Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

chry

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

chry's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επιτρέπεται η κατασκευή στηθαίου έως 30εκ. πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου σύμφωνα με το άρθρο 6 (κατοικία) του ΦΕΚ 270Δ/1985 στην εκτός σχεδίου περιοχή ? Θεωρώ ότι η νομοθεσία έχει πρόβλημα σύνταξης. "Σε καμία περίπτωση η οικοδομή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα ύψη αυτά εκτός από την περίπτωση κατασκευής στηθαίου τυχόν φωταγωγού ύψους τριάντα εκατοστών και καπνοδόχου" ή "Σε καμία περίπτωση η οικοδομή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα ύψη αυτά εκτός από την περίπτωση κατασκευής στηθαίου, τυχόν φωταγωγού ύψους τριάντα εκατοστών και καπνοδόχου" Ισχύει το δεύτερο και εάν ναι υπάρχει τεκμηρίωση?
  2. Πρέπει να εκδόσω άδεια για επισκευή σε κτίσμα πέτρινο υφιστάμενο προ του 1955. Ο αρμόδιος Δήμος μου έχει δώσει βεβαίωση ότι το κτίσμα υφίσταται πριν από το 1955. Τα σύμβολαια που έχω όμως είναι α) το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου που είναι 1935 και β) η αποδοχή κληρονομιάς που έγινε το 1992. Τί γίνεται στην περίπτωση που δεν έχει γίνει άλλη μεταβίβαση μεταξύ του 1935 και 1992 που να αποδεικνύει ότι το κτίσμα κατασκευάστηκε πριν από το 1955?
  3. Σε μικρό οικόπεδο στο Περιστέρι έχω επιτρεπόμενη κάλυψη 86.00μ2. Μπορώ να την αυξήσω ώστε να καλύψω 120.00μ2 παρόλο που δεν θα τηρώ την απόσταση Δ από τα όρια του οικοπέδου?
  4. Η εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου μετράει στον συντελεστή δόμησησς?
  5. Φωταγωγός στο κέντρο του κτιρίου στον οποίο υπάρχουν μόνο παράθυρα μπάνιων και διαστάσεων 2.15Χ3.55 (καμμία διάσταση δεν είναι Δ) επιτρέπεται να κατασκευαστεί? Χωρίς βέβαια να μετρήσει στη δόμηση.
  6. Τα καταστήματα ανήκουν στο ίδιο ιδιοκτήτη, ο πελάτης μου όμως είναι ο ενοικιαστής του ενός από τα δύο και αυτό θέλει να κάνει πρατήριο. Η νομιμοποίηση όμως πρέπει να γίνει και για τα δύο, διότι στην άδεια φαίνονται να είναι δύο ίδια σε επιφάνεια καταστήματα ενώ στην κατασκευή έγιναν το ένα μεγαλύτερο και το άλλο μικρότερο.
  7. Μπορώ ταυτόχρονα με την νομιμοποίηση να πάρω και την βεβαίωση κύριας χρήσης? Ο ενοικιαστής θέλει να λειτουργήσει το κατάστημα σαν πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής.
  8. Σε πολυκατοικία στην Αθήνα που κατασκευάστηκε το 1965 και η οικοδομική άδεια είναι του1964 υπάρχουν δύο καταστήματα στο ισόγειο που η εσωτερική διαρρύθμιση δεν έχει γίνει σύμφωνα με τα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Προκειμένου να πάρω βεβαίωση κύριας χρήσης για το ένα από αυτά μου ζητάνε από την Πολεοδομία να νομιμοποιήσω την εσωτερική διαρρύθμιση. Η διαρρύθμιση αυτή έγινε από κατασκευής του κτιρίου δηλ. το 1965. Ποιός είναι ο τίτλος που θα πρέπει να έχουν τα σχέδια μου για την νομιμοποίηση? Ποιό θα είναι το πρόστιμο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.