απο συζήτηση με συναδελφο, καταλήξαμε πως απλά σε δημιουργηθέντα πριν τις 04/11 οικόπεδα, δεν υπάρχουν οι απαιτήσεις των καινούριων προσώπων.
 13. Δεν "χαντακώνει" τα δημιουργηθέντα οικόπεδα μέχρι και την 03/11. Απλά δεν μπορείς να ξανακάνεις κατάτμηση σε όσα κατατμήθηκαν απο το 181Δ μέχρι και τις 03/11, και γενικά στους παραδοσιακούς οικισμούς απο 04/11 και μετά... "αποψή μου". Όσο για τα "γήπεδα".. ύποπτον.
 14. Προφανώς εννοεί πως δεν κατατμούνται εκ νέου τα ήδη κατεμημένα στους συγκεκριμένους οικισμούς.?!
 15. Ευχαριστώ για την αμεσότητα. Θα ενημερώσω με τη σειρά μου αν διευκρινιστεί το B
 16. Καλησπέρα. Οι ερωτήσεις μου βάσει του 289 ΑΑΠ είναι οι εξής: Α) αναφέρει ... β.1) Για γήπεδα μικρότερα των 700 τ.μ. επιτρέπεται η ανέγερση κτηρίου οποιασδήποτε χρήσης (κύριας και βοηθητικής) μέγιστης επιτρεπόμενης συνολικής επιφάνειας ορόφων 240 τ.μ. Επιπλέον της επιφάνειας αυτής επιτρέπεται η κατασκευή παταριού ξηράς δόμησης επιφανείας έως 40 τ.μ. Ερώτηση: λέγοντας κύριας και βοηθητικής, εννοεί και τα υπόγεια? Β) αναφέρει....Σε κάθε περίπτωση, η στάθμη οροφής τυχόν υπογείου ορόφου δε δύναται να υπερβαίνει σε κανένα σημείο τη στάθμη του φυσικού εδάφους περιμετρικά της κατασκευής> Ερώτηση: αν διαμορφώσω το έδαφος με +- 1,50μ το υπόγειο μπορεί να είναι 1,50 πάνω απο το έδαφος? Πριν την διαμόρφωση ήταν στο +-0,00 του φυσικου, αλλά +1,50 του διαμορφωμένου. Ευχαριστώ.
 17. Καλησπέρα, η ερώτηση μου ειναι αν γνωρίζει κανείς τους Ορους δόμησης εκτός Οικισμού για Εκκλησία. Ευχαριστώ.
 18. http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/tropagrotikh.pdf Μέχρι εδω είναι η δικιά μου ενημέρωση!
 19. Όντως. Αυτό με το "magellan", δεν το κατάλαβα κι εγώ!!
 20. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΑΠΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ "Ο ΠΟΙΗΤΗΣ" ΤΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥ elmecanico Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ,Θεοχάρης
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.